Öne Çıkanlar Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan galataport uyuşturucu seçim Çelebi Havacılık Çelebi Hava Servisi Genel Müdürü Osman Yılmaz Ford Otosan CFOsu Gül Ertuğ Çankırı mitingi Arap ARYA Yatırım Platformu Kurucusu Ahu Büyükkuşoğlu Serter 4 Mart 2024 Pazartesi Gündem Özeti

“Türkiye’nin Zenginliği, Birlik Ve Beraberliğinden Geçiyor”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ağrı mitinginde yaptığı konuşmada, “Türkiye’nin gücü de huzuru da zenginliği de birliğinden, beraberliğinden, kardeşliğinden geçiyor. Her kim birliğimize saldırıyorsa bilin ki hedefi bizlerin ve evlatlarımızın geleceğini karartmaktır. Her kim kardeşliğimize saldırıyorsa bilin ki hedefi, bu ülkeyi ve bu milleti tıpkı çevremizde gördüğümüz örneklerde olduğu gibi yerle yeksan etmektir” dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart Mahallî İdareler Seçimleri kampanyası kapsamında Ağrı mitingine katıldı. Ağrı Dörtyol Kavşağı’nda gerçekleştirilen mitingde Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir konuşma yaptı.

Konuşmasının başında Ağrı’nın tüm ilçe, mahalle, köy ve mezralarındaki vatandaşları selamlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ağrılıların yaşadıkları sıkıntılara rağmen her zaman milletin hasretine, acısına, derdine ortak olduğunu söyledi.

“AĞRI’YI KAYYUMLA GAYET GÜZEL BİR YERE GETİRDİK, ŞİMDİ DAHA İLERİ BİR NOKTAYA TAŞIYACAĞIZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 31 Mart seçiminde AK Parti adaylarına destek isteyerek Türkiye’nin  demokrasi ve kalkınmada ulaştığı seviyede Ağrı’nın çok daha ileride olmasını gerektiğini bunun içinde Ağrı’nın huzuruna, vizyonuna uygun bir belediye başkan adayı olarak Savcı Sayan ile seçime girdiklerini söyledi.

Savcı Sayan ve ilçe belediye başkan adaylarının hepsinin şehirlerine çok önemli hizmetler vermek için her türlü hazırlığa sahip olduklarını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ben Cumhurbaşkanı olarak, tüm Ağrı’daki belediye başkanlarıyla ele ele vermek suretiyle, Ağrı’yı nasıl kayyumla gayet güzel bir yere getirdik, şimdi daha ileri bir noktaya taşıyacağız” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçilecek belediye bakanının şehirde yaşamasının önemine işaret ederek, “Belediye başkanını seçeceksin sonra burada çalışmayıp Ankara’ya gidecek, böyle bir belediyecilik olur mu? Bu seçmenin oyuna saygısızlıktır, bunları yaşadık mı? Yaşadık. Burada belediye başkanı seçilen zat nerede? Bu defa gitti Muş’a, orada da durmayacak, inşallah seçimi de kazanamayacak o ayrı mesele, seçimden sonra oradan da başka bir yere gidecek. Demokrasi bu değil, halkına hizmet bu değil, bu halkını sevenin halkıyla beraber olmasını, yaşamasını istiyoruz” şeklinde konuştu.

AĞRI’YA YAPILAN YATIRIMLAR

Ağrı’ya yapılan yatırımların görüntülerinin yer aldığı videoyu vatandaşlara izleten Cumhurbaşkanı Erdoğan, son 17 yılda kente 12 milyar lira yatırım yaptıklarını, eğitim, sağlık, adalet, emniyet, ulaşım, enerji ve tarımda yapılan yatırımları anlattı.

Eğitimde 4 bin 654 adet yeni derslik ile 12 bin öğrenciye sahip Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi’ni şehre kazandırdıklarını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, şimdi de Ağrı’ya bir bilim merkezi kurulacağını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yükseköğrenim öğrencileri için yurtlar, gençlik merkezleri, spor tesislerini Ağrı’da vatandaşın hizmetine aldıklarını, 110 bin metrekarelik millet bahçesinin açılışa hazır hâle getirildiğini sözlerine ekleyerek, Ağrılı ihtiyaç sahipleri, şehit yakınları ve engellilere de toplam 3 milyar lira tutarında sosyal yardım yapıldığını kaydetti.

