Öne Çıkanlar gündem özeti terörist cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk MSB gündem başlıkları tesk genel başkanı bendevi palandöken enflasyon CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş abd fırat kalkanı

“Türkiye’nin En Büyük Beka Meselesi Gençlerimizin Bu Ülkeye Olan İnancının, Güveninin Ortadan Kalkmasıdır”

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Bu nedenle biz sizleri dinliyoruz. İmkanı daha iyi diye bildiğimiz illerde gördüğüm işin yanma faslı bitmiş fukaralık başlamış. Bu ekonomi durmuş demek, kayrılmanın, betona dönmenin, ritmin bitmesi demek. Her evde bir üniversite mezunu işsiz. Üniversiteli gençlerimizin burada yaşamaya dair hiçbir umutlarının olmadığını, bizi yönetenlerin akraba kayırması, torpille işgörmesinin getirdiği bir umutsuzluğun olduğunu gördük. Türkiye’nin en büyük beka meselesi gençlerimizin bu ülkeye olan inancının umudunun güveninin ortadan kalkmasıdır” dedi. 

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İl İl - İlçe İlçe esnaf ziyaretlerine Tekirdağ ilinde devam ediyor. Akşener Tekirdağ Saray İlçesinde esnafı ziyaretinin ardından İYİ Parti Saray İlçe Binası’nda basın açıklaması yaptı.  

 
Esnaf ziyaretlerini neden yaptıklarını anlatan Akşener, “2 ay evvel Türkiye’de ekonominin çok iyi olduğunu, herşeyin uçtuğu, kaçtığını anlatan damat beyin söyledikleri doğru mudur, bu sorununun cevabını almak üzere seçimim olmadığı bir dönemde ağırlığı esnaf olmak üzere ilçe ilçe çiftçiyle, kadınla, işsiz gençle, emekliyle sohbet etmeye ve onların dertlerini dinleyip her Salı grup toplantısında paylaşıyoruz. Bugüne kadar seçim olmadan gezen ilk genel başkan benim. Tepede çok konuşan bir arkadaşımız mevcut, sürekli konuşuyor nokta virgül yok. Bu nedenle biz sizleri dinliyoruz. İmkanı daha iyi diye bildiğimiz illerde gördüğüm işin yanma faslı bitmiş fukaralık başlamış. Bu ekonomi durmuş demek, kayrılmanın, betona dönmenin, ritmin bitmesi demek. Her evde bir üniversite mezunu işsiz. Üniversiteli gençlerimizin burada yaşamaya dair hiçbir umutlarının olmadığını, bizi yönetenlerin akraba kayırması, torpille işgörmesinin getirdiği bir umutsuzluğun olduğunu gördük. Türkiye’nin en büyük beka meselesi gençlerimizin bu ülkeye olan inancının umudumun güveninin ortadan kalkmasıdır” dedi.

"Sınırlarını açabilir ama bunu yönetmesi gerekiyor, aşırı bir dikkat gerekiyor"

Açıklamasının ardından soruları cevaplandıran Akşener, Yunanistan ve sınır kapısından gerçekleşen olaylar ile ilgili düşüncelerinin sorulması üzerine, “Türkiye’nin burada en fazla dikkat etmesi gereken şey haklıyken haksız konuma düşmemektir. Sınırlarını açabilir ama bunu yönetmesi gerekiyor, aşırı bir dikkat gerekiyor. Bunun dışişlerinde diplomasi boyutu da ihmal edilmemeli” yorumunu yaptı. 

Akşener, Corona virusü ile ilgili Sağlık Bakanının yaptığı açıklamalar konusunda ise “Sağlık Bakanı işinin dışında lüzumsuz konularda konuşan biri değil. Aynı bilgilendirmeleri bu açıklıkta yaparsa doğru yönetilebilir. Bakanın koordinasyonunda yaptığı çalışmaların akamete uğramaması için cumhurbaşkanına da bir dikkat tavsiyem var” dedi. 

Akşener daha sonra Saray İlçesi’nde bulunan, Suriye'nin İdlib kentinde gerçekleşen alçak saldırı sonucu şehit olan 33 Mehmetçiğimizden Uzman Onbaşı Nihat Kara’nın ailesine taziye ziyaretinde bulundu.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.