Öne Çıkanlar AİLE Covid19 gündem özeti CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk chp niğde milletvekili ömer fethi gürer çiftçi binali yıldırım cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan Hüddam 3: Lamia Sebahat Aydın

Veli Ağbaba : “ Soruşturma Kağnı Hızıyla Gidiyor”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, 10 Ekim Ankara Katliamının 7. Ayında hala cevabı verilmeyen onlarca soru olduğunu belirterek yazılı bir açıklama yaptı. Ağbaba, konuyla ilgili TBMM Başkanlığına bir de soru önergesi verdi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, 10 Ekim katliamının üzerinden 7 ay geçmesine rağmen, katliamın aydınlatılması için kağnı hızıyla hareket edilmesini eleştirerek, “Bazı dijital verilerin ve telefonların halen Terörle Mücadele Şubesinden adli emanete ve savcılığa gönderilmemesi ve hafıza kartlarına el konulup, telefonlardaki katliam sonrası görüntülerin silindiği iddiaları hukuk skandalıdır” dedi.

TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK SİVİL KATLİAMI

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba yaptığı yazılı açıklamada “10 Ekim 2015 günü, Ankara Garı önünde toplanan Emek ,Barış ve Demokrasi Mitingi katılımcılarına yönelik, birbirini müteakip patlayan iki bomba ile Türkiye’nin en büyük sivil katliamı gerçekleşmiştir. Katliamda 105 kişi hayatını kaybetmiş, 471 kişi yaralanmıştır. Mağdurların anlatımları, yazılı ve sosyal medya üzerinden yapılan incelemelerde olay yerinde herhangi bir güvenlik önleminin alınmadığı ortaya çıkmıştır.” ifadelerini kullandı.

CANLI BOMBALARIN İSİMLERİNİ BAŞBAKANA VERMİŞTİK

Ağbaba; “IŞID’in Ankara başta olmak üzere bazı büyük şehirlerde canlı bomba eylemi yapabileceği yönünde MİT’in ve Emniyet’in elinde istihbaratlar bulunmasına, canlı bombaların gözaltına alınıp serbest bırakılmalarına, ellerini kollarını sallayarak sınırı geçebilmelerine, CHP olarak hazırladığımız Adıyaman Raporu’nda canlı bombaların TC Kimlik numaralarıyla beraber isimlerine yer verilmesine ve ilgili raporun Başbakan ve yetkililere ulaştırılmasına rağmen herhangi bir işlem yapılmaması Devletin siyasi, adli ve idari birimlerinin kusur ve sorumluluğunun olduğunu ortaya çıkarmaktadır.”dedi.

CEVAPLANMAMIŞ ONLARCA SORU VAR

“Katliamın üzerinden 7 ay geçmesine rağmen katliamın aydınlatılması için kağnı hızıyla hareket edilmesi ve halen cevaplanmamış soruların yer alması, başta katliamda şehit düşen kişilerin aileleri olmak üzere kamuoyunun tepkilerine sebep olmaktadır.”diyen CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na sunduğu soru önergesinde şöyle dedi:

Katliamda yaralanan Malatya Gençlik Kolları üyesi bazı gençlerin cep telefonunun sim kartı ve hafıza kartının emniyet tarafından alındığı ve aradan geçen 7 aya rağmen talep edilmesine rağmen kendilerine verilmemesinin sebebi nedir? Kaç kişinin telefonlarındaki sim ve hafıza kartlarına el konulmuştur? Bu kartlar ne zaman kişilere veya ailelerine teslim edilecektir? Cep telefonunu verilen bazı kişilerin ise telefondaki hafıza kartlarından katliam alanı ile ilgili görüntülerin silindiği iddiaları doğru mudur? Doğru ise bu konuyla ilgili Bakanlığınız tarafından soruşturma başlatılmış mıdır? 10 Ekim Ankara Katliamında hayatını kaybeden kişilerden, ailelerine eşyaları teslim edilmeyen kaç kişi vardır? Bu eşyalarının teslimi için daha ne beklenmektedir? Kişilerin eşyalarının Ankara TEM şubede bekletildiği, savcılığa verilmesi gereken delillerin aylardır savcılığa iletilmediği, adli emanette gönderilmediği iddiaları doğru mudur? Doğru ise bunun sebebi nedir? Katliam şehitlerinin avukatları tarafından deliller istendiğinde dosyada gizlilik kararı olduğu belirtilirken, aylardır TEM Şubede delillerin bekletilmesi suç değil midir? Ankara TEM şubenin keyfi uygulaması sonucunda işlem başlatılmış mıdır? Eşyaları teslim alınan katliam şehitlerinden bazılarının eşyalarına zarar verildiği, örneğin vesikalık resimlerin tamamının tel zımba ile delindiği iddiaları doğru mudur? Ankara TEM şubede cep telefonları dışında başka hangi deliller yasal olmayan şekilde bekletilmektedir?

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.