Öne Çıkanlar diyarbakır azerbaycan istanbul Aydem Yenilenebilir Enerji Genel Müdürü Ömer Fatih Keha Türk EğitimSen Genel Başkanı Talip Geylan CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut eNBE Kuşadası Belediyesi Suriye Sorunu Funda Arar milli güvenlik kurulu çukurova belediye başkanı soner çetin

Virüsle Mücadelede “Çiftçilerimizi” Düşündümüz Mü?

İYİ Parti Adana Milletvekili İsmail Koncuk, “Adana ilimizde Mart ayında hazır olan toprağa Nisan ayında domates, biber patlıcan, karpuz salatalık fideleri dikilir. Sulama ve çapa yapılır. Yeşil soğan, marul, bezelye, bakla hasadına devam edilir ve 1 Nisanda Ceyhan, Çukurova, İmamoğlu, Karataş, Sarıçam, Seyhan, Yumurtalık, Yüreğir ilçelerinde ve 15 Nisan tarihinde Karaisalı ve Kozan ilçelerinde çayır ve meralarda otlatma mevsimi başlayacağına dikkat çekerek,” Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ile Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli tarafından cevaplandırılmasını talep ederek soru önergesi verdiğini söyledi. 

İYİ Partili Koncuk, Covid19-Korona Virüs hastalığına karşı alınan tedbirler kapsamında hastalığın yayılmaması için çiftçilerimiz ve tarım işçileri çağrıyı dikkate alarak evlerinde kendilerini izole etmektedirler. Adana ilimizde “Mart-Nisan aylarında yapılması planlanan tarım faaliyetleri” sekteye uğramaktadır. Bu nedenle Adana ilimizde ve diğer tarımla uğraşılan illerimizde, Ziraat Bankası ve Tarım Kredi kooperatifleri üzerinden kredi kullanan çiftçilerimizin borçlarının “tamamının ertelenmesi” için Hükümet tarafından hazırlanan bir çalışma var mıdır? ve Ziraat Bankası’na olan borçlarının yapılandıran çiftçimiz yaşanan Covid19-Korona Virüs salgını nedeni ile çektikleri kredileri ödemekte zorlanacaklardır, binlerce çiftçiye icra işlemi başlatılmadan önce Bakanlık olarak alınan/alınacak tedbirleriniz nelerdir? diyerek soru önergesinde yer verdiğini belirtti.

İYİ Parti Adana Milletvekili Koncuk, “Adanalı hemşerilerine ve tüm vatandaşlarımıza sağlık günler” dileyerek sözlerine son verdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Selami yılmaztürk 4 yıl önce

Değerli vekilim heralde haberleri takip edemiyor fakat 3 kