"Türkiye’nin Beka Sorunu Çıkıyorsa Bunun Sorumlusu Sensin"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Efendim Türkiye’nin beka sorunu var…” Türkiye’nin beka sorunu varsa 17 yıldır bu memleketi kim yönetti, Fransızlar mı yönetti, Kanadalılar mı yönetti? 17 yıldır yönetiyorsan eğer ve Türkiye’nin beka sorunu çıkıyorsa bunun sorumlusu herhalde sensin. Esnaf değil, çiftçi değil, emekli değil, işsiz değil, sanatçı değil. Kim sorumlusu? Dünyanın her tarafında bir sorun varsa, o işin sorumlusu o sorunu çözmeyen adamdır. Kimdir o? Vatandaşın yetki verip iktidar koltuğuna oturttuğu kişidir. Bu sorunu çözmüyorsa sorun oradadır." dedi. 

2019 Yerel Seçim çalışmaları kapsamında İstanbul'da bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Büyükada'daki toplantının ardından Kartal'da halka hitap etti.

CHP Genel Başkan Kılıçdaroğlu, "Mevcut Belediye Başkanımız Altınok Öz Kartal’a güzel hizmetler verdi. Hepinizin huzurunda kendisine yürekten teşekkür ediyorum. Onun bayrağını şimdi daha genç bir arkadaşımız, sizden birisi, sizin evladınız, sizin çocuğunuz, genç, laf aramızda yakışıklı bir belediye başkanına vereceğiz." dedi. 

"Kavgasız bir dünya istiyoruz, birlikte yaşayacağımız bir dünya"

Kılıçdaroğlu, "Size hizmet edecek, sizin için çalışacak, kendisine söyledim diğer belediye başkanı arkadaşlarıma söylediğim gibi. Seçildiğin andan itibaren şu mahalle bana oy vermedi, şu mahalle oy verdi, ayrımcılık yapıyım demeyeceksin. Kim olursa olsun, nerede olursa olsun, kimliği ne olursa olsun, inancı ne olursa olsun, hangi mahallede oturursa otursun, herkese eşit hizmet götüreceksin. Birinci isteğim bu. Yine söyledim, eğer bir mahalle yoksulsa o mahalleye pozitif ayrımcılık yapacaksın, yani biraz torpil yapacaksın, daha fazla hizmet götüreceksin. O mahalledeki insanlar yoksulsa, zor geçiniyorlarsa, imkanları sınırlıysa oraya biraz daha fazla hizmet götüreceksin. Amaç Kartal’da yaşayan herkes huzur içinde yaşasın, birlikte yaşasın, beraber yaşasın. Kavgasız bir dünya istiyoruz, birlikte yaşayacağımız bir dünya, bir Türkiye, bir İstanbul ve bir Kartal istiyoruz. O nedenle Kartallıların sandığa gidip oy verirken, altıokun altına mühür basarken bütün bu gerçekleri düşünmelerini istiyoruz." dedi.  

"Türkiye’nin beka sorunu çıkıyorsa bunun sorumlusu herhalde sensin"

Geç geldik biliyorum, gideceğimiz yerler var, o nedenle kısaca şunu ifade etmek isterim. Bir seçime gidiyoruz, doğrudur. Ne seçilecek? Muhtar seçilecek, belediye meclis üyesi seçilecek, büyükşehir belediye başkanı seçilecek, belediye başkanı seçilecek. Allah aşkına bunların beka sorunuyla ne ilgisi var? Belediye başkanı seçilecek, kime hizmet edecek? Kartal’a. “Efendim Türkiye’nin beka sorunu var…” Türkiye’nin beka sorunu varsa 17 yıldır bu memleketi kim yönetti, Fransızlar mı yönetti, Kanadalılar mı yönetti?17 yıldır yönetiyorsan eğer ve Türkiye’nin beka sorunu çıkıyorsa bunun sorumlusu herhalde sensin. Esnaf değil, çiftçi değil, emekli değil, işsiz değil, sanatçı değil. Kim sorumlusu? Dünyanın her tarafında bir sorun varsa, o işin sorumlusu o sorunu çözmeyen adamdır. Kimdir o? Vatandaşın yetki verip iktidar koltuğuna oturttuğu kişidir. Bu sorunu çözmüyorsa sorun oradadır." dedi. 

"Bunu herkesin sorması lazım"

Kılıçdaroğlu, "O sorunu çözme görevi kime düşüyor? Sizlere. Yarın gideceksiniz diyeceksiniz ki; kardeşim 17 yıldır tek başına yönetiyorsun, ne istediysen aldın, istediğin kanunu çıkardın, istediğin kararnameyi çıkardın, istediğin valiyi tayin ettin ne istediysen yaptın, 2 trilyon dolar vergi topladın, 70 milyar dolarlık özelleştirme yaptın, 500 milyar dolar borçlandın, beni niye soğan kuyruğuna mahkum ettin arkadaş? Ne istediysen ben sana verdim, her türlü parayı verdim, imkanı verdim, saray dedin sarayı da verdim, niye beni soğan kuyruğuna soktun? Bunu herkesin sorması lazım." dedi. 

"Bay Kemal olmak için oğlunu bedelli askerliğe göndermemek lazım"

Kılıçdaroğlu, “Efendim bu kuyruklar varlık kuyruğuymuş...” Ben bilmez miyim varlık kuyruğu olsa en başta sen yer alırdın, ben bunu bilmez miyim? Sarayda oturanlar vatandaşa hizmet edemez. Sarayda oturanlar vatandaştan kopmuş insanlar demektir. Ama bizim belediye başkanlarımızı biz şöyle diyoruz; görev yaptığın belediye sınırları içinde hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek, her aileye hizmet götüreceksin, herkese hizmet götüreceksin. Barışsa Kartal’da barış, huzursa Kartal’da huzur, bereketse Kartal’da bereket. Bunları sağlamak zorunda, bunları yapmak zorunda. Kim? Başkan yapmak zorunda, başkan yapacak. Onun vaatleri var, sözleri var, onları bir tarafa bırakıyorum, ama 1 Nisan’dan sonra inşallah geleceğiz gidip kahvesini içeceğiz. Başkan kahve ısmarlar mı bilmiyorum? O zaman hep beraber o vaatlerin takipçisi olacağız ve diyeceğiz ki; Sayın Başkan şu sözü vermiştin, şunu söylemiştin, hep birlikte takipçisi olacağız.
Efendim ben bunları dillendirince, Erdoğan “Bay Kemal konuşuyor yine” diyor. Bay Kemal konuşur tabi, Bay Kemal niye konuşmasın? Bay Kemal olmak için namuslu adam olmak lazım. Bay Kemal olmak için dürüst adam olmak lazım. Bay Kemal olmak için harama el uzatmamak lazım. Bay Kemal olmak için oğlunu bedelli askerliğe göndermemek lazım." dedi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.