Öne Çıkanlar tesk genel başkanı bendevi palandöken kılıçdaroğlu palandöken fetö şehit tesk adana Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel esnaf Pandemi yunanistan Akşener

“Üzerimize Oynanan Oyunlar Çok Tehlikelidir”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Bizim üzerimize oynanan oyunlar çok tehlikeli oyunlardır. Devlet, bir kişiye teslim edilemez. Bunun sonu acı olur. ‘Evet’ oyunu kullandım, Türkiye’yi bir kişiye teslim ettim’ demenin vebali çok ağırdır” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, Konya’nın Seydişehir ilçesinde halka seslendi. “Bu anayasa değişikliği memleketin hangi sorununu çözecek” diye soran Kılıçdaroğlu, “Taşeron işçinin, emeklinin sorununu çözüyor mu,  Suriye, Irak, Libya, Mısır, Avrupa Birliği sorununu çözüyor mu? İşsizlerin sorununu, terör sorununu çözüyor mu,  bunlarla ilgili hiçbir düzenleme yok. O zaman bu anayasa değişliği niye geliyor, bunun sorgulanması lazım” dedi.

Bir Sabah Kalacağız ki Türkiye’deki Bütün Yönetim Değişmiş, Bu Yetki Verilir Mi?”

Kılıçdaroğlu, “Bir kişiye öyle yetkiler veriyoruz ki bütün müsteşarları, komutanları, il müftülerini, genel müdürleri, emniyet müdürlerini 24 saat içinde değiştirebilir. Kararnameyle bir günde tamamını değiştirebilir. Ne diyorlardı, ‘FETÖ 30,35 yılda paralel devlet kurdu.’ Şimdi 30,35 yıl uğraşmanıza gerek yok. Bir kişiyi ikna edeceksiniz, diyeceksiniz ki; ‘şunlar müsteşar listesi, bunlar komutanların, milli istihbarat teşkilatının, emniyetin listesi, hepsini aldım, yerlerine şunu tayin ettim.’ Bir sabah kalacağız ki Türkiye’deki bütün yönetim değişmiş, bu yetki verilir mi? ‘Böyle bir yetki verilmez, Türkiye Cumhuriyeti bu kadar ucuz bir devlet değildir’ diyorsanız, gideceksiniz ‘Hayır’ oyu kullanacaksınız. Bunun partilerle ilgilisi yok, bayrakla, vatanla, Türkiye’nin geleceğiyle ilgisi var” diye konuştu.

“Toplum İkiye Bölünmek İsteniyor”

Anayasaların birliğin özü, ortak uzlaşma belgesi olduklarını ifade eden Kılıçdaroğlu, “Şimdi bu anayasayla toplum, ikiye bölünmek isteniyor. Bizim tarihimizde ortak mücadele vardır. ‘Çanakkale’de yatanlar hangi partidendi’ diye sorsam bana cevap verebilir misiniz? Dersiniz ki ‘nasıl sorarsın’, beni eleştirirsiniz ve haklısınız. Orada hepimizin babaları ve dedeleri vardı. Biz mücadeleyi boşuna yapmadık, cumhuriyeti kolay kurmadık. Türkiye Cumhuriyeti’nin sınırlarını başka devletler çizmedi, biz çizdik, biz” dedi.

“Türkiye’yi Bir Kişiye Teslim Ettim’ Demenin Vebali Çok Ağırdır”

Kılıçdaroğlu, “Büyük Ortadoğu Projesi’ni unutmayın. Tek adam rejimi vardı, Ortadoğu’da. Saddam’ı gördünüz, gitti. Ne oldu Irak, parçalandı. Suriye’yi gördük, tek adam vardı, parçalandı. Libya diye bir devlet kalmadı. Bizim üzerimize oynanan oyunlar çok tehlikeli oyunlardır. Devlet, bir kişiye emanet edilemez. Devlet, bir kişiye teslim edilemez. 80 milyon, bir kişiye teslim edilemez. Bunun sonu acı olur, bunun vebali vardır. ‘Ben gittim, ‘Evet’ oyunu kullandım, Türkiye’yi bir kişiye teslim ettim’ demenin vebali çok ağırdır. ‘Demokrasiyi yok etmek istediler, izin vermedik’ dememiz lazım, hangi partiden, hangi kimlikten olursak olalım” diye konuştu.

“Demokrasiyi, Parlamentoyu, Milli İradeyi Güçlendirelim”

 Mevcut sistemin de eksiklerinin olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, “Yüzde 10 seçim barajı. Kim getirdi, darbeciler. Savunan kim? Siyasi Ahlak Kanunu niye çıkmıyor? Milletin vekillerini doğrudan doğruya millet seçmeli. Seçim Kanununun değişmesi lazım. Seçim Kanununu kim getirdi, 12 Eylül darbecileri. Niye değiştirmiyorlar, buyurun değiştirelim. Demokrasiyi, parlamentoyu, milli iradeyi güçlendirelim. Bunu savunuyoruz” dedi.

“Erken Seçim Kararını Meclis Alır, Bir Kişi Değil”

CHP lideri, “Deniyor ki ‘Hayır’ çıkarsa kaos mu olur’, hiçbir şey olmaz. Sayın Cumhurbaşkanı yerinde, millet seçti, hepimiz saygı duyacağız. Sayın Binali Yıldırım, başbakan, görevini yapacak. TBMM görevini yapacak. ‘TBMM yeniden seçime gider mi?’, ona kararı bir kişi değil, Meclis verir. Bir kanun teklifi gelir, ‘erken seçim olsun’ diye bir karar çıkar, kimse itiraz etmez. Çünkü kararı milli irade aldı” diye konuştu

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.