Öne Çıkanlar AİLE Covid19 gündem özeti CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut binali yıldırım Melatonin hormonu Nicolas Baldeyrou Bharat Biotech Mangal En İyi Uluslararası Film Online İşlemler Cansu İvecen

“Türkiye'yi, Saldırdıkları Tüm Değerlerin Temsilcisi Olarak Gördükleri İçin Hedef Alıyorlar”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tekirdağ mitinginde yaptığı konuşmada, “Tarihimizle, medeniyetimizle, kültürümüzle, inancımızla saldırdıkları tüm değerlerin temsilcisi olarak gördükleri için bizi hedef alıyorlar” dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart Mahallî İdareler Seçimleri kampanyası kapsamında Tekirdağ mitingine katıldı. Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan mitingde Cumhurbaşkanı Erdoğan bir konuşma yaptı.

"BU NAMUSSUZLAR BÖYLE DEDİ DİYE BİZ ADIM ATMAYIZ"

"Sizlerin buradaki varlığı, birliği, dirliği, temsil ettiğiniz değerler Yeni Zelanda'da cami basıp, Müslümanları katleden teröristin bile zoruna gitmiş." diyen Erdoğan, şunları kaydetti:

"Bu katliamda kullandığı silahını da İkinci Viyana Kuşatması'nın tarihinden Haçlı Seferleri'nin zalim isimlerine kadar bilinen tüm Türk ve Müslüman düşmanlarıyla süslemiş. Geride bıraktığı bildiride 'Boğaz'ın batısına geçerseniz sizi öldüreceğiz. İstanbul'a geleceğiz tüm camileri, minareleri yıkacağız.' diye zırvalamış. Be namussuz Yeni Zelanda nire, Türkiye nire? İstanbul nire, Tekirdağ nire, Yeni Zelanda nire? Nasıl oluyor da dünyanın öteki ucundaki bir katil, bir cani, Müslümanlarla ve Türklerle ilgili bunca fesatlığa kafası dolu olarak harekete geçirilebiliyor. Gördüğünüz gibi Tekirdağ'ı, İstanbul'u, aslına bakılırsa topyekun bu vatanı bize çok görenler boş durmuyor. Balkan Harbi öncesi dört bir yanımızda tıpkı bu günün Tekirdağ'ı gibi, Edirne'si, Bursa'sı, Eskişehir'i, Kayseri'si, Erzurum'u gibi canımızdan birer parça olan şehirlerimiz vardı. Bugün hepsi de sınırlarımızın dışında kaldı. Üstelik bunların çoğunu da tek kurşun atmadan kaybettik. Nereden nereye geldik biliyor musunuz? 22 milyon kilometrekareden, 780 bin kilometrekareye geldik. Nereden nereye... Hale bak hale."

Konuşma sırasında bir vatandaşın Ayasofya'yla ilgili sözleri üzerine Erdoğan, "Sultanahmet'i bir doldurun ondan sonra ona bakarız. Bak, şimdi Büyük Çamlıca Camisi'ni yaptık. Dört, beş tane Ayasofya eder, o kadar büyük. 60 bin kişiyi alabilecek kapasitede. Anadolu Yakası'nda tüm İstanbul'da ve Türkiye'de en büyük cami oldu. Mesele o değil, bu işin bir siyasi boyutu var, yanı var. Yan tarafta Sultanahmet'i doldurmayacaksın, 'Ayasofya'yı dolduralım' diyeceksin. Bu oyunlara gelmeyelim. Bunların hepsi tezgah. Biz ne zaman, neyin, nasıl yapılacağını çok iyi biliyoruz. Bu namussuzlar böyle dedi diye biz adım atmayız. Adımı nasıl atacağımızı, bunun siyaset dilini de çok iyi biliriz." ifadelerini kullandı. 

“SINIRLARIMIZIN DİBİNDE KURULMAYA ÇALIŞILAN TERÖR KORİDORU SENARYONUN BİR PARÇASIDIR”

Yeni Zelanda’daki saldırının ve onun üzerinden Türkiye’ye verilen mesajların ilk olmadığını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gezi olaylarında İstanbul’un sokaklarına ‘Zulüm 1453’te başladı’ yazılarının yazıldığını hatırlattı. Cumhurbaşkanı Erdoğan şöyle konuştu: “Avrupa’da her gün vatandaşlarımıza, onların derneklerine, camilerine, işyerlerine yönelik yeni saldırıların haberlerini alıyoruz. Sınırlarımızın dibinde kurulmaya çalışılan terör koridoru da, bu senaryonun bir parçasıdır. Bunların derdi, Tayyip Erdoğan değildir. Bunların derdi, AK Parti veya MHP’yle birlikte kurduğumuz Cumhur İttifakı da değildir. Bunların derdi doğrudan doğruya Türkiye’dir, Türk Milletidir. Bunların derdi doğrudan doğruya rabiadır.”

