Öne Çıkanlar Afrin İyi Parti ak parti sözcüsü ömer çelik çin ak parti İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Akşener İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Hakkari AİLE kosgeb pkk

“Türkiye’nin Kaynaklarını Krizden Ve Kaostan Beslenen Çevrelere Yedirmemekte Kararlıyız”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye Sigorta Tanıtım Töreni'nde yaptığı konuşmada, “Milletimizin rızkını, Türkiye’nin kaynaklarını krizden ve kaostan beslenen çevrelere yedirmemekte kararlıyız. Türkiye’yi kur-faiz-enflasyon üzerinden sıkıştırma gayretlerini boşa çıkarmayı sürdüreceğiz. IMF ile kapalı kapılar ardında pazarlığa tutuşanların bir daha Türkiye’yi eski günlerine geri döndürmesine izin vermeyeceğiz” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Sigorta Tanıtım Töreni'ne katıldı.

Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenene törende konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2002’den itibaren hayata geçirdikleri reformlarla ekonomide kaynak ve zaman israfının önüne geçtiklerini söyledi.

“ÜLKEMİZE EKONOMİK BAĞIMSIZLIĞINI YENİDEN KAZANDIRDIK”

IMF’ye olan 23,5 milyar dolarlık borcu ödeyerek Türkiye’nin ekonomik bağımsızlığını yeniden kazandırdıklarını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bilhassa 15 Temmuz darbe girişiminin ardından ekonomide yeni bir döneme girdik. Bugün aynı anda farklı cephelerde ülkemizin hak ve hukukunu korkusuzca savunabiliyorsak, bunun gerisinde son 18 yılda kazanılan öz güven vardır” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, milletin rızkını ve Türkiye’nin kaynaklarını, krizden ve kaostan beslenen çevrelere yedirmemekte kararlı olduklarını vurgulayarak, konuşmasına şöyle devam etti:

"Türkiye’yi kur-faiz-enflasyon üzerinden sıkıştırma gayretlerini boşa çıkarmayı sürdüreceğiz. IMF ile kapalı kapılar ardında pazarlığa tutuşanların bir daha Türkiye’yi eski günlerine geri döndürmesine asla izin vermeyeceğiz.”

“TÜRKİYE SALGIN SÜRECİNDEN, DİĞER ALANLARLA BİRLİKTE EKONOMİDE DE GÜÇLENEREK ÇIKACAKTIR”

Bu süreçte kritik bir virajdan geçtiklerini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye’nin hedeflerine ulaşması, birlik ve beraberliğine sıkı sıkıya sarılmasının yanında koronavirüs salgınıyla mücadelesini başarıyla sonuçlandırmasına bağlıdır. Dünyada dengeleri altüst eden bu salgın, bizim gibi üretim kapasitesi yüksek ülkelerin önünde yepyeni fırsat pencereleri de açmıştır. Coğrafi konumu, güçlü altyapısı, şoklara karşı kazandığı dirençle Türkiye, bu fırsatları değerlendirme noktasında en avantajlı ülkelerden birisidir.       Daha önce ifade ettiğim gibi, ülkemiz inşallah bu salgın sürecinden, diğer alanlarla birlikte ekonomide de güçlenerek çıkacaktır” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.