Öne Çıkanlar AİLE Covid19 CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut gündem özeti Pandemi cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Kuşadası Belediyesi chp niğde milletvekili ömer fethi gürer çiftçi

"Türkiye, F-35 Uçaklarının Sadece Müşterisi Değildir, Aynı Zamanda Üretim Ortağıdır"

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, "Türkiye, F-35 uçaklarının sadece müşterisi değildir, aynı zamanda üretim ortağıdır." dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin genel merkezinde gerçekleştirilen grup toplantısında konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ankara'da ve İstanbul'da biz keybetmedik, kazandık. Biz buralarda sadece vizyon noktasında kayba uğradık. Ancak ilçelerin kahir ekseriyetini kazandıklarını, Meclislerde ki burası karar alma yeri, buralarda kahir ekseriyet her ikisinde de İstanbul'da da Ankara'da da bizde mi? Bizde. Komisyonlar da hepsi de biz de mi? Bizde. Bu belediyelerin zaten çalışmasının şekli nedir? Buralardır. Başkanın buralardaki hareket kabiliyeti meclistir, komisyonlardır çünkü atacağı adımlar buralarla bağlantılı, eğer buralarla gerekli olan desteği sağlayamadığı sürece istediği gibi adım atamaz” değerlendirmesinde bulundu.

“TÜRKİYE’NİN SON DÖNEMDE YAŞADIĞI SIKINTILARININ HİÇBİRİ TESADÜFİ DEĞİL”

Türkiye’nin son dönemde yaşadığı sıkıntılarının hiçbirinin tesadüfi olmadığına, hepsinin birbiriyle bağlantılı olduğuna işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti: "Şimdi terör örgütlerinin arkasında neler var bunu söylememe zaten gerek bile yok. İşte Suriye'nin kuzeyinde YPG, PYD. Bunlar PKK'nın uzantıları değil mi? Bunlara en büyük desteği veren kim? Bizim stratejik ortağımız. On binlerce tırlarla buraya silah, mühimmat, her şeyi gönderdiler mi? Gönderdiler, daha neyi anlatayım, neyi anlatalım? Şu anda da bunların Türkiye'deki tek hedefleri nedir biliyor musunuz? 'Acaba AK Parti'yi iktidardan nasıl indirebiliriz' dertleri bu. Ama indiremeyecekler, buna güçleri yetmez. İşte bunun için bu ekibin çok iyi çalışması lazım. Bizim gayretimiz çok önemli. 'Ya işte onlar, uğraşılır mı, şöyle güçlü bir ülke, böyle güçlü bir ülke' arkadaşlar hepsi doğrudur ama unutmayın hep söylüyorum ‘La galibe illallah’ asıl güç burada, yeter ki biz dik duralım, inanarak, azmederek işlerimizi yapalım ve önümüzün kapalı olduğunu zannettiğimiz yerde nasıl açıldığını göreceksiniz.Terör örgütlerine verilen destekle toplumumuzda huzursuzluk yaratmak aynı projenin ürünüdür.

“TÜRKİYE, S-400 SAVUNMA SİSTEMLERİNİ ALMIŞTIR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye S-400 savunma sistemlerini alacaktır demiyorum, almıştır. Önümüzdeki ay da bu sistemin teslimatı yapılacaktır. Bu sistem bir taarruz sistemi değildir, bir savunma sistemidir. Ben ülkemi savunmak için gerekli tedbirleri almayacak mıyım, bunun için birilerine mi soracağım? Tabii ki biz burada böyle bir savunma sistemi için Amerika'dan istedik mi, istedik. Sen verdin mi, vermedin. Ne dedin? 'Kongre müsaade etmiyor." dedi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye, F-35 uçaklarının sadece müşterisi değildir, aynı zamanda üretim ortağıdır." dedi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Doğu Akdeniz'de Türkiye'nin ve Kıbrıs Türkleri’nin çıkarlarını gözetmeyen hiçbir adımın atılmasına izin vermeyeceğiz." dedi. 

Askerlikte devrim niteliğinde bir reformu hayata geçiriyoruz diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu yılların bir beklentisiydi. Bu yılların beklentisini şu anda biz devreye aldık. Yeni askerlik kanunuyla yükümlülerin yarıya yakını hemen terhis olacak, kalanları görevlerine devam edecektir." dedi. 

Seçimden önce kimsenin aşıyla, işiyle uğraşmayacağız diyenler "31 Mart sonrası 14 binin üzerinde işçiye baskıyla sendika değiştirttiler."  dedi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Binali Yıldırım ile İstanbullular arasındaki gönül bağının her geçen gün daha da güçlendiğini görüyorum." dedi. 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.