Öne Çıkanlar AİLE Aleksey Navalnıy bahçeli kasımpaşa Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı merhum Alparslan Türkeş Hoşgör Sen Sıkıntı Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ Tarot Filmi ne zaman vizyona girecek Beyin çipi 2024 Yılı Alan Değişikliğine Bağlı Yer Değişikliği Atama sonuçları

“Türkiye, Sadece Sağlık Turizminde Değil, Birçok Alanda Salgın Sürecinden Güçlenerek Çıkacaktır”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gaziantep’te toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, “Salgın etkisini yitirip taşlar yerine oturdukça, Türk ekonomisi yeni rekorlara koşmaya devam edecektir. Türkiye, sadece sağlık turizminde değil, ihracattan üretime, tarımdan sanayiye birçok alanda salgın sürecinden güçlenerek çıkacaktır” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gaziantep 5. Organize Sanayi Bölgesi’nde 300 fabrikanın toplu açılış törenine katılarak, bir konuşma yaptı.

Konuşmasının başında; Gaziantep’in gelişmesi, kalkınması için çaba gösteren, bu tesisleri şehre kazandıran iş insanlarına, girişimcilere, yatırımcılara teşekkür eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, resmî açılışını gerçekleştirmekte olduğu 300 fabrikanın Gaziantep’e, ülkeye ve millete hayırlı olmasını diledi.

Bugüne kadar, 2008 küresel krizinden bölgedeki çatışmalara, terörden darbe girişimine ülkeyi ve bağımsızlığı hedef alan birçok saldırıyı, başarıyla bertaraf ettiklerini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, altyapı ve hizmet alanlarındaki yatırımlarla, Cumhuriyet tarihinin tamamında yapılanlardan daha fazla yatırım gerçekleştirdiklerini hatırlattı. “Tüm bunları birbirimize inandığımız, birbirimize güvendiğimiz, tam bir dayanışma içinde hareket ettiğimiz için yapabildik” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Karşılaştığımız tüm badirelerin üstesinden, Türkiye’nin tökezlemesi için ellerini ovuşturan bir güruhun engelleme çabalarına rağmen geldik” ifadesini kullandı.

Son dönemde de Koronavirüs salgınıyla mücadele edildiğini ve Cumhurbaşkanlığı Hükûmet Sistemi’nin sağladığı avantajları en iyi şekilde değerlendirerek, aldıkları tedbirler sayesinde, salgının Türkiye’yi sıkıntıya düşürmesine, tökezletmesine müsaade etmediklerini kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, kamu hizmetlerinin aksamasına izin vermedikleri gibi, toplumun hiçbir kesimini de yalnız bırakmadıklarını belirtti.

“TÜRK ŞİRKETLERİ, KALİTELİ ÜRÜNLERİ VE REKABETÇİ FİYATLARIYLA GİDEREK DAHA ÇOK TAKDİR TOPLUYOR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ekonomik İstikrar Kalkanı paketiyle vatandaşlarımızı, esnafımızı ve firmalarımızı salgının etkilerine karşı korumaya aldık. Salgın sebebiyle gelişmiş ülkelerin dahi içine kapandığı günlerde, biz sanayicimizle, ticaret erbabımızla birlikte yeni pazarlara açılmanın, müşteri yelpazemizi genişletmenin mücadelesini verdik. Sanayicimizle bir araya geldikçe, üreticilerimizi dinledikçe şu gerçeği net olarak görüyoruz. Her ne kadar bu salgın beraberinde çeşitli zorluklar getirse de iş dünyamızın önünde yeni fırsat pencereleri de açıyor. Türk şirketleri, kaliteli ürünleri, rekabetçi fiyatları, coğrafi avantajları ve elbette güvenirlikleriyle giderek daha çok takdir topluyor.”

Uluslararası şirketlerin alternatif üretim üssü arayışlarında, Türkiye’nin adının daha fazla zikredildiğine işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Sanayisi, üretim kapasitesi, nitelikli işgücü, üç kıtayı birleştiren stratejik konumu, sağlık ve ulaşım altyapısı ile ülkemizin yıldızı daha çok parlıyor” değerlendirmesinde bulundu.

Salgın etkisini yitirip taşlar yerine oturdukça, Türk ekonomisinin yeni rekorlara koşmaya devam edeceğini kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye, sadece sağlık turizminde değil, ihracattan üretime, tarımdan sanayiye birçok alanda salgın sürecinden güçlenerek çıkacaktır” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.