Öne Çıkanlar tesk genel başkanı bendevi palandöken kılıçdaroğlu palandöken fetö şehit tesk adana Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel esnaf Pandemi yunanistan Akşener

Ulaştırma Bakanı Arslan: 2018 Yılı Sonunda Banliyö Hatları Gebze’den Halkalı’ya Kesintisiz Yolcu Taşıyacak

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Marmaray Projesi’nin Halkalı’ya ve Gebze’ye kadar uzatılmasıyla ilgili olarak çalışmaların devam ettiğini belirterek, “Ağustos ayı içerisinde altyapı inşaatını, Eylül ayı içerisinde de inşallah sinyalizasyonu bitireceğiz. Ondan sonra, kalan sürede de testleri yaparak bu yılsonu itibarıyla banliyö hatlarını Gebze’den Halkalı’ya Marmaray araçlarıyla kesintisiz yolcu taşınabilir hâle getireceğiz” dedi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı, Meclis Genel Kurulu’nda dün akşam milletvekillerinin sorularını yanıtladı. 2015 yılında HGS’den etiketsiz geçen araç sayısının 2 milyon 728 bin 912 adet olduğunu, bu geçişlere ilişkin idari para cezası tebligatlarının 2016 yılında araç sahiplerine gönderildiğini belirten Arslan, “Geçiş ücretleriyle ilgili olarak vatandaşlarca açılan dava sayısı 10 bin 255’tir” dedi.

“HERHANGİ BİR İNDİRİME GİTMEMİZ SÖZ KONUSU DEĞİL”

Bakan Arslan, HGS ücretlerinin indirilmesine yönelik bir çalışma olup olmadığına ilişkin bir soruya, “Biz mevcut sistemi çalıştırıyoruz, bakımlı, onarımlı tutuyoruz ve sistemi geliştiriyoruz. Zaten bu kendi döngüsünü tamamlıyor. Dolayısıyla, sistemi geliştirmiyor olsak, dedikleri doğru, indirime gitmek gerekebilir ama şu anki durumda HGS ücretlerinde -zaten 7 lira alıyoruz- herhangi bir indirime gitmemiz söz konusu değil” dedi.

“ANTALYA-KONYA-AKSARAY-NEVŞEHİR-KAYSERİ GÜZERGÂHI ANTALYA’YI İÇ ANADOLU’YA BAĞLAYACAKTIR”

Yüksek hızlı ve hızlı tren hatlarının koridor yaklaşımıyla doğu-batı aksında ve kuzey-güney aksında yapılmak üzere belirlendiğini ifade eden Arslan, “Antalya-Konya-Aksaray-Nevşehir-Kayseri güzergâhı Antalya’yı İç Anadolu’ya bağlayacaktır. Kırıkkale-Kırşehir-Aksaray-Ulukışla-Adana-Mersin güzergâhı ise özellikle saydığım bölgelerin Mersin ve İskenderun Limanlarına ulaştırılmasını sağlamış olacak, böylece önemli bir güzergâhı tamamlamış olacağız. Bu güzergâhlarda hızlı tren proje çalışmaları devam etmekte olup, söz konusu etüt, proje çalışmalarının tamamlanmasını müteakip yapım ihalesine çıkılacaktır. Ankara-Mersin güzergâhı kapsamında Niğde il sınırları içerisinden geçen Kırıkkale-Kırşehir-Aksaray-Ulukışla demir yolu projemiz bulunmakta, Niğde ilimiz de Ulukışla-Niğde hattının modernizasyonuyla hızlı tren hattına bağlanmış olacaktır” dedi.

“GEBZE’DEN HALKALI’YA MARMARAY ARAÇLARIYLA KESİNTİSİZ YOLCU TAŞINABİLİR HÂLE GETİRECEĞİZ”

Marmaray Projesi’nin Halkalı’ya ve Gebze’ye kadar uzatılmasıyla ilgili olarak çalışmaların devam ettiğini belirten Bakan Arslan, şunları kaydetti:

“Arkeolojik kazılar, sözleşmeye dâhil edilen ilave işler, güzergâh üzerindeki bazı mülk ve hak sahiplerinin hukuki talepleri nedeniyle işin ilerlemesinde öngörülmeyen bazı durumlar olmuş, buna bağlı olarak gecikmeler yaşanmıştır ancak son bir yıl içerisinde çok ciddi bir hızlanma söz konusudur. Ağustos ayı içerisinde altyapı inşaatını, Eylül ayı içerisinde de inşallah sinyalizasyonu bitireceğiz. Ondan sonra, kalan sürede de testleri yaparak bu yılsonu itibarıyla banliyö hatlarını Gebze’den Halkalı’ya Marmaray araçlarıyla kesintisiz yolcu taşınabilir hâle getireceğiz.

“ANKARA’DAN KALKIP HAYDARPAŞA’YA KADAR VEYA HALKALI’YA KADAR GİDEBİLECEK HÂLE GELECEK”

Ayrıca, yüksek hızlı trenlerimiz de Ankara’dan kalkıp Haydarpaşa’ya kadar veya Halkalı’ya kadar gidebilecek hâle gelecektir. İnşallah bu sene sonu itibarıyla bu hizmeti vermiş olacağız.”

“ŞUBAT SONU İTİBARIYLA İNŞALLAH BİTİRMİŞ OLACAĞIZ”

Yapımı devam eden Başkentray Projesi kapsamında da 36 kilometre güzergâh uzunluğuna sahip Sincan-Kayaş kesiminde toplam 150 kilometre uzunluğundaki yeni yol yapılarak çoklu hat hâline getirilmiş olacağını ifade eden Ulaştırma Bakanı Arslan, “Bunu da şubat sonu itibarıyla inşallah bitirmiş olacağız” açıklamasını yaptı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.