Öne Çıkanlar terörist Covid19 cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan Koronavirüs cumhurbaşkanı erdoğan suriye türkiye Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar yunanistan ak parti abd vakıfbank

“Türkiye’nin Gerçekleştirdiği Sosyal Güvenlik Ve Sağlık Hizmetleri Reformu, Tüm Dünyaya Örnek Olmuştur”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul’da Sosyal Güvenlik Merkezleri toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye’nin gerçekleştirdiği sosyal güvenlik ve sağlık hizmetleri reformunun tüm dünyaya örnek olduğunu belirterek, “Pek çok devlet, benzer bir sistemi kurmak için harekete geçmiş ama çoğu bunu başaramamıştır. Amerika gibi dünyanın en zengin ülkelerinden biri dahi, bu konuda hedeflerine ulaşamamıştır” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’da Fatih, Silivri, Zeytinburnu ve Topkapı Sosyal Güvenlik Merkezleri toplu açılış törenine katıldı.

“SOSYAL GÜVENLİK SİSTEMİMİZİ BAŞTAN SONA YENİDEN İNŞA ETTİK”

SGK Topkapı Kampüsü’nde gerçekleştirilen törende konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin son 17 yılda yaşadığı büyük değişimin en somut hissedildiği alanların başında sosyal güvenlik sisteminin geldiğini belirtti.

“İnsanı yaşat ki devlet yaşasın” anlayışıyla, sosyal güvenlik sistemini baştan sona yeniden inşa ettiklerini kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Geçmişte işçi için ayrı, memur için ayrı, esnaf için ayrı verilen hizmetleri, tek çatı altında birleştirdik. Böylece hem hizmet sunumunda, hem de kalitede standardı sağladık” dedi.

Geçen 17 yılda sosyal güvenlik alanının sağlık hizmetleri boyutunda da çok önemli ilerlemeler sağladıklarını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti: “Sağlık hizmetlerinden yararlanmada pirim borcu sürelerini esnettik. Ülkemizde genel sağlık sigortası şemsiyesi dışında kimseyi bırakmayacak bir sistem kurduk. Bu sistemde herkese birinci sınıf sağlık hizmeti sunuyoruz.”

“EKONOMİK GÜVEN ENDEKSİ SON 15 AYIN ZİRVESİNE ÇIKTI”

Ekonomik güven endeksinin son 15 ayın zirvesine çıktığını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Faizlerin gerilemesinden, konuttan otomobil satışlarına kadar her alanda gözle görülür bir hareketlenme başladı. İnşallah bu olumlu gelişmeler devam edecek ve Türkiye hak ettiği seviyeye ulaşacak” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye’nin gerçekleştirdiği sosyal güvenlik ve sağlık hizmetleri reformu, tüm dünyaya örnek olmuştur. Pek çok devlet, benzer bir sistemi kurmak için harekete geçmiş ama çoğu bunu başaramamıştır. Amerika gibi dünyanın en zengin ülkelerinden biri dahi, bu konuda hedeflerine ulaşamamıştır. Nüfusunun neredeyse tamamını sosyal güvenlik ve sağlık hizmetleri şemsiyesi altına almayı başaran Türkiye’nin farkı, kurduğu sistemin sürdürülebilirliğini de sağlamasıdır” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.