Ağrı’ya toplam yatak kapasitesi bin 45 olan 12 hastane ile 52 sağlık tesisini kazandırdıklarını,  2 sağlık tesisinin inşasının, 19 sağlık tesisinin de proje ve ihale sürecinin devam ettiğini bildiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplu konut ve ulaşım yatırımlarını anlattı.

Ağrı’ya 3 adet atık su arıtma tesisini kazandıracakları müjdesini veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, şehrin içme ve sulama sıkıntısını giderecek Yazıcı Barajı’nı hizmete aldıklarını vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dile getirdiği hizmet, eser ve yatırımların sadece AK Parti eliyle yapılabileceğini,  CHP ve HDP’nin bu yatırımları yapamayacağını belirterek, “Bunların derdi bu ülkede huzuru kaçırmak. Bunlar benim milletimin refahına ve huzuruna düşman. Birlik, beraberlik gibi bir şeyi istemiyorlar” dedi.

Ağrılı çiftçilere bugüne kadar 1,1 milyar lira tarımsal destek verdiklerini, şehirdeki yatırımcı ve girişimcileri 1 milyar liralık yatırım teşvikiyle destekleyerek, 6 bin 355 kişilik ilave istihdam oluşturduklarını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, şehirdeki 6 bin iş yerine de toplam 122 milyon liralık SGK prim teşviki verdiklerini sözlerine ekledi.

“AĞRI’YI TEKSTİLDE BÖLGENİN ÖNEMLİ ÜRETİM MERKEZİ HÂLİNE GETİRECEĞİZ”

Ağrı’ya çok daha büyük hizmetler getireceklerinin altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, kenti Türkiye’nin en büyük et üssü yapacaklarını, tekstilde de bölgenin önemli üretim merkezi hâline getireceklerini vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, tekstilcileri Ağrı gibi yoğun istihdama ihtiyaç duyulan bölgelerde ciddi teşviklerle desteklemeyi sürdüreceklerini belirterek, “İnşallah şimdi buraya, uluslararası bir marka Nike buraya geliyor, fabrikayı kuruyor ve 5 bin istihdam sağlayacak bu uluslararası bir marka” bilgisini paylaştı.

“AĞRI’YI HEDEFLERİYLE BULUŞTURANA KADAR BİZE DURMAK YOK”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Burada belediye başkanlarımız, Ankara’da bizler el ele vereceğiz. Ağrı’yı hedefleriyle buluşturana kadar bize durmak yok. Türkiye’nin gücü de huzuru da zenginliği de birliğinden, beraberliğinden, kardeşliğinden geçiyor. Her kim birliğimize saldırıyorsa bilin ki hedefi bizlerin ve evlatlarımızın geleceğini karartmaktır. Her kim kardeşliğimize saldırıyorsa bilin ki hedefi, bu ülkeyi ve bu milleti tıpkı çevremizde gördüğümüz örneklerde olduğu gibi yerle yeksan etmektir. Her kim ezanımıza, bayrağımıza, değerlerimize saldırıyorsa, İstiklal Marşımıza saldırıyorsa bilin ki hedefi bize saldırmaktır” değerlendirmesinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün İstanbul Adalar’da CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun da katıldığı bir programda CHP Adalar Belediye Başkan adayı Erdem Gül’ün söylenen İstiklal Marşı’na eşlik etmediğini hatırlatarak, “Bu efendi İstiklal Marşı söylemiyor. Niye? Çünkü HDP İstiklal Marşımızın düşmanıdır, bayrağımızın düşmanıdır, toplantılarında bir tane Türk bayrağı göremezsiniz. Dolayısıyla, 31 Mart’ta bunlara gereken dersi vermemiz lazım” şeklinde konuştu.

