Öne Çıkanlar kosgeb çin Alkın Kalkavan Alpay Karadağ Kulp ege ihracatçı birlikleri çukurova belediyesi medicana Goggle fransa pkk Katoliklerin Ruhani Lideri Papa Fransuva

“Türkiye, Maruz Kaldığı Tüm Saldırılara Rağmen, Demokratik Hukuk Devleti Niteliğinden Asla Taviz Vermemiştir”

AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye, maruz kaldığı tüm saldırılara ve tuzaklara rağmen, demokratik hukuk devleti niteliğinden asla taviz vermemiş bir ülkedir. Demokratik hukuk devleti ilkesinin en sağlıklı ve güçlü şekilde işlediği alanlardan biri de millî iradenin tecellisine vesile olan seçimlerimizdir” dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katıldı. AK Parti Genel Merkezinde gerçekleşen toplantıda bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları kaydetti:

“SEÇİM BİTENE KADAR HEP BİRLİKTE SAHADA OLACAĞIZ”

Bir gelişme olmazsa, 31 Mart yerel seçimlerinden önce yapılan son Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nı gerçekleştirdiklerini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, bundan sonra seçim bitene kadar gece gündüz hep birlikte sahada olacaklarını bildirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugüne kadar Ankara, İstanbul, İzmir, Denizli ve Sivas’ta ilçelerle birlikte tüm adayların açıklandığını, büyükşehirlerin bir kısmını bizzat kendisinin açıkladığını, bugün de Trabzon’da aday tanıtım toplantısının gerçekleştirileceğini söyledi. Konuşmasının devamında, AK Parti eski Erzurum Milletvekili Muhyettin Aksak’ın vefat ettiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Aksak’a Allah’tan rahmet diledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yarın Kocaeli’nde, Pazar günü de Sakarya’da aday tanıtım toplantılarına katılacağını, diğer illerdeki aday tanıtım toplantılarının da Merkez Karar ve Yönetim Kurulu üyelerince gerçekleştirileceğini belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, iki hafta içerisinde aday tanıtımlarının bitirilerek sahada çalışmaya başlanmasını ve 31 Ocak’ta yapılacak büyük aday tanıtım, manifesto toplantısına kadar bu süreci tamamen bitirmeyi hedeflediklerini kaydetti.

Aday belirleme sürecinde yaşananların geçmişte kaldığını, ne aday adaylarının ne de adayların bu dönemdeki rekabeti seçim çalışmalarına yansıtmayacaklarına inandığını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Dava adamlığı da siyasette de bunu gerektirir. Aksi yönde davrananlar olursa zaten bunlar hiçbir zaman AK Partili olmamış, olamamış, dava adamı da olmamış, siyasetçi de olmamış demektir. Eğer benim istediğim olursa eyvallah, benim istediğim olmazsa yallah derseniz kusura bakmayın, bu AK Partili değildir” dedi.

“SEÇİMLERLE İLGİLİ KURUMLAR YARGI TEMİNATI ALTINDA İŞLERİNİ BAŞARILI BİR ŞEKİLDE YÜRÜTÜYOR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, tüm vaktin ve enerjinin milletin gönlünü kazanmaya verilmesi gerektiğine işaret ederek, “Türkiye maruz kaldığı tüm saldırılara ve tuzaklara rağmen demokratik hukuk devleti niteliğinden asla taviz vermemiş bir ülkedir. Demokratik hukuk devleti ilkesinin en sağlıklı ve güçlü şekilde işlediği alanlardan biri de millî iradenin tecellisine vesile olan seçimlerimizdir” diye konuştu.

Seçimlerle ilgili kurumların yargı teminatı altında işlerini başarılı bir şekilde yürüttüklerini, buna rağmen bazı kesimlerin kendi başarısızlıklarını seçimleri yürütmekle görevli kurumlara yükleme gayretinde olduklarını aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi: “AK Parti’nin 10 milyon 337 bin üyesinden 504 binin seçmen kütüklerinde kaydını ne yazık ki bulamadık. Bir başka ifadeyle, partimizin üyesi olan dolayısıyla sandık başına gittiğinde zaten oyunu alacağımız yaklaşık yüzde birlik bir seçmen kaybımız var baştan. 24 Haziran’da seçmen listelerinde yer aldığı hâlde 2019’da kaydı olmayanların sayısı 924 bine yakındır. Bunların 234 bini vefat, 205 binden fazlası askerlik, 63 bini hükümlü veya kısıtlı, 63 binden fazlası da yurt dışına gitmiş olmaları sebebiyle listelerde bulunmuyor dolayısıyla, burada bir sıkıntı yok. Ancak birde MERNİS’de adres kaydı olmadığı için listelerde yer almayan 375 bin kişi var ki bu konuda teşkilatlarımıza önemli görevler düşüyor, yani görev bu kadroda. Bu kişilere teker teker ulaşım adres bilgilerini düzelttirmemiz ve seçmen kütüklerine kaydettirmemiz lazım.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 24 Haziran seçimlerine göre ilçe değiştiren 1,5 milyona yakın seçmenin bulunduğuna dikkati çekerek, ‘Buradan taşınalım, kaydı taşıyalım da muhtarlığı alalım, taşıyalım da il genel meclis üyeliğini alalım, belediye meclis üyeliğini alalım veya belediye başkanlığını alalım’ gibi bir yanlış içine AK Parti’nin kesinlikle girmemesi gerektiğini bildirdi. Bu yıl ilk defa oy kullanacak yaklaşık 1 milyon seçmen bulunduğuna vurgu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, teşkilat mensuplarının ilk defa oy kullanacak kişileri yakın markaja alarak bu kişilerin oy kullanmada herhangi bir yanlışa düşmesini engellemesi gerektiğini söyledi.

“SİYASET; KENDİNİ MİLLETE SEVDİRME, BENİMSETME, KABUL ETTİRME SANATIDIR”

Teşkilat mensuplarından bir ilçeye yerleşen kişiye hoş geldin ziyareti yapmasını,  seçme ve seçilme hakkı elde eden gençlere AK Parti’yi tanıtmasını, partiye davet etmesini isteyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti: “AK Parti olarak bizim için 31 Mart seçimleri belediyecilikte 25 yıllık bir tecrübenin zirve noktası olacaktır. Milletimiz 25 yıldır şehirlerini ve hayatlarını bu kadroların belediyecilik anlayışına teslim ediyorsa elbette bunun bir sebebi var durup dururken bunu yapmıyor, bir memnuniyet var. Bundan dolayı da AK Parti’yle beraber bu yolda yürüdük, yürüdüler. Hep söylediğim gibi kimsenin AK Parti’ye oy vermek gibi bir mecburiyeti, bir mahkumiyeti, bir borcu yoktur. Milletimizin her bir ferdini AK Parti’ye oy vermeye, davamızla, ahlakımızla, duruşumuzla, mütevaziliğimizle, hizmetlerimizle, projelerimizle, vizyonumuzla biz halkımızı ikna edeceğiz. Kendini milletin üzerinde gören, oy sandığından çıkacak sonucu çantada keklik sanan teşkilat yöneticisi, milletvekili, belediye başkanı veya adayı kadar AK Parti’ye zarar veren kimse olamaz. Siyaset milleti kendinden nefret ettirme değil, kendini millete sevdirme, benimsetme, kabul ettirme sanatıdır. AK Parti milletimize hâkim olmak değil hep söylüyoruz, hadim olmak üzere yola çıkmış kadroların partisidir. Bugüne kadar kazandığımız her başarının ardında işte bu şuurla çalışıyor olmamız vardır.”

“GELİŞEN TEKNOLOJİ SİYASETİN TEKNİK ARAÇLARINI FARKLILAŞTIRDI”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçmişte 70 yaşındaki ak sakallı amcalarla, 17-18 yaşındaki gençlerin bayrak asmak için yan yana direklere, çatılara çıktıklarına şahitlik ettiklerini anımsatarak, dava için yapılan fedakârlıkları anlattı. Gelişen teknolojinin siyasetin teknik araçlarını farklılaştırdığını, daha çok insana ulaşmak için sosyal medya gibi alternatif mecraların geliştiğini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ama unutmayınız hâlâ her şey insanla başlıyor ve insanda bitiyor. İnsanlara değerli olduklarını hissettirmenin yolu hangi kanalı kullanırsanız kullanın onlarla doğrudan iletişime geçmenizdir. Bunun için her fırsatta çalmadık kapı, sıkmadık el, almadık gönül bırakmayacağız diyoruz. Bunlar sanal ortamda veya sanal unsurlarla olacak şeyler değil. İnsanın eliyle, insanın gözü, kulağı, dili hiçbir zaman sanal ortamda gerçekleşmez. Ama insanoğlunun o gülücüğü, insanoğlunun o gözlerindeki bakış, ifade tarzındaki o kullandığı kelime, kelam bütün gönülleri buraya çeker. Onu sanal ortamda yapamazsınız, sanal malzemelerle olmaz. Onun için de çok yoğun, çok geniş kapsamlı çalışmayı teşkilat olarak yürütmemiz lazım” ifadelerini kullandı.

“BİZLER SADECE MİLLETİMİZ ADINA GÖREV YAPAN EMANETÇİLERİZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “sandık esaslı çalışma” yapılması gerektiğini vurgulayarak, “AK Parti bizlerin değil milletimizin partisidir. Zaten milletimize mal olduğu için buralara geldik. Bizler sadece burada milletimiz adına görev yapan emanetçileriz. Milletimiz bize görev verdiği sürece emaneti ne kadar iyi temsil edebilirsek kendimizi o derece başarılı sayacağız. Buradaki her bir arkadaşımın işte bu şuurla hareket edeceğine inanıyorum” dedi.

İktidara ulaşmayı milletin gönlüne girerek başaramayacaklarını görenlerin uzun süredir politikalarını, projelerini, vizyonlarını anlatarak milletin desteğini sağlamak yerine sadece AK Parti’yi ve onun temsilcisi gördükleri şahsını hedef aldıklarını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti: “Hatta işi Türkiye’ye zarar verme pahasına bu hedeflerine ulaşmayı kendilerine meşru görecek kadar ileri götürdüler. Özellikle geçtiğimiz beş, altı yılda yaşadığımız hadiseler bize yerli ve millî duruş sahipleriyle günübirlik politikaları için ülkenin ve milletin sırtına hançer vurmayı göze alabilenlerin farkını çok daha iyi göstermiştir. Seçim ittifakları da işte bu yaklaşımlar çerçevesinde şekillendi, şekilleniyor. Bir yanda terör örgütlerine karşı dimdik duranlar, Türkiye’nin demokratik ve ekonomik kazanımlarına darbe vurmaya çalışanlara geçit vermeyenlerdir. Diğer tarafta ise, terör örgütleriyle kol kola girenler, kendi çıkarları için feda edemeyecekleri hiçbir değeri olmayanlardır. Bunlar amaçları uğrunda her türlü yalana, iftiraya, çarpıtmaya başvurmaktan da çekinmezler.”

“ÜLKEMİZE KURULAN TEZGÂHA RAĞMEN, 2018 BÜYÜMESİ TAHMİNLERİN ÇOK ÜZERİNDE OLACAK”

Mevlana’nın ‘Bozuk olunca maya, ne ar tanır, ne haya’ deyişini anımsatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Maalesef mayası bozuk bir kesim âdeta tüm hayatlarını ülkenin ve milletin aleyhine işler yapmaya adamıştır” diye konuştu. Türkiye’nin geçtiğimiz aylarda, yurt dışı kökenli ciddi bir kur ve faiz saldırısına maruz kaldığını hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Kur-faiz-enflasyon üçgeninde ülkemize kurulan tezgâha rağmen, 2018 büyümesi de yine tahminlerin çok üzerinde olacak. İlk üç çeyrekte yüzde 4,5’lik bir büyümeyi yakaladık. 2019 yılı için de ilkelerini dengelenme, disiplin ve değişim diye ifade ettiğimiz yeni ekonomi programımız çerçevesinde zaten gayet gerçekçi büyüme hedefleri koyduk.”

İhracatta ve turizmde rekorlar kırılan bir yılın geride kaldığını, sosyal güvenlik açığının öngörülenin yarısının altında kapatıldığını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, ana muhalefet partisi sözcüsünün ‘AK Parti dönemi enflasyonda en yüksek oranlara çıkılan dönem’ ifadesinin gerçeği yansıtmadığını kaydetti. AK Parti’den önceki dönemin 14 yılın ortalamasında enflasyonun yüzde 70’ler seviyesinde, AK Parti’nin iktidarda olduğu 16 yılın enflasyon ortalamasının ise yüzde 9,5 olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bugün millî gelirde satın alma paritesine göre 13. olan Türkiye, yıl sonunda inşallah bir üst sıraya çıktığında herhâlde kendilerini kaldırıp pencereden aşağı atarlar o güçleri varsa” ifadesini kullandı.

“HEDEFLERİMİZE SIKI SIKIYA SARILACAĞIZ”

2023 hedeflerinin gelecek umutlarının somut verileri olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Hedeflerimize sıkı sıkıya sarılacağız. 2053 ve 2071 vizyonlarımız bizden sonraki nesillere bırakacağımız en değerli mirasımızdır. Gençlerimizi bu yönde sürekli teşvik edeceğiz” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kadınların AK Parti siyasetinin temel direği olduğuna işaret ederek tüm kadınlara ulaşılarak onları AK Parti’nin gönüllü seferberliğine dâhil edilmesi gerektiğini söyledi. Üstlendikleri sorumluluğun, görevin adını bu dönemde “gönül belediyeciliği” olarak belirlediklerinin altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Belediyecilikte hizmet esastır, ama hizmet yeterli değildir. Aslolan gönüllere girmektir, gönülleri fethetmektir. Eğer gönüllere giremezseniz istediğiniz kadar en üst düzeyde yatırım yapın, vatandaş seni kabul etmez. Senin tepeden bakışın her şeyi bitirir. Ne alt yapı kalır, ne üst yapı kalır. Onun için tevazu, tebessüm; bunlar çok önemli” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti’nin çevreci bir parti olduğunu, naylon poşetlere savaş ilan ettiklerini ve bu seçimde bez torbalar ve kenevirden yapılmış filelerle meydanlarda olacaklarını belirterek milyonlarca bez torba ve filenin hazırlandığını, kampanyada millete promosyon olarak bunların dağıtılacağını bildirdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.