Ulaştırma Bakanı Arslan: Kamu Yararını Gözeterek İş Yapıyoruz

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, “Kamu İhale Kanunu dahil olmak üzere bütün mevzuatlar çerçevesinde özellikle saydamlığı, rekabeti, eşit muameleyi, güvenirliliği ve kamuoyu denetim ilkelerini en önemlisi de kamu yararını gözeterek iş yapıyoruz” dedi.

Meclis Genel Kurulu’nda CHP’nin hakkında verdiği gensoru önergesi üzerinde konuşan Ulaştırma Bakanı Arslan, şunları söyledi:

“Biz bu ülkenin ulaşabilmesi, erişebilmesi adına 81 ilde yaptığımız projeleri bir an önce bitirmek ve insanımızın hizmetine sunmak adına Kamu İhale Kanunu dahil olmak üzere bütün mevzuatlar çerçevesinde özellikle saydamlığı, rekabeti, eşit muameleyi, güvenirliliği ve kamuoyu denetim ilkelerini en önemlisi de kamu yararını gözeterek iş yapıyoruz. Bu konuda hiç kimsenin şüphesi olmasın.

Bu itibarla gensoru önergesinde yer alan ithamların doğru olmadığını açıkça reddettiğimi başlangıçta ifade etmek isterim.

Doğru bilgi ve analizlere dayanmayan, içerikten yoksun, çoğu maksatlı gazete haberlerine dayanılarak yapılan ithamlarla bir netice almak mümkün değil, bunu özellikle vurgulamak isterim.

Bir yatırım yapıyorsanız bu, ya sosyal fayda sağlayacaktır, onun için yapıyorsunuzdur ya katma değer oluşturacaktır, onun için yapıyorsunuz. İşte, biz ister sosyal fayda, ister katma değer oluşturması adına yaptığımız bütün yatırımların uzamaması, tahribatların oluşmaması ve katma değer oluşturması adına bir an önce bitirmek için yol alıyoruz. Nasıl mı? Nasılını ifade edeyim: 2002 yılından önce kara yolu sektöründe yatırım programındaki bir projenin ortalama bitme süresi on bir yıldır, şimdi dört yıl; denizcilik sektöründeki bir projenin, yatırım programındaki bir projenin bitme süresi ortalama otuz yıl, dikkatinizi çekerim, otuz yıl, şimdi dört yıldır; hele demir yolu sektörü, ortalama altı yılda bitiriyoruz.

Heyelanlar, seller, yeraltı suları, göçükler, ölçülenden daha zayıf zeminler önceden öngörülemeyebilir çünkü 500 metrede, 1 kilometrede bir sondaj yapıyorsunuz, işe girdiğiniz zaman görüyorsunuz ki her 1 metresinde zeminin yapısı değişebiliyor. İşte böyle olunca da ihale ettiğiniz, başladığınız bir işte öngörmediğiniz şeyler çıkınca onları bir an önce bitirmek için istisnai yollara başvurmanız gerekir.

Burada özellikle söylendi ‘Bu bir usul oldu, bu bir yol oldu’ diye. Usul olmadığını, yol olmadığını size birkaç rakamla ifade edeyim.

Son iki yılda yaptığımız ihale toplamı 4.440. Belki de birilerinin seksen yılda yaptığı ve bu 4.440 ihaleden sadece 139'u bu yöntemle yapılmıştır.

21'inci madde kapsamında 139 ihale yapmışız, 139 ihaleye 362 farklı firma davet etmişiz, 362… Ve bunların 109 tanesi bu ihaleleri kazanmış. Öyle üçtü beşti aklınızdan geçeni, gönlünüzden geçeni bize mal etmeyin.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.