Öne Çıkanlar deprem çukurova belediyesi HAVA HAREKATI Hakkari başbakan binali yıldırım soner çetin operasyon azerbaycan KENAN DOĞULU öğretmen meclis Hakurk

Ünal: Cumhurbaşkanının Afrin Operasyonun Bütün Süreci Yönetmesinden CHP Neden Rahatsızdır?

AK Parti Genel Başkanı Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, “Seçilmiş meşru hükümetin ve seçilmiş meşru cumhurbaşkanının Afrin’e dönük operasyonda aldığı inisiyatif ve bütün süreci yönetmesinden CHP, neden rahatsızdır?” dedi.

AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı AK Parti Genel Başkanvekili ve Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında parti genel merkezinde toplandı. Toplantıya ilişkin açıklama yapan AK Parti Sözcüsü Ünal, MYK’da Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi uyum ve uyarlama çalışmalarının değerlendirilmesinin yapıldığını dile getirerek AK Parti bünyesinde konuya ilişkin çalışmalarını sürdüren beş komisyon olduğunu ifade etti. beş komisyonun 13 Nisan’da bir ortak toplantı gerçekleştireceğini ve 19 Nisan’da da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başkanlığında komisyon çalışmalarının değerlendirileceğini söyleyen Ünal, komisyon çalışmalarının bir an önce meclis gündemine alınması gerektiğini belirtti.

“ABD’NİN BİR TERÖR ÖRGÜTÜ İLE BİRLİKTE GÖRÜNTÜ VERMESİNDEN DUYDUĞUMUZ RAHATSIZLIK EN ÜST ŞEKİLDE İFADE EDİLDİ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Trump arasında gerçekleşen telefon görüşmelerine ilişkin de açıklamalarda bulunan Ünal, görüşmelerde Suriye, sınır güvenliği ve bölgenin teröristlerden temizlenmesi ile geçmişten bugüne ABD’den beklentiler çerçevesinde değerlendirmeler yapıldığını söyledi. AK Parti Sözcüsü Ünal, Erdoğan ile Trump arasındaki telefon görüşmelerine ilişkin ayrıca, “Türkiye’nin kaygıları ve bölgede özellikle bizim stratejik ortağımız niteliğindeki ABD’nin bölgede bir terör örgütü ile birlikte görüntü vermesinden duyduğumuz rahatsızlık en üst şekilde ifade edildi. Bu konuda zaten bildiğiniz gibi daha önce Trump’ta bölgeye silah gönderilmesi hem bu yönde 200 milyon dolarlık ayrılan bir bütçenin Trump tarafından dondurulma kararı alınması çerçevesinde yine bizim dile getirdiğimiz ve talep ettiğimiz hususların dikkate alınması çerçevesinde bir görüşme gerçekleşti” ifadelerini kullandı.

“TSK, BU MİLLETİN EMRİNDE OLDUĞU GİBİ BU ÜLKEYİ KİMİN YÖNETECEĞİNE DE BU MİLLET KARAR VERİYOR”

CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen’in “Türkiye’de can güvenliği yok” açıklamasına ilişkin Ünal, şunları dile getirdi:

“CHP’nin sözcülerinin açıklamalarını değerlendirdiğimizde her kafadan bir ses çıkıyor. Bu partinin bir sözcüsü, bir genel başkanı varsa bunların ortak bir dilinin ve ortakta bir söyleminin olması gerekir. Ama CHP’de erken kalkan konuşuyor. Kendisini göstermek ve öne çıkarmak için kaçınılmaz olarak genel başkanımıza ve cumhurbaşkanına dönük kabul edemeyeceğimiz, ağıza alınmayacak çirkin iftiralar ve hakaretler içeren bir dil kullanıyorlar. Tabi buna dönük gerekli hukuki haklarımızı kullanıyoruz. Hem CHP Sözcüsünün hem de CHP Milletvekillerin anlamadığı şey gördüğüm kadarıyla şu: Anayasamız seçilmiş cumhurbaşkanının aynı zamanda başkomutan olduğunu anayasa hüküm altına alıyor. Dolayısıyla TSK’da bu milletin emrindedir. TSK, bu milletin emrinde olduğu gibi bu ülkeyi kimin yöneteceğine de bu millet karar veriyor.

“CUMHURBAŞKANININ AFRİN OPERASYONUN BÜTÜN SÜRECİ YÖNETMESİNDEN CHP NEDEN RAHATSIZDIR?”

Seçilmiş meşru hükümetin ve seçilmiş meşru cumhurbaşkanının Afrin’e dönük operasyonda aldığı inisiyatif ve bütün süreci yönetmesinden CHP, neden rahatsızdır? CHP, darbeci bir akılla hala devletin ve devletin kurumlarının, devletin emniyetinin, yargısının, ordusunun tabi ki devletin kendi iç işleyişi içerisinde milletin iradesi dışında bir irade tarafından mı ordunun yönetileceğini düşünüyor ki, sanki TSK, bağımsız bir güçmüş gibi bir dil kullanıyorlar. Burada CHP’nin duyduğu rahatsızlığı, bazı kesimlerin duyduğu rahatsızlığı, eski Türkiye’nin bir hastalığı olarak biz görüyoruz. Ordumuzun, milletimiz, hükümetimiz, başkomutanımız ve genel başkanımız ile beraber Afrin’de Zeytin Dalı Harekatı’nda aldığı inisiyatif son derece açıktır ve orada büyük bir başarı kazanılmıştır.

“CHP, BU HALİ İLE SİYASETİN GÜNDEMİNDEN ARTIK YAVAŞ YAVAŞ ÇIKIYOR”

Bu ülkenin sanatçılarının, sporcularının da bu başarıdan dolayı Mehmetçiğimizin yanında olması, ‘Yüreğimiz Mehmetçiğimiz ile beraber’ demesinden neden rahatsızlık duyulmaktadır, bunu da anlamakta güçlük çekiyoruz. Dolayısıyla burada CHP’nin bugüne kadar taş üstüne taş koymadığı bu ülkede yaptığı siyasetle Türkiye’nin gündemini rehin almaya çalışmaktan başka bir şey yapmadığının da farkındayız. Yani geçen gün cumhurbaşkanımız da söyledi. CHP, bu hali ile siyasetin gündeminden artık yavaş yavaş çıkıyor. Tıp’ın gündemine, bir patolojinin gündemine daha çok giriyor. Bu da tabi bizi iktidar olarak üzüyor. Çünkü biz bu ülkede sağlıklı bir muhalefetin olmasını isteriz. Demokrasilerin olmazsa olmazı sağlıklı bir muhalefetin olmasıdır. Umarım CHP, bu patolojiden kısa zamanda kendisini kurtarır.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.