Türkiye’de, Türk’ü Kürt’e, Kürt’ü Türk’e düşürmek isteyenlere karşı bir ve beraber olmak gerektiğine vurgu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kürtçülük yaptığını söyleyenler bu ülkeye düşmandır ve Kürtçülükle de alakası da yoktur. Bayrağımız, bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır. Toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır. Vatanımız 780 bin kilometrekare, bu vatanı da bölemeyecekler. Değerli kardeşlerim, onlara da gereken dersi inşallah 31 Mart’ta vereceğiz, devletimizi asla bölemeyecekler” ifadelerini kullandı.

“ZULÜMDEN KAÇARAK ÜLKEMİZE GELEN MİLYONLARCA İNSANA KÖKENİNİ, MEŞREBİNİ SORMADIK”

Türkiye’ye sığınan mağdur ve mazlumların ırkına, dinine bakmadan kapıları açtıklarını, Kobani’den gelen 300 bin Kürt’ü Türkiye’de ağırladıklarını anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu devlet hepimizin ortak devletidir. Biz zulümden kaçarak ülkemize gelen milyonlarca insana kökenini, meşrebini sormadık. Sınırlarımıza gelenlerin mağdur ve mazlum olup olmadığına baktık. Irak’ta, Suriye’de yaralananlar ambulanslarla sınırlarımıza geldiğinde bu Kürt mü, bu Arap mı, bu Türkmen mi diye incelemedik. Hepsinin de yarasını sardık, hepsini de bağrımıza bastık, bu devlet işte böyle bir devlettir. Bunun için devletimize sıkı sıkıya sahip çıkacağız. 31 Mart seçimleri milletimizin işte tüm bu hususlardaki kararlılığını ortaya koyması bakımından önemlidir” diye konuştu.

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli’nin Ankara ve İstanbul’da CHP adaylarını destekledikleri ve bu adayları seçilirse Kürt oylarıyla seçileceğine dair açıklamalarını vatandaşlara izlettiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Birileri Kürt kardeşlerimizin iradelerine kendi aklınca ipotek koyduğunu sanıyor. Kürt kardeşlerimizin iradesini batıda götürüp CHP’ye, adı İyi kendi karışık partiye, geçmişiyle isminden başka ilgisi kalmayan Saadet’e peşkeş çekiyor” sözlerine yer verdi.

“AĞRI, BUGÜNE KADAR HİÇBİR ZORBALIĞA BAŞ EĞMEDİ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, HDP Eş Genel Başkanı Temelli’nin Kürt olmadığını ancak Kürt vatandaşlar üzerinden menfaat sağlamaya çalıştığına dikkati çekti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, HDP’li belediyelerin vatandaşa hizmet yerine tüneller açarak teröre destek verdiğini, vatandaşa hizmet için verilen paraları Kandil’e gönderdiğini anlatarak, bu parti yöneticilerinin hiçbir zaman Kürtlerin sorunlarıyla ilgilenmediğini, vatandaşlara insanca davranmadığını vurguladı.

31 Mart yerel seçimlerine altı gün kaldığını, tüm teşkilat mensuplarının bu süreyi iyi değerlendirerek çalışmaları gerektiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Sizlerle beraber inşallah şu sayılı günlerimizi son dönemeçte başarılı bir şekilde geçirelim. Savcı Sayan kardeşimi size emanet ediyorum. İlçe belediye başkan adaylarımı size emanet ediyorum. Ama unutmayın, Ağrı ve ilçelerini de onlara emanet ediyorum. Bugüne kadar hiçbir zorbalığa baş eğmeyen Ağrı, bu terörist destekli zorbalara da hak ettikleri Osmanlı tokadını sandıkta vuracaktır” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, vatandaşlardan mutlaka oy kullanmalarını isteyerek, “Sandık başına giderek bu hakkını kullanan tüm kardeşlerimiz, aynı zamanda kendilerinin ve ülkelerinin gelecekteki istikametini de belirlemiş olacaktır. Seçimden sonra pişman olmamak için sandığa gitmeli ve tercihiniz doğrultusunda oyumuzu kullanmalıyız” uyarısında bulundu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.