Öne Çıkanlar deprem Kuşadası Belediyesi kuşadası erdoğan Hakkari çukurova belediyesi HAVA HAREKATI recep tayyip erdoğan atatürk kızılay operasyon chp haberleri

Ülkü Ocakları Başkanı Ateş’ten Gençlere Mesaj:  “Bin Yıllık Kardeşliğimiz Var”

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinde 11 ili ziyaret eden Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkanı Sinan Ateş, buralarda gündeme dair önemli mesajlar verdi. Konuşmalarında öncelikle gençlere seslenen Ateş, Türkiye’nin kalkınma hamlesinde gençlere önemli görevler düştüğünü kaydetti. 


Türkiye'yi bölmeye hiçbir kuvvetin gücünün yetmeyeceğini belirten Ateş, “Türk, Kürt ayrımı yapmayız, yapmadık. Biz etle tırnak gibiyiz. Biz birbirimizin ayrılmaz parçasıyız” dedi. Ülkü Ocakları ve ülkücülere karşı oluşturulmaya çalışılan tarihi iftiralara da değinen Ateş, “Biz insanımızı etnik aidiyetine veya mezhepsel aidiyetine göre değerlendirmeyiz. Bin yıldır da ‘Bin yıllık kardeşliğimiz var!’ diyoruz” diye konuştu. 


Bölgede vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaşan Ateş, partililer ve gençlerle bir araya geldi. Ziyaretler kapsamında görev değişimlerinde de bulunan Ateş, Malatya Ülkü Ocakları Başkanlığına Bayram Işık’ı, Iğdır Ülkü Ocakları Başkanlığına Mutluhan Kaşkar’ı ve Bayburt Ülkü Ocakları Başkanlığına Yunus Emre Zengin’i atadı. 


TEKNOLOJİ ÜRETEN ÜLKENİN ÖNEMİ

İllerde yaptığı konuşmalarda özellikle gençlere seslenen Ateş, teknoloji üreten ülkelerin önemine değindi. Ateş, bazı teknoloji firmalarının gayri sayfi milli hasıla bakımından Türkiye’den daha değerli olduğunu belirterek, Türkiye’nin büyük bir kalkınma hamlesi gerçekleştirmesi gerektiğini ifade etti. Ateş, ülkücü gençlerin buna ön ayak olması gerektiğini söyledi. 
Bitlis’te Türkiye’nin en büyük Türk-İslam Mezarlığı olarak bilinen Ahlat Selçuklu Mezarlığı’nı ziyaret eden Ateş, “Selçuklu Mezarlığı, Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’nin ifadesiyle Anadolu'nun kapısı, Türklüğün tapusudur. Hoca Ahmet Yesevi'nin 110 talebesinin yine burada olduğu ifade ediliyor.  Ülkü Ocakları, Hoca Ahmet Yesevi'nin ocağının bugünkü ateşinin yandığı yerdir. Hoca Ahmet Yesevi'nin alperenleri, gazi dervişleri Ülkü Ocaklarında yaşamaktadır, yaşamaya da Allah'ın izniyle devam edecektir” diye konuştu. 

ASIL SORUN TERÖR 

"1915 Viyana Kongresi'nde Şark meselesi, bugün Kürt sorunu olarak adlandırılan konunun aslında bölücü terör örgütü sorunu olduğunu kaydeden Ateş, “Biz her bir vatandaşımızı yüce Allah'ın kutsal bir emaneti olarak kabul ederiz. Türk, Kürt ayrımı yapmayız, yapmadık. Biz etle tırnak gibiyiz. Biz birbirimizin ayrılmaz parçasıyız. Türk ve İslam kardeşiyiz. Dolayısıyla bizim bu kardeşlerimizle ayrımız gayrımız yoktur. Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’nin çok güzel bir ifadesi var: ‘Adımız bir, anımız bir, acımız bir. Biz büyük bir aileyiz. Doğu’dan Batı’ya, Kuzey’den Güney’e tek yürek, tek bileğiz. Biz Türkiye'yiz.’ Allah'ın izni ile Türkiye'yi bölmeye hiç kimsenin, hiçbir gücün gücü kuvveti inşallah yetmeyecektir” dedi. 
Ülkü Ocakları ve ülkücülere karşı oluşturulmaya çalışılan tarihi iftiralara da değinen Ateş, Kahramanmaraş katliamını ve Madımak’ta yaşananlar ülkücü hareketine yıkmaya çalıştıklarını, ama bu olaylarının kendileriyle ilgisi olmadığının ortaya çıktığını söyledi. Ateş, “Dediğim gibi biz insanımızı etnik aidiyetine veya mezhepsel aidiyetine göre değerlendirmeyiz. Her bir insanımızı Yüce Allah’ın kutsal bir emaneti olarak kabul eder, böyle değerlendiririz. Bin yıldır aynı topraklarda yaşıyoruz. Bin yıldır da ‘Bin yıllık kardeşliğimiz var!’ diyoruz” şeklinde konuştu. 

 

Anahtar Kelimeler:
ülkü Ocakları
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.