Öne Çıkanlar bugünün gündemi cumhurbaşkanı erdoğan terörist pkk cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan azerbaycan suriye Kent diyarbakır Ayyuka eNBE akbank

Ulaştırma Ve Altyapı Bakanlığı: 3. Havalimanında İç Hat Uçuşları Bulgaristan Hava Sahasını Kullanmayacak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, herhangi bir iç hat uçuşunun İstanbul’daki 3. Havalimanına inişi ya da kalkışı için kullanacağı rotaların tamamının Türkiye hava sahası içinde olduğunu belirterek, Bulgaristan, Romanya veya bir başka ülke hava sahasını kullanılması ve bunun karşılığında hazineden para ödenmesi iddiasının gerçek dışı olduğunu kaydetti.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi’nin TBMM Başkanlığı’na verdiği soru önergesi kaynak gösterilerek yapılan “3. Havalimanı için Bulgaristan’a para mı ödeyeceğiz?” başlıklı haberlere ilişkin açıklama yaptı. Bakanlık, haberlerde öne sürülen iddiaların gerçek dışı olduğunu belirterek, İstanbul yeni havalimanı kullanılarak yapılacak uçuşlar için hava araçlarının kullanacağı geliş ve kalkış rotaları ile hava koridorlarına ilişkin yayınların 16 Ağustos 2018 tarihinde ilan edildiğini ifade etti.

"Hazineden Para Ödenmesi İddiası Tamamen Gerçek Dışı"

Herhangi bir iç hat uçuşunun yeni havalimanına inişi ya da kalkışı için kullanacağı rotaların tamamının Türkiye hava sahası içinde olduğunu kaydeden Bakanlık, “Herhangi bir iç hat uçuşunun Bulgaristan, Romanya veya bir başka ülke hava sahasını kullanması ve bunun karşılığında hazineden para ödenmesi iddiası tamamen gerçek dışıdır. Diğer taraftan ülkemiz hava sahasına batıdan giren veya batıya çıkacak transit veya dış hat uçuşlarında ise zaten Bulgaristan ve Yunanistan hava sahası kullanmakta olup, Yeni Havalimanı açıldığında da aynı durum devam edecektir. Hazineden bu uçuşlara da herhangi bir ödeme bugün yapılmadığı gibi yarın da yapılmayacaktır” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.