Öne Çıkanlar deprem Kuşadası Belediyesi kuşadası erdoğan çukurova belediyesi recep tayyip erdoğan Hakkari HAVA HAREKATI operasyon başbakan binali yıldırım kızılay ekonomi haberleri

“Üretimin Bel Kemiği Sanayicilerimizden 6 Ay YEKDEM Ücreti Alınmasın!”

CHP Gaziantep Milletvekili İrfan Kaplan, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, Covid-19 pandemisiyle birlikte sanayicilerin özellikle YEKDEM ücretleriyle zor günler geçirdiğini ifade ederek, en az 6 ay süreyle YEKDEM ücretlerinin alınmaması için Hükümete çağrıda bulundu.

Kaplan’ın TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşma: 
“Koronavirüs salgın şartlarında dahi üretimini sürdüren, iç piyasa taleplerini karşılamak için canla başla çalışan sanayicilerimize verilen destekler yetersiz kalmaktadır. 
Üretimin bel kemiği sanayi ve sanayicilerimizin özellikle bankalara olan kredi borçlarının yapılandırılması gerekmektedir. 
Sanayicilerimizin daha önce yapılandırılmış kredilerinin faiz oranlarını, güncel faiz oranlara göre yeniden yapılandırılması için hem devlet hem tüm özel bankalarla görüşülerek revize edilmesi konusunda adımlar atılmalıdır. 
Gümrüklerini kapatan ülkelere ihracat yapan firmaların mağduriyetlerinin giderilmesi için KGF ve Eximbank limitlerinin arttırılması gerekmektedir. . 
Özellikle YEKDEM konusunda Sayın Bakan’ın hassasiyetle bir çözüm üretmesi gerekmektedir. 
Sanayicilerimizin belini büken, oldukça yüksek maliyetli YEKDEM’in en az 6 ay süreyle alınmaması için Sayın Bakan’a çağrıda bulunuyorum.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.