Öne Çıkanlar deprem çukurova belediyesi HAVA HAREKATI Hakkari başbakan binali yıldırım soner çetin operasyon azerbaycan KENAN DOĞULU öğretmen meclis Hakurk

“TSK’nın Kafkaslardaki Varlığı Türk Ve İslam Âleminin Huzurunun Ve Güvenliğinin Teminatıdır”

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, "Tüm bu fiili gerçekliğe rağmen Azerbaycan işgale büyük ölçüde son verdi ve kazandı. Gönlümüz tüm Karabağ’ın işgalden kurtuluşunu kutlayacağımız gün için coşku ile çarpmaktadır. Karabağ’daki 30 yıllık işgalin büyük ölçüde bitirilmesinin akabinde TSK’nın Kafkaslardaki varlığı her daim tüm Türk ve İslam Aleminin huzuru ve güvenliğinin teminatıdır." dedi. 

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Karabağ’a asker gönderilmesine ilişkin tezkereye “evet” oyu verdiğini açıkladı.

Azerbaycan'a asker gönderilmesine ilişkin Cumhurbaşkanlığı Tezkeresi, TBMM Genel Kurulunda dün yapılan oylama sonucunda kabul edildi.

TBMM’de Azerbaycan’a Asker Gönderilmesine ilişkin Cumhurbaşkanlığı Tezkeresi görüşmeleri sürdüğü sırada sosyal medya hesabı twitter hesabından yaptığı paylaşımlarda kabul oyu vereceğini söyleyen Demokrat Parti Genel Başkanı Afyonkarahisar Milletvekili Gültekin Uysal, şunları kaydetti:

“Rusya’nın Türkiye ile ilgili asırlık tezlerinden vazgeçmediği anlaşılıyor”

“Azerbaycan-Ermenistan Ateşkesi diye sunulan belgedeki maddelerden, Rusya’nın Türkiye ile ilgili asırlık tezlerinden ve tutumundan yine vazgeçmediği anlaşılmaktadır.

Karabağ’daki işgalin tamamen sona erdirilme imkânı varken Rusya, uluslararası krizi dondurarak her zaman müdahale imkanını elinde bulunduracak bir çerçevede ateşkesi dikte etmiş ve hedefine ulaşmıştır. Rusya’nın asırlardır Türk Dünyası ile bağımızı kopartmak ve doğrudan kara sınırlarımızın kesişmemesi için siyasal kadastro geçirircesine yaptığı müdahalelere karşı siyasal bilincimizi her zaman teyakkuzda tutmalıyız.

“Türkiye, Azerbaycan ve KKTC siyasi, iktisadi ve askeri işbirliğini daha da derinleştirmelidir”

Tüm bu fiili gerçekliğe rağmen Azerbaycan işgale büyük ölçüde son verdi ve kazandı. Gönlümüz tüm Karabağ’ın işgalden kurtuluşunu kutlayacağımız gün için coşku ile çarpmaktadır. Karabağ’daki 30 yıllık işgalin büyük ölçüde bitirilmesinin akabinde TSK’nın Kafkaslardaki varlığı her daim tüm Türk ve İslam Aleminin huzuru ve güvenliğinin teminatıdır. Bir Millet, 3 Devlet anlayışı içinde Türkiye, Azerbaycan ve KKTC önümüzdeki süreçte siyasi, iktisadi ve askeri olarak işbirliğini daha da derinleştirmelidir. Buna vesile olması dileklerimle Azerbaycan Tezkeresine Demokrat Parti olarak olumlu KABUL oyu vereceğim.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.