Öne Çıkanlar tesk genel başkanı bendevi palandöken kılıçdaroğlu palandöken fetö şehit tesk adana Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel esnaf Pandemi yunanistan Akşener

Ünal: Bedelli Askerlik Süresi İle İlgili Değişiklik Düşünülmüyor

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, 21 günlük bedelli askerlik süresine ilişkin bir değişikliğin düşünülmediğini dile getirdi.

AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK), Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında parti genel merkezinde toplandı. Toplantıya ilişkin açıklamalarda bulunan AK Parti Sözcüsü Ünal, CHP’nin Merkez Yönetim Kurulu toplantısı sonrası Parti Sözcüsü Bülent Tezcan’ın sözlerine ilişkin, “CHP, 24 Haziran sonrasında tutumunu, dilini, üslubunu herhangi bir şekilde değiştirmeden eski alışkanlığı ve eski ziyareti zehirleyen dilini kullanmaya devam ediyor” ifadesini kullandı.

“CHP’DEN OLUMLU BİR YAKLAŞIM BEKLEMİYORUZ”

CHP’nin “hakareti, zeka; iftirayı, özgürlük; terör seviciliğini, vatanseverlik” zannettiğini dile getiren Ünal, “AK Parti karşıtlığı üzerinden adeta terör örgütlerinin destekçisi durumuna gelmiş bir görüntü arz ediyorlar. OHAL sonrası yapılan hem bölgesel güvenliğe ilişkin hem Türkiye’nin sınır güvenliği, iç güvenliği, FETÖ ile mücadelesine ilişkin yaptığı düzenlemeler konusunda CHP’den biz zaten olumlu bir yaklaşım beklemiyoruz” açıklamasında bulundu.

“CHP, MİLLETİN İRADESİNİN VERDİĞİ MESAJLARI ANLAMAMA KONUSUNDA DİRENCİNİ SÜRDÜRÜYOR”

CHP’nin iddialarına cevap verme gereği duymadıklarını söyleyen AK Parti Sözcüsü Ünal, “CHP’nin bugüne kadar ortaya attığı iddialara seçmen sandıkta gerekli cevapları vermesine rağmen CHP, milletin iradesini ve bu iradenin verdiği mesajları anlamama konusunda direncini sürdürüyor” diye konuştu. Ünal, CHP’nin kendi öz eleştirisini yapmak yerine başkalarını suçlayarak, yalan, iftira, hakaret üzerinden yoluna devam ettiğini belirtti.

“BAYRAK YARIŞINDA AK PARTİ’DE YENİ ARKADAŞLARA ALAN AÇILACAK”

Ünal, açıklama sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtladı.  “Yerel seçimler öncesinde AK Parti’de il başkanları ve belediye başkanlarında bir tazelenme görecek miyiz?” sorusunu Ünal, “Seçimler öncesinde AK Parti hem kongreleriyle hem de Genel Başkan istifaya çağırma hakkını kullanarak hem il başkanlıklarında hem de belediye başkanlıklarında bu yenilenmeyi gerçekleştirdi. Önümüzde büyük kongre var. Önümüzdeki büyük kongrede il başkanlıkları yada belediye başkanlıkları ile ilgili değil daha çok Genel Merkez MKYK’ya ilişkin… AK Parti’nin bir geleneğidir bu yenilenme. Bu bayrak yarışında AK Parti’de yeni arkadaşlara alan açılacak” şeklinde cevapladı.

“BEDELLİ ASKERLİK SÜRESİ İLE İLGİLİ DEĞİŞİKLİK DÜŞÜNÜLMÜYOR”

“AK Parti, bedelli askerlik süresini değiştirmeyi düşünüyor mu?” sorusuna ise AK Parti Sözcüsü Ünal, “21 gün olarak konuşuldu. Şu anda bir değişiklik düşünülmüyor. Ama bildiğiniz gibi şu değiştirildi. Üst yaş sınırı kaldırıldı. Özellikle yurt dışı için 38 olan yaş sınırı kaldırıldı. Böylece 25 yaş ve üzeri askerlikle ilişkisi olan ve bu yapılacak yeni düzenlemeden istifade etme imkanı olan herkes bu yeni düzenlemeden faydalanacak” ifadeleriyle cevap verdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.