Öne Çıkanlar gündem özeti cumhurbaşkanı erdoğan terörist cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk MSB gündem başlıkları enflasyon HAVA HAREKATI tüik tesk genel başkanı bendevi palandöken abd

"Türkiye’de Bakanlık Yapmış Birisinin Amerika’da Yargılanmasını İçime Sindiremiyorum"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Türkiye Cumhuriyeti’nde Bakanlık yapmış birisinin, Amerika’da yolsuzluk davasından yargılanmasını ben içime sindiremiyorum. Bizim mahkemelerimiz yok mu? Bizde adalet, hak, hukuk yok mu? Hepsi var. Var da, var diyenler o makamlarda oturmuyor” dedi.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Bakırköy Belediyesi İspirtohane Kültür merkezinde düzenlenen katılım töreninde konuştu. Eski Bakan Zafer Çağlayan hakkında ABD’deki bir soruşturma kapsamında tutuklama kararı alınmasına değinen Kılıçdaroğlu, “Türkiye Cumhuriyeti’nde Bakanlık yapmış birisinin, Amerika’da yolsuzluk davasından yargılanmasını ben içime sindiremiyorum. Bizim mahkemelerimiz yok mu? Bizde adalet, hak, hukuk yok mu? Hepsi var. Var da, var diyenler o makamlarda oturmuyor. Bu toplumun vicdanında, bu toplumun sağ duyurunda ahlak vardır, hak vardır, hukuk vardır, adalet vardır. Biz bunları söylerken hiçbir ayrım yapmadan toplumun her kesimini kucaklayarak, her kesimin sorunlarını dinleyerek, ortak çözümler üreterek bir arada sorunları çözmeye odaklanacağız” şeklinde konuştu.
Katılım töreninin önemine dikkat çeken CHP lideri Kılıçdaroğlu, “Eğer bu ülkede kavgasız gürültüsüz yaşayacaksak birinci adımı adalettir. Çünkü adalet bütün inançların ortak temelidir. Bütün inançların temeli adalettir. Adaletten yana olanları bizim çatımızın altına bekliyoruz. Haktan hukuktan yana olanları bizim çatımızın altına bekliyoruz” dedi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.