Ünal: Atatürk’ün Kurduğu Partinin Bugün Geldiği Durum İçler Acısı

AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal, “Kemal Kılıçdaroğlu ve Kemal Kılıçdaroğlu’nun CHP’si PKK terör örgütünün sivil katliamlarına hiçbir şekilde itiraz etmezken, devletin terörle mücadelesini sivillerin öldürülmesi iftirası üzerinden itibarsızlaştırma çalışıyor. Atatürk’ün kurduğu bir siyasi partinin bugün geldiği duruma baktığımızda maalesef bu son derece içler acısı” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında gerçekleşen AK Parti MYK toplantısının ardından parti sözcüsü Ünal basın toplantısı düzenledi. Saat 15.30’da başlayan toplantının gündemi hakkında değerlendirmelerde bulunan Ünal, FETÖ davalarının son derece sağlıklı bir şekilde devam ettiğini söyledi. CHP’nin FETÖ, PKK ve IŞİD ile mücadeleye yönelik eleştirilerine yanıt veren AK Partili Ünal, “Yapılan son kamuoyu araştırmasında ‘FETÖ ile mücadelenin başarılı olduğunu düşünüyor musunuz?’ sorusuna verilen cevap, beşli likert ölçeğiyle yapılan bu araştırmada ben sadece sizinle Başarılı, Çok Başarılı, Ne Başarılı Ne Başarısız’ diyenlerin oranının yüzde 72 olduğunu, PKK/PYD ile yürütülen mücadelede bu oranın yüzde 74 olduğunu, DEAŞ ile yürütülen mücadelede de bu oranın yüzde 70 olduğunu paylaşmak isterim. Özellikle ana muhalefet partisinin oluşturmak istediği yargılama süreçlerine dair itibarsızlaştırma, terörle mücadeleye dönük itibarsızlaştırma kamuoyu nezdinde, kamuoyunun meseleyi değerlendirmesi açısından bakıldığında son derece başarılı bulunduğunu sizinle paylaşmak isterim” değerlendirmesinde bulundu.

“Bu CHP Mustafa Kemal Atatürk’ün Kurduğu CHP Olamaz”

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu’nun dikkat çektiği, Hakkari’de vatandaşların İHA ile bombalanması olayı hakkında açıklamalarda bulunan AK Partili Ünal, “SİHA’lar üzerinden ana muhalefet partisi bir tartışma başlattı. Maalesef Kemal Kılıçdaroğlu ve Kemal Kılıçdaroğlu’nun CHP’si PKK terör örgütünün sivil katliamlarına hiçbir şekilde itiraz etmezken, devletin terörle mücadelesini sivillerin öldürülmesi iftirası üzerinden itibarsızlaştırma çalışıyor. Yani bugün geldiğimiz noktada özellikle bugün Türkiye Cumhuriyeti Devletinin var oluş-yok oluş mücadelesi verdiği Sakarya Zaferi’nin 96. Yıldönümünde Atatürk’ün kurduğu bir siyasi partinin bugün geldiği duruma baktığımızda maalesef bu son derece içler acısı. O yüzden biz CHP’yi sıfatlandırırken, isimlendirtirken özellikle ‘Kemal Kılıçdaroğu’nun CHP’si’ ifadesini kullanmayı tercih ediyorum çünkü bu CHP Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu CHP olamaz” diye konuştu.

ABD’deki Yargı Süreci

AK Parti’nin kongre süreçlerinin, saha çalışmalarının ve ilçe başkanlığı mülakatlarının devam ettiğini söyleyen Ünal, il başkanları görevlendirmelerinin AK Partili Erdoğan’ın mülakatları sonucunda belirlendiğini aktardı. Dün Uşak, Aksaray, Kırşehir, Şırnak, Bayburt il başkanlarının belirlendiğini ifade eden AK Partili Ünal, Ekonomi eski Bakanı Zafer Çağlayan hakkında ABD’deki bir soruşturma kapsamında tutuklama kararı alınmasını, “17-25 Aralık darbe girişiminin bugün küresel ölçekteki karşılığını yaşıyoruz. 17-25 Aralık’ta yargı üzerinden Türkiye ölçeğinde yapılmak istenen şeyin bugün yine ABD yargısı üzerinden küresel ölçekte yapılmak istendiğini görüyoruz” şeklinde değerlendirdi. 

“Böyle Bir Gündemimiz Söz Konusu Değil”

Ünal, açıklamalarının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Kasım ayında yapılacak Meclis başkanlığı seçimlerinde AK Parti’nin adayının kim olacağı ve AK Parti grup yönetiminde ne gibi değişiklikler olacağı yönelik sorulan soruyu yanıtlayan AK Partili Ünal, “Bunlar gündemimizde olan konular değil. Günü vakti geldiğinde hem AK Parti grupla ilgili hem komisyon başkanlıklarıyla ilgili hem de Meclis başkanlığı ile ilgili Meclis Başkanlığı seçimi ile ilgili AK Parti’nin kurulları gerekli değerlendirmeleri yapacak ve kamuoyu ile paylaşacaktır. Ama şu an da herhangi bir şekilde böyle bir gündemimiz söz konusu değil” açıklamasında bulundu.

“Meclis Başkanlığımız Bütün Bu Çalışmaları Partilerin Tasvibine Sunacak”

AK Partili Ünal, içtüzük değişikliğinin gruplara sunulup sunulmadığına ve içtüzükte nasıl bir değişikliğin yapılacağına yönelik sorulan soruya şu yanıtı verdi:

“Bu daha önce yapılmış bir çalışma. Yani içtüzük adaptasyon için 26 maddelik bir hazırlık olduğunu biliyoruz. Daha öncesinde de 4 siyasi partinin katılımıyla 160 maddelik bir içtüzük çalışması olmuştu. Şimdi Meclis Başkanlığımız bütün bu çalışmaları partilerin tasvibine sunacak. Bu konuda söz sahibi olan gruplar ve Meclis parti grupları da kendi tekliflerini bildiğim kadarıyla Türkiye büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na sunacaklar ve bunun sonucunda diğer gruplarında mutabakatı aranarak yeni bir içtüzük çalışması gerçekleşecek.” 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.