Konuşmasında vatandaşlarla birlikte ‘tek millet, tek bayrak, tek vatan ve tek devlet’ vurgusunda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Emin olun, Yeni Zelanda’daki saldırganın asıl hedefi de işte bunlardır. Tarihimizle, medeniyetimizle, kültürümüzle, inancımızla saldırdıkları tüm değerlerin temsilcisi olarak gördükleri için bizi hedef alıyorlar” sözlerine yer verdi.

Milletle birlikte, bugüne kadar nice oyunları bozdukları bu oyunu da yerle yeksan edeceklerini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İşte bunun için 31 Mart seçimleri beka seçimidir diyoruz, anladınız mı? İşte bunun için 31 Mart’ta sadece belediye başkanlarımızı seçmekle kalmayacağımızı, geleceğimizi de oylayacağımızı söylüyoruz” şeklinde konuştu.

“TEKİRDAĞ, TÜRKİYE’NİN BÜYÜME VE GELİŞME POTANSİYELİ EN YÜKSEK İLLERİNDEN BİRİ”

Tekirdağ’ın; Türkiye’nin büyüme ve gelişme potansiyeli en yüksek illerinden biri olmasına, hükümet olarak Tekirdağ’a her türlü yatırımı yapmalarına rağmen şehrin belediyecilik bakımından aynı gelişmeyi gösteremediğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Belediyelerin çoğu, Bakanlıklarımızın şehre gösterdiği ihtimamın yanına bile yaklaşamadı. Böyle olunca da yapılan işlerin çoğu yarım kalıyor, Tekirdağ halkı yeteri kadar istifade edemiyor” diye ekledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan vatandaşlara, “Gelin artık birilerinin, hiçbir iş yapmadan, sadece hepimize ait olan belli değerleri istismar ederek Tekirdağ’ın önünü tıkamasına izin vermeyelim. Gelin artık Tekirdağ’da istismar siyasetinin dönemini kapatıp hizmet siyasetinin devrini başlatalım” sözleriyle seslendi.

Hükûmetin, Cumhuriyet Halk Partili belediyelere para vermediği yalanının söylendiğine dikkat çekerek, “Hâlbuki biz her belediye gibi buraya da ödeneğini hep gönderdik. Ama buradaki iş bilmezler, beceriksizler bu parayı sizlere hizmete dönüştürecekleri yerde çarçur ettiler” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, 31 Mart seçimlerini, Tekirdağ’ı Trakya’nın ve Türkiye’nin incisi hâline getirmek için fırsata dönüştürmenin şehir halkının elinde olduğunu kaydetti.

“MİLLETİMİZE HİZMET ETMEYE SON NEFESİMİZE KADAR DEVAM EDECEĞİZ”

“Biz, milletimize hizmet etmeye son nefesimize kadar devam edeceğiz” diye konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, aynı şekilde Tekirdağ’a da sonuna kadar hizmet etmeyi sürdüreceklerini, büyükşehriyle ve ilçeleriyle belediyelerde de bu ahengi yakaladıklarında Tekirdağ’ı kısa sürede şahlandıracaklarını vurguladı.

Konuşmasında, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı’nın Yeni Zelanda’daki terör eylemiyle ilgili yaptığı açıklamaya da yer veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, ilgili parti liderinin açıklamasında yer alan, ‘İslam dünyasından kaynaklanan terör’ ve ‘İslam dünyasının oturup düşünmesi lazım’ ifadeleriyle ilgili, “Senin o Avustralyalı senatörden ne farkın var? Yani terörün kaynağı İslam dünyası mı?” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, söz konusu ifadelerle ilgili şu değerlendirmelere yer verdi: “Terörün kaynağının İslam dünyası olduğunu söyleyecek kadar izanını kaybetmiş, kendini kaybetmiş olan birisi, halkının yüzde 99’u Müslüman olan bu ülkede siyaset yapıyor. Bay Kemal, sen terörün kaynağının İslam dünyası olduğunu söylemeye ne yetkilisin, ne ehilsin. Sen önce kendini gözden geçir. Zira sen zaten şu anda teröristlerle berabersin, teröristlerle el elesin, teröristlerle kol kolasın. Sen zaten ta Kandil’dekileri, Tendürek’tekileri, Cudi’dekileri, Gabar’dakileri yanına alıp onlarla beraber yürüyüş yapan adamın ta kendisisin. Ama ben inanıyorum ki, benim Tekirdağlı kardeşlerim de, Türkiye’deki CHP’ye gönül veren kardeşlerim de sana inşallah 31 Mart’ta öyle bir Osmanlı tokadı atacak ki bir daha belini doğrultamayacaksın. Ve ben inanıyorum ki, artık bu millet, evet, CHP’yi de senden kurtaracak, yani buna da ihtiyacı var CHP’nin.” dedi. 

Anahtar Kelimeler:
Cumhurbaşkanı Erdoğan
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.