Öne Çıkanlar bahçeli kasımpaşa Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı MUHAMMED DEMİR dışişleri bakanı mevlüt çavuşoğlu erhan çelik YDG-H güney kore mevlüt çavuşoğlu akdeniz üniversitesi gölbaşı ankara

Türkiye-Sırbistan İşbirliği Hızlanacak

Başbakan Ahmet Davutoğlu’na refakaten Belgrad’ı ziyaret eden Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Sırbistan Başbakan Birinci Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı İvica Dacic ile görüştü.

 Diplomatik kaynaklardan edilinen bilgiye göre,  görüşmede Bakan Çavuşoğlu Sırbistan'ın başarılı bir şekilde  AGİT Dönem Başkanlığını tamamlaması ve Aralık ayının başında Belgrad'da yapılan Bakanlar Konseyi toplantısı nedeniyle muhatabını kutladı.

Görüşmede, ikili ilişkilerin 2016 yılında sıklaştırılması öngörülen ziyaretler vesilesiyle yoğunlaştırılması gereği vurgulanırken, ticari ilişkilerin daha da artırılması için belli projeler üzerinde çalışılması gerektiği konusunda mutabakat sağlandı.

Halkbank'ın Sırbistan'da faaliyete geçmesinin iki ülke arasındaki ticari ilişkilere olumlu ivme vereceği de vurgulandığı görüşmede ayrıca, iki ülke arasında var olan mekanizmaların işletilmesinin gerekliliğinin altı çizildi ve bu çerçevede Dışişleri Bakanlıkları arasındaki işbirliğinin artırılması konusu da vurgulandı.

 Görüşmede, Bakan Çavuşoğlu Sırbistan'ın da katılacağı Antalya'da yapılacak Botanik Expo'su hakkında muhatabına bilgi verdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.