Öne Çıkanlar cumhurbaşkanı erdoğan merkez bankası 10 Kasım amerika tsk çin transfer cumhurbaşkanı abd TÜRKPA Azerbaycan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sahil Babayev Saç dökülmesi tedavisinde ne gibi yöntemlere başvurulur

Tüzün: İmza 526 Olmuştur, Sayının Bugün 600’ü Geçeceğine Yürekten İnanıyoruz

CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, olağanüstü kurultay için imza sayısının 526 olduğunu belirterek, “Sayının bugün 600’ü geçeceğine yürekten inanıyoruz. Yarın ise yeterli imzanın toplanacağını yürekten inanıyoruz” dedi.

CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, Parti Meclisi üyesi Gale Usluer, Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Kesimoğlu ile TBMM’de düzenlediği basın toplantısında olağanüstü kurultay için toplanan imzalara ilişkin bilgi verdi. Çağrı Grubunun sözcüleri olarak basın toplantısını yaptıklarını belirten Tüzün, şöyle dedi:

“Bu işlem kısa bir süre sonra en geç bugün akşam ve yarın en geç yani hafta sonuna kadar yeteri sayıda imzanın toplanacağını ve önümüzdeki hafta içerisinde yetkili makamlara ulaştıracağımızı ifade etmek istiyorum.”

Elindeki imza dosyalarını gösteren Tüzün, “İmzalı noter beyannameleri ve talepnameleri buradadır. İsteyen tüm basın mensuplarımız bunları sayabilir. İrade teşekkül ettikten sonra da yetkili makamlara göndereceğiz” dedi.

“Dün Saat 5 İtibarıyla Noter Tasdikli İmza Sayısı Tam 521”

Parti Meclisi üyesi Gaye Usluer de, “Bizler yenilenme, değişme ve umut oluşturma adına yola çıktık. Bu kurultayın adı değişim ve umut kurultayı olacak. Bu bir küskünler hareketi değil. Ne istiyoruz; siyaset anlayışının değiştirilmesini istiyoruz. Partimizin doğru siyasi ideolojik çizgisinin oluşturulmasını istiyoruz. Çağrının üçüncü gününün sonunda bu sabahki bize gelen verileri katmaksızın dün saat 17.00 itibarıyla noter tasdikli imza sayısı tam 521. Delegemiz dün saat 17.00 itibarıyla olağanüstü kurultay talebine yönelik noter tasdikli imzalarını bizimle paylaştılar” dedi.

“526 Olmuştur”

Tüzün ise “Sizlere açıklama yaparken açıklama yaptığımız süre içerisinde yani 17 dakika da 5 tane delege arkadaşım telefonuma watsap gönderip 'bizim de isimlerimizi söylemenizde bir sakınca yoktur' demiştir. Dolayısıyla 521’den sonra dün akşam 17.00’den sonra bu sabah bu dakikalarda bize ulaşan İzmir Milletvekilimiz Sayın Mehmet Ali Çelebi imza atmıştır, çağrıda bulunmuştur. Dolayısıyla az önce 521 bize ulaşan sayı demişti bu dakika itibarıyla 5 arkadaşımız daha tarafımıza ulaşmıştır. 526 olmuştur. Sayının bugün 600’ü geçeceğine yürekten inanıyoruz. Yarın ise yeterli imzanın toplanacağını yürekten inanıyoruz. Önümüzdeki hafta içinde de gerekli makamlara bunları götüreceğimizi bir kez daha ifade etmek istiyoruz” dedi.

“Yeteri Sayının Çok Daha Üzerinde İmza Toplanacaktır”

Bir basın mensubunun, “Kurultay için kaç imza gerekli?” sorusuna Tüzün, “Biz o sayıya hiç takıntılı değiliz. O sayının çok daha üzerinde bir imza toplanacağı için sayıya hiç takıntılı değiliz. 630 olabilir, 650 olabilir, 700 olabilir hiç fark etmez. Yeteri sayının çok daha üzerinde imza toplanacaktır” yanıtını verdi.

İmza dosyalarını gösteren Tüzün, “Burada 521 imza var, 5 tane de yeni geldi 526 oldu. Yarın en geç 17.30 itibarıyla bir kez daha açıklama yapacağız. Yeteri çoğunluğu yarın sağlayacağımızı düşünüyoruz” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.