Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'ndan Zübeyde Hanım Müze Gemisi Açıklaması

İzmir'de bulunan Zübeyde Hanım Müze Gemisi'nin, Millet Kıraathanesine dönüştürüleceği iddiaları üzerine çıkan haberlere ilişkin açıklama yapan Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, "Zübeyde Hanım Gemisi olarak değiştirilen müze gemisi, Alaybey Tersanesi’nde bakıma alınmıştır. Daha önce sadece eski deniz ekipmanlarının sergilendiği Zübeyde Hanım Gemisi’nde deniz ekipmanları müzesinin yanı sıra kütüphane, kitap okuma alanı ve kafe gibi sosyal alanlar da yer alacaktır." açıklamasında bulundu.

"Alaybey Tersanesi’nde bakıma alınmıştır"

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nden yapılan açıklamada; "Türkiye Denizcilik İşletmeleri AŞ’ye ait 2010 yılına kadar şehir hattında kullanılan, daha sonra Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü tarafından kurumun eski ekipmanlarını sergilemek üzere ismi Zübeyde Hanım Gemisi olarak değiştirilen müze gemisi, Alaybey Tersanesi’nde bakıma alınmıştır. Bakımın ardından Pasaport Rıhtımı’nda tekrar Zübeyde Hanım Müze Gemisi olarak ziyarete açılması planlanan gemi, günün koşullarına ve İzmirli vatandaşlarımıza hitap edecek şekilde yenilenmektedir.

Daha önce sadece eski deniz ekipmanlarının sergilendiği Zübeyde Hanım Gemisi’nde deniz ekipmanları müzesinin yanı sıra kütüphane, kitap okuma alanı ve kafe gibi sosyal alanlar da yer alacaktır." denildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.