Öne Çıkanlar deprem azerbaycan KENAN DOĞULU meclis Aleyna Tilki Yıldız Tilbe Sertab Erener demet akalın zorlu psm marmaris gülben ergen sezgin tanrıkulu

“Tüm Hayatımızı Milletimize Hizmete Vakfettik”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Biz tüm hayatımızı milletimize hizmete vakfettik. Hamdolsun milletimiz de bizi girdiğimiz hiçbir mücadelede yalnız bırakmadı” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Milletimizden aldığımız güçle gerektiğinde yedi düvele meydan okumaktan çekilmedik. Ülkemizin dört bir yanını yatırımlarla, eserlerle, hizmetlerle dolaşırken önümüze çıkan engelleri yine milletimizle birlikte açtık” dedi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplu açılış töreni öncesinde Şırnak Şehir Stadı'nda düzenlenen AK Parti Şırnak 7. Olağan İl Kongresi'ne katıldı.

Şırnak'ın Türkiye genelinde seçimi kazandıkları 24 il belediyesi arasında Rize'nin ardından ikinci sırada yer aldığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İnşallah Şırnak'a layık bir belediyecilik anlayışı ortaya koyarak bu güvenin karşılığını hizmet olarak vereceğiz” dedi.

Siyasetin gerçek er meydanının 81 vilayetin tamamı olduğuna dikkati çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Şehirlerimize gidip milletimizle kucaklaşmadan, insanımızın gönül sıcaklığını hissetmeden siyaset yapıyorum diyenler emin olun sufleyi sizden değil başka yerlerden alıyor. Milletimizin karşısına çıkıp bu ülke için yaptıklarını, yapacaklarını, içerideki ve dışarıdaki her meseleyle ilgili duruşunu açık yüreklilikle ortaya koyamayandan siyasetçi olmaz. Yalan, iftira, dedikoduyla ima ile siyaset yapanların halktan uzak durmasının sebebi bu sığ ve çirkin üsluplarının yüzlerine vurulacağını bilmeleridir” ifadelerini kulandı.

“Biz tüm hayatımızı milletimize hizmete vakfettik. Hamdolsun milletimiz de bizi girdiğimiz hiçbir mücadelede yalnız bırakmadı” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Milletimizden aldığımız güçle gerektiğinde yedi düvele meydan okumaktan çekilmedik. Ülkemizin dört bir yanını yatırımlarla, eserlerle, hizmetlerle dolaşırken önümüze çıkan engelleri yine milletimizle birlikte açtık” şeklinde konuştu.

“AZERİ KARDEŞLERİMİZ İŞGAL ALTINDAKİ TOPRAKLARINI KURTARMANIN MÜCADELESİNİ VERİYOR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ermenistan’ın Azerbaycan’a yönelik saldırılarını değerlendirerek, şunları kaydetti: “Biz niye Azerbaycan’da varız, niye Azerbaycan’daki kardeşlerimizin yanındayız? Dikkat edin, ne deniyor, Minsk Üçlüsü. Kimdir Minsk Üçlüsü? Amerika, Rusya, Fransa, peki bunlar kimin yanında yer aldılar? Ermenistan’ın yanında yer aldılar ve Ermenistan’a, Ermenilere her türlü silah desteğini veriyorlar mı? Veriyorlar. Ve değerli kardeşlerim; bütün bunlar yapılırken şu anda Azeri kardeşlerimiz Ermenilere karşı çok ciddi bir mücadelenin içindeler. Bu mücadeleyi neden veriyorlar? Çünkü Azerbaycan’ın işgal altındaki topraklarını Ermenilerden kurtarmak için bu mücadeleyi veriyorlar. Bundan daha doğal, tabii ne olabilir? 30 yıldır Amerika, Rusya, Fransa kalkıp da bu müzakereyi bitirmediler ve Azeri kardeşlerimizin topraklarına kendilerine vermediler, şimdi de Azeri kardeşlerimiz işte işgal altındaki bu topraklarını kurtarmanın mücadelesini veriyorlar; Rabbim yardımcıları olsun. İnanıyorum ki, işgal altındaki bu toprakları Ermenilerden alacaklar ve kurtaracaklar ve duadayız, inşallah bunu da başarıyla götürsünler diyorum.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ilan edilen ateşkeslerin Ermenistan tarafından bozulduğuna dikkati çekerek, “Bütün bu gerçekler ortadayken Batı ses çıkarıyor mu? Çıkarmıyor. Türkiye ses çıkardığı zaman, Türkiye’ye bak ya, hiç de sessiz durmuyor diyorlar. Durmayacağız, biz hakkın ve haklının yanında yer alacağız” vurgusunda bulundu.

Türkiye’yi Iraklaştırmak, Suriyelileştirmek için hem siyasi hem terör boyutuyla uğraşanlar olduğunu anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Onların tek çabası, Türkiye’yi Iraklaştırmak, Suriyelileştirmek için ne gerekiyorsa yapmaktır. Dağda terörist olarak gezenin de, şehirde siyasetçi sıfatıyla dolaşanın da, medyada aydın sıfatıyla kalem sallayanın da hiçbirinin ne Şırnak için, ne Türkiye için bir hayali vardır, hepsi de iplerinin bağlı olduğu yerler nereye gidiyorsa oraya giderler” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün Fatih Sondaj Gemisini ziyaret ettiğini anımsatarak, Fatih gemisinin önümüzdeki aydan itibaren aynı sahada yeni bir kuyuda sondaja başlayacağını bildirdi.

“Elimizdeki tüm veriler önümüzde keşfedecek çok daha zengin kaynaklar bulunduğunu gösteriyor” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye bu zenginlikleri ne yapacak? Bölgemizdeki kim ülkeler gibi bunları har vurup harman savuracak, götürüp Avrupa’nın ve Amerika’nın kasasına akıtacak değiliz. Bu zenginlikleri 81 vilayetimizin tamamının, 83 milyon vatandaşımızın her birinin refahı, kalkınması, geleceği için kullanacağız” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.