Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nda Trabzon Toplantısı

Trabzon’un trafik sorunları ile ilgili çözüm projeleri için bir araya gelindi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, Trabzon heyeti ile gerçekleştirdiği toplantıda, “Trabzon için büyük bir ihtiyaç ve trafiği rahatlatacak olan Trabzon Sahil Yolu Maçka bağlantısı projesi ile Akçaabat Çevre Yolu Projesi ile ilgili istişarelerde bulunularak proje, plan, imar, uygulama süreçleri hakkında mutabık kalındı. Bu projelerimizle turizm ulaşımını kolaylaştıracağız ve özellikle yaz aylarında gurbetçilerin ve turistlerin gelmesi ile artan şehir içi trafiğini rahatlatacağız” dedi.

Kanuni Bulvarı ile ilgili de mevcut durumun tespit edilip, bir çalışma yapıldığını belirten Bakan Karaismailoğlu, “Kanuni Bulvarı’nı aktif hale getirmek için Çömlekçi Kavşağını kaldırarak Trabzon’un merkezine gidecek yollarına entegrasyonunu sağlayacağız. Kanuni Bulvarı’nın Değirmendere’ye bağlanması ile de aynı zamanda sahil yolunun trafiğini azaltmayı hedefliyoruz” açıklamasında bulundu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Trabzon heyeti ile bir araya geldi. Trabzon’un ulaşımının değerlendirildiği toplantıda şehir için çok büyük bir öneme sahip olan Akçaabat Çevre Yolu’nu projesi görüşüldü. Toplantıda ayrıca şehir içi trafiğini büyük ölücüde hafifletecek olan Trabzon-Maçka Sahil Yolu projesi de masaya yatırıldı ve planlamalar yapıldı.

Kanuni Bulvarı’nın Çukurçayır’dan Değirmendere’ye bağlantısının yapılması kararlaştırılırken; kamulaştırmanın bitirilerek imalatların ivedi olarak tamamlanmasına karar verildi.  Bu bağlantının tamamlanması ile Sahil yolu trafiği daha da rahatlayacak.

“TRABZON’UN ÖZELLİKLE YAZ DÖNEMİNDE ARTAN TRAFİK YOĞUNLUĞUNU AZALTACAĞIZ”

Toplantıda ilk olarak Trabzon Sahil Yolu ve Maçka bağlantısı Projesi ele alındı Bakan Karaismailoğlu “Çömlekçi Kavşağı günün her saatinde yoğun. Araç geçişi kapasitesinin çok üzerinde.  Bu yoldan Trabzon limanının yollarımıza etkisini de düşünürsek; bu proje ile Trabzon’un özellikle yaz döneminde artan trafik yoğunluğunu azaltacağız. Çömlekçide yapılan düzenleme ile mevcut trafik yoğunluğunu hafifletmiş olacağız” diye konuştu.

Çömlekçi Kavşağında var olan döner adanın kaldırarak Sahil yolunun standartları yükseltilerek akış hızları ve yol kapasitesi arttırılmış olacak.

“KANUNİ BULVARI’NI DEĞİRMENDERE’YE BAĞLAYARAK SAHİL YOLUNUN TRAFİĞİNİ AZALTACAĞIZ”

Kanuni Bulvarı ile ilgili de mevcut durumun tespit edilip, bir çalışma yapıldığını belirten Bakan Karaismailoğlu “Kanuni Bulvarı’nı aktif hale getirmek için Çömlekçi Kavşağını kaldırarak Trabzon’un merkezine gidecek yollarına entegrasyonunu sağlayacağız. Kanuni Bulvarı’nın Değirmendere’ye bağlanması ile de aynı zamanda sahil yolunun trafiğini azaltmayı hedefliyoruz” açıklamasında bulundu.

Bakan Karaismailoğlu, “Akçaabat Çevre Yoluna başlıyoruz. Bu projenin şehir için ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Bu nedenle projelerimizi titizlikle hazırladık. Viyadük-Tünel kombinasyonu ile hazırlanan projemiz Trabzon’un trafik yükünü hafifletecek. Bütün planlamalarımızı yaptık. Valimiz, milletvekillerimiz, belediye başkanlarımız ve il başkanımız ile projeyi tüm detayları ile görüştük. En kısa sürede ilk kazmayı vuracağız” şeklinde konuştu.

"DEĞİRMENDERE - ÇUKURÇAYIR BAĞLANTISI TAMAMLANACAK"

Şehrin en önemli yaşam alanlarından olan Çukurçayır ve Boztepe'ye ulaşımı rahatlatacak olan Çukurçayır-Değirmendere Bağlantısını yapacaklarını da ifade eden Bakan Karaismailoğlu, “Yomra yönünden gelen araçların şehir içi trafiğine girmeden Boztepe ve Çukurçayır’a gidebilmesi için bağlantı yollarını yapacağız. Bu bağlantılar ile Trabzonlulara daha güvenli ve konforlu bir ulaşım imkânı sunacağız” dedi.

Bakan Karasimailoğlu, aynı zamanda Trabzon heyetinden gelen talep doğrultusunda Trabzon’ a yakışacak Söğütlü balıkçı barınağı yapımının hızlandırılması talimatını verdi.

Gülcemal Projesinin de gündeme geldiği toplantıda, Bakan Karaismailoğlu, Trabzon Büyükşehir Belediyesine destek olma konusunda çalışma yapılacağını belirtti.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığında gerçekleşen toplantıya Bakan Yardımcısı Enver İskurt, Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, AK Parti Trabzon Milletvekilleri Muhammet Balta, Adnan Günnar, Bahar Ayvazoğlu, Salih Cora, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu,  Ortahisar Belediye Başkanı A. Metin Genç, AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi  ve Karayolları Genel Müdürü Abdulkadir Uraloğlu katıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.