Öne Çıkanlar diyarbakır azerbaycan istanbul Aydem Yenilenebilir Enerji Genel Müdürü Ömer Fatih Keha Türk EğitimSen Genel Başkanı Talip Geylan CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut eNBE Kuşadası Belediyesi Suriye Sorunu Funda Arar milli güvenlik kurulu çukurova belediye başkanı soner çetin

Uysal, “Alınan Bu Kararın Türk-Amerikan İlişkilerinde Bir Kırılmaya Sebep Olacağı Ortadadır”

ABD Senatörü Rob Menendez, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, ABD Senatosu'nun “Ermeni soykırımı” tasarısını resmen kabul ettiğini duyurması üzerine bir açıklama yapan Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, “Alınan bu kararın Türk-Amerikan ilişkilerinde bir kırılmaya sebep olacağı ortadadır” dedi.

Sosyal medya hesabı üzerinden açıklamada bulunan Demokrat Parti Genel Başkanı Afyonkarahisar Milletvekili Gültekin Uysal, şunları kaydetti:

“Muhakkak ki bu kararın maliyetini de ülkemize, milletimize fatura edecektir”

“ABD Senatosu'nda 1915 Tehciri hakkında alınan karar hukuksuz ve tarihi gerçeklerle bağdaşmayan, kabulü ve mazur görülmesi mümkün olmayan siyasi bir karardır. Alınan bu kararın Türk-Amerikan ilişkilerinde bir kırılmaya sebep olacağı ortadadır. Türk ekonomisini "operasyonlara açık" hale getiren basiretsizlikler silsilesi, muhakkak ki bu kararın maliyetini de ülkemize, milletimize fatura edecektir. Bunun asıl sebebi kendi kaderleri ile ülkemizin kaderini bir hale getirmek isteyen bir bencil ve çıkarcı anlayıştır.

“Dış politikada eksen kayması yaşanıyor”

Dış politikada ilkelerden ikili ilişkilere bir "eksen kayması" yaşayan iktidarın bu kararlardan ders çıkarması, ülkemiz için "demoklesin kılıcı" haline gelen bu gibi kararlardan etkilenmeyecek bir siyasi ve ekonomik vaziyet alması gerekmektedir.

“Bu devlet ise 17 yıllık politikalarla değerlendirilemez”

Bizler Demokrat Parti olarak alınan bu kararı kınıyor, hem ülkemize hem de dünyaya hatırlatıyoruz; Dünya 5'ten, Türkiye "1"den büyüktür. Türkiye ile kurulacak ilişkilerde bilinmesi ve değerlendirilmesi gereken de budur!

Türk Milleti büyük bir millettir. Bu devlet ise 17 yıllık politikalarla değil, binlerce yıllık kadim bir anlayışla değerlendirilmelidir.” dedi. 

Anahtar Kelimeler:
ABD Senatosu
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.