Öne Çıkanlar pkk bugünün gündemi azerbaycan suriye Kent diyarbakır Ayyuka eNBE akbank cumhurbaşkanı erdoğan türkiye istanbul

“Verilen Sözler Tutulmazsa Verdiğimiz Süre Bittiği An Harekâta Devam Edeceğiz”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kayseri’de toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, “Türkiye, en başından beri ortaya koyduğu şartlardan en küçük bir sapma göstermemiştir. Tam tersine, kendi taleplerimizi muhataplarımıza anlatarak önemli bir diplomasi başarısı elde ettik. Eğer bu şartlar karşılanırsa önemli bir operasyonu en az kayıp ve bedelle tamamlamış olacağız. Şayet ülkemize verilen sözler tutulmazsa da, geçmişte olduğu gibi beklemeyecek, verdiğimiz süre bittiği an harekâta devam edeceğiz” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kayseri Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen toplu açılış töreninde vatandaşlara hitap etti.

Toplu açılış töreni dolayısıyla Kayseri’de bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye tarihinin en önemli ve zorlu mücadelelerinden birini verirken Kayseri’den yükselen bu birlik beraberlik, kararlılık sesinin dalga dalga tüm ülkemize yayıldığına inanıyorum. Anadolu’nun buğulu şehri sapasağlam arkamızda durdukça Allah’ın izniyle bizi yolumuzdan kimse alıkoyamaz” dedi.

“SINIRLARIMIZ BOYUNCA UZANAN BİR TERÖR KORİDORU OLUŞUMUNA İZİN VERMEYECEĞİZ”

İstiklal Harbi’nin yüzüncü yılına ulaşırken bir kez daha “ya istiklal ya ölüm” diyerek önce Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekâtlarıyla şimdi de Barış Pınarı Harekâtı’yla Suriye meselesindeki duruşlarını ortaya koyduklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Baktık ki, bize verilen sözler tutulmuyor, sınırlarımızın güvenliği tehdit altında, Suriyelilerin ülkelerine geri dönüşü için gereken ortam oluşmuyor, yeniden kolları sıvadık” diye konuştu.

İstiklal Marşı’nın “Ben ezelden beridir hür yaşadım, hür yaşarım / Hangi çılgın bana zincir vuracakmış şaşarım / Kükremiş sel gibiyim bendimi çiğner aşarım / Yırtarım dağları enginlere sığmam taşarım” dizelerini okuyan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti: “Hangi çılgın bize zincir vuracakmış? Soruyorum, terör örgütleri mi bize zincir vuracakmış? Soruyorum terör örgütleriyle koyun koyuna mı zincir vuracakmış? Soruyorum, ellerinde yüz binlerce masumun kanı olanlar mı bize zincir vuracakmış? Soruyorum, Suriye’de öldürülen 1 milyon sivili görmeyip de ülkemizin teröristleri hedef alan operasyonuna tepki gösterenler mi bize zincir vuracakmış? Soruyorum, Türkiye yıllardır 4 milyon sığınmacıyı topraklarında barındırırken korkudan sınırlarının arkasına saklananlar mı bize zincir vuracakmış? Soruyorum, yıllarca PKK’sı bir yandan, DEAŞ’ı diğer yandan ülkemize saldırırken seslerini çıkarmayıp da bugün sınırlarımızın güvenliğini sağlamak için attığımız adıma tahammül edemeyenler mi bize zincir vuracakmış? Soruyorum ve siyasi, ekonomik olarak her gün istiskal edildikleri halde, onurlarıyla mücadele etmeyi bilmeyenler mi bize zincir vuracakmış? Soruyorum, hangi alçak bize zincir vuracakmış? Bu riyakarlar, bu ikiyüzlüler, bu terörist seviciler, bu kibirliler, bu ödlekler mi bize zincir vuracakmış? Şaşarım akıllarına. Anlaşılan o ki, bunlar Türk milletini, bu milleti tanımıyorlar, ama tanıyacaklar. Nasıl bir asır önce Çanakkale’de İstiklal Harbimizde bizi tanıdılarsa, bugünde tanıyacaklar.”

“Türkiye düşmanlığıyla taşlaşmış kalplere ne desek nafile” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Barış Pınarı Harekâtı’nı başlattığımız 9 Ekim tarihinden bugüne kadar akılla, mantıkla, izanla, devlet yönetimiyle, diplomatik nezaketle izah edilmesi mümkün olmayan tuhaf tepkiler sergileniyor. Halbuki bizim söylediğimiz ve yaptığımız iş gayet basittir, ne diyoruz biz? Sınırlarımız boyunca uzanan bir terör koridoru oluşumuna izin vermeyeceğiz” ifadesini kullandı.

“BEKLENTİMİZ TERÖRE KARŞI SAMİMİ DURUŞ SAHİBİ HERKESİN BİZE DESTEK OLMASIDIR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’deki Suriyelilerin evlerine dönüşü için siyasi, diplomatik ve askerî olarak ne gerekiyorsa yaptıklarını anlatarak, “Görüşmek, konuşmak, müzakere etmek gerekiyorsa onu yapıyoruz. Askerî olarak vurup geçmek gerekiyorsa onu da yapıyoruz. Böyle bir ortamda beklentimiz teröre karşı samimi duruş sahibi herkesin bize destek olmasıdır. Aynı şekilde ülkemizle birlikte Avrupa dahil tüm bölgemizde giderek büyüyen bir sıkıntı hâline dönüşen Suriyeli sığınmacıların evlerine dönüşleri için bize destek verilmesidir” değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye’nin kendi planları doğrultusunda harekâta devam ettiğini, dokuz günlük süreçte Türkiye’ye karşı her türlü çirkinliğin sergilendiğini ama kimin kim olduğunu da gördüklerini sözlerine ekleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bunlar da işe yaramayınca mecburen oturup konuşmak üzere ülkemize gelme arzusu belirdi. Biz sahada ne kadar kararlı hareket ettiysek diplomasi yollarını işletme konusunda da o derece esnek olduk” şeklinde konuştu.

“BİR DEVLET TERÖR ÖRGÜTÜYLE MASAYA OTURMAZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Biz terör örgütüyle masaya oturacak kadar alçalmadık. Zira biz Türkiye Cumhuriyeti Devletiyiz. Savaş hukukunda, uluslararası siyasette devlet devletle masaya oturur. Bir devlet terör örgütüyle masaya oturmaz, teröristlerle masaya oturmaz. Birileri oturuyor diye bizde mi oturacağız? Yok böyle bir şey. Bizim kitabımızda bu yazmıyor ve bizim tarihimizden gelen terbiyede bu yok” sözlerine yer verdi.

Güvenli bölgede amaçlarının kimseyle çatışmak, kimsenin kanını dökmek olmadığının altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti: “Hedefimizde sadece teröristlerin olduğunu söyledik. Bu teröristlerin belirlediğimiz hattın dışına çıkması hâlinde Barış Pınarı Harekâtı’nın sona ereceğini ifade ettik. Çarşamba günü yaptığımız grup toplantımızda bu işin bir gecede bitirilmesini teklif etmiştik. Pazarlık sünnettir diyerek masada güvenli bölgenin teröristlerden arındırılması, tahkimatlarının ve mevzilerinin yıkılması işi için evet 120 saatte mutabık kaldık. Bugün ikinci gün, Salı gecesi süre bitiyor. Vardığımız mutabakatı yazılı bir 13 maddelik metne dönüştürdük. Toplantıdan sonra Amerikan tarafı da Türk tarafı da kendi anlayışına göre konuyu kamuoyuna açıkladı. Biz ne söylediğimizi, ne istediğimizi, bunları hangi şartlar altında uygulayacağımızı gayet iyi biliyoruz. Olursa olur, olmazsa 120 saatin bittiği dakika kaldığımız yerden devam eder teröristlerin başını ezmeyi sürdürürüz. Dün akşam Sayın Trump’la da görüştüm, Sayın Trump’la yaptığım görüşmede bunları konuştum. Salı günü inşallah Rusya’da Soçi’de olacağım, orada da Sayın Putin’le bunları görüşeceğiz. Ve onla da görüştükten sonra inşallah yolumuza hayırlısıyla devam edeceğiz.”

“BUGÜNE KADAR MİLLETİMİZİN YÜZÜNÜ YERE DÜŞÜRECEK HİÇBİR İŞ YAPMADIK”

Harekât bölgesinin bir kısmında Rusya koruması altındaki rejim güçlerinin bulunduğunu ve buralara ilişkin de Salı günü Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir görüşme gerçekleştireceğini anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Çünkü bir hâl çaresi bulmamız lazım, aynı durum orada da geçerlidir. Yine olursa olur, olmazsa kendi planlarımızı uygulamaya devam ederiz. Bu sürecin ülkemiz, milletimiz, Suriyeli kardeşlerimiz ve tüm bölgelerimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

“Türkiye, en başından beri ortaya koyduğu şartlardan en küçük bir sapma göstermemiştir. Tam tersine, kendi taleplerimizi muhataplarımıza anlatarak önemli bir diplomasi başarısı elde ettik. Eğer bu şartlar karşılanırsa önemli bir operasyonu en az kayıp ve bedelle tamamlamış olacağız. Şayet ülkemize verilen sözler tutulmazsa da, geçmişte olduğu gibi beklemeyecek, verdiğimiz süre bittiği an harekâta devam edeceğiz” ifadelerini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Milletimiz müsterih olsun bugüne kadar milletimizin yüzünü yere düşürecek hiçbir iş yapmadık, bundan sonra da yapmayız” dedi.

KAYSERİ’YE YAPILAN YATIRIMLAR

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün Kayseri’de yapımı tamamlanan ve toplam yatırım bedeli 1 milyar 798 bin lira olan 139 projenin açılışını gerçekleştirdiklerine dikkati çekerek inşası tamamlanan eğitim kurumları, ulaşım ve altyapı yatırımları, TEİAŞ iletişim hattı, Devlet Su İşleri’nin sulama tesisleri ile çeşitli kurumların hizmet binalarının açılışının gerçekleştirileceğini söyledi.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi ile çeşitli ilçe ve belde belediyelerinin yatırımlarının da hizmete alındığını kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, yatırımlarda emeği geçenlere teşekkür etti.

Melikgazi ve Kocasinan, Keykubat Millet Bahçelerinin proje çalışmalarının sürdüğü ve en yakın zamanda inşasına başlanacağını müjdesini veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Develi Bünyan ve Yahyalı’da toplamda 300 yataklı devlet hastanelerinin yapımının devam ettiğini, Develi, Batı ve Kuzey Çevre Yolunun da gelecek yıl tamamlanacağını, Niğde Otoyolu bağlantısını, Ürgüp-Niğde yol ayrımı arasını, Boğazlıyan-Felahiye yolunun da yine seneye bitirileceğini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, hızlı treninin proje çalışmalarının tamamlandığı, ihale aşamasına gelindiğini bildirerek havalimanının genişletilmesi çalışmasının da ihale aşamasında olduğunu, Anafartalar Yüksek Hızlı Tren Garı tramvay hattının ihalesinin ise yıl bitmeden yapmayı planladıklarını söyledi.

“SİYASETTEKİ VARLIK SEBEBİMİZ, GAYEMİZ MİLLETİMİZE HİZMETKÂR OLMAKTIR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kayseri bizim özellikle yanımızda güçlü şekilde durdukça hizmetlerimiz katlanarak devam edecek. Çünkü bizim siyasetteki varlık sebebimiz, gayemiz milletimize hizmetkâr olmaktır” diye konuştu.

Cumhur İttifakı ile yolda ilerlediklerine vurgu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Sayın Devlet Bey’le birlikte bu mücadeleyi kararlı bir şekilde sürdürüyoruz, kendilerine Allah şifalar versin. Ve bu mücadelemiz inşallah 2023 başkanlık seçimlerinde, milletvekili seçimlerinde aynı kararlılıkla devam edecek. 2024 yerel seçimlerinde de inşallah devam edecek” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan daha sonra doğal gazla buluşan Tomarza ilçesine video konferansla canlı bağlanarak Kayseri Milletvekili İsmail Emrah Karayel ile görüştü. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Eserin 56 milyon liraya mal oldu. Artık Tomarza'da doğal gazına kavuşmuş oldu. Şimdi altı ilçeyi de inşallah bu dönemde tamamlayacağız" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının ardından 139 yatırımın toplu açılışını gerçekleştirdi. Bu arada Cumhurbaşkanı Erdoğan, törene katılan bakanlar ve vatandaşlarla Mehmetçik'e destek olmak için asker selamı verdi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, OSMAN ULUBAŞ KÖŞK ANADOLU LİSESİNİN AÇILIŞINI GERÇEKLEŞTİRDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kayseri Cumhuriyet Meydanı’ndaki toplu açılış törenin ardından Osman Ulubaş Köşk Anadolu Lisesinin de açılışını gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, törende yaptığı konuşmada, hayırsever Osman Ulubaş'ın yaptırdığı okullara bir yenisini daha eklediğini belirterek Ulubaş'ın şimdiden yeni okul arsaları istediğini söyledi.

Kayseri'de büyük bir millet bahçesi inşasının söz konusu olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti: “Savunma Bakanımız da burada zaten. 25 bin metrekarelik bir alanda, böyle bir havacılık lisesinin yapılmasıyla da. Kayseri'nin havacılıkta yıllara sari bir özelliği var. Şimdi buradan tabii Hava Kuvvetlerine öğrenciler yetişmesi, hele hele Millî Savunma Üniversitesinin kuruluşundan bu yana buradan bir havacılık altyapısının oluşması büyük önem arz edecektir. Fakat Osman Bey'in hakikaten bundan önceki okulunun da açılışını yapmıştık. Şu anda bu okulun da dıştan görünüşüne baktığımız zaman gayet güzel bir fiziki mekân olduğu ortada. Ben, şahsım, milletim adına Osman Bey'e ve ailesine çok teşekkür ediyorum.”

Açılışın ardından okulu gezen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şeref defterine, "Osman Ulubaş Köşk Anadolu Lisesinin açılışını yapmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Bu güzel eserin ülkemize kazandırılmasında emeği geçen herkesi gönülden tebrik ediyorum" diye yazdı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra Kayseri Büyükşehir Belediyesini de ziyaret etti. Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ve Genel Sekreter Hüseyin Beyhan ile genel sekreter yardımcıları tarafından karşılanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şeref defterini imzaladı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.