Öne Çıkanlar İyi Parti ak parti sözcüsü ömer çelik çin ak parti Afrin İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Akşener Hakkari AİLE kosgeb Argylle: Gizli Casus Op. Dr. Volkan Erdoğan

Vekilden 'Aç Bırakılan' Stajyer Öğrenciler İçin Kepçeli Protesto

CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, Hastanelerde staj gören öğrencilerden yemek ücreti alınmaya başlanması üzerine harekete geçerek, Ordu’da hastaneye giderek olaya müdahale etti. Ücretli hale getirildiği için yemek yiyemeyen stajyer öğrencileri peşine takıp yemekhaneye gitti. Eline kepçeyi alıp yemek dağıttı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel şunları kaydetti:

“Hastanelerde staj gören öğrencilerden öğle yemeği için ücret alınmaya başlandı. Kötü yönettikleri ekonominin bedelini şimdi de çocuklarımıza ödetmeye kalkıyorlar. Yaptıkları iş yasal da değil.  Birbiri ile çelişen iki mevzuat var. Üstelik gelen talimat hukuki içerik bakımından sadece stajyer öğrencileri değil aynı zamanda tüm kadrolu personeli de kapsayacak hükümler barındırıyor. Yoksa, stajyer öğrenci diye başlayıp tüm personele yayılacak bir uygulamanın hazırlığı mı bu?

4 milyon Suriyeliye bakabilen hükümet 40 tane öğrencisine bir öğle yemeği vermekten aciz mi?

Şu anda özel hastanelerde bile stajyer öğrenciden yemek için ücret alınmazken kamu hastanesindeki bu uygulama sosyal devlete aykırı olmuştur. Bu işin yanlışlığını fark edip geri adım attıklarında da yine hastane yönetimi ve başhekimleri suçlayıp,  "sopalık başhekimler var" diyerek topun ağzına yine bu meslektaşlarımı koyacak, kendilerini kenara çekecekler.

Bir sofraya yanaşınca "afiyet olsun" denince karşıdan "buyurun beraber olsun" cevabı verilen bir kültürden geliyoruz.

"Komşusu açken tok yatan bizden değildir" diyen bir peygamberin öğretisinin hakim olduğu bu coğrafyada olacak iş mi bu. Bu talimatı yayınlayanları da aklı selime davet ediyor ve bu karmaşaya son vermeye çağırıyorum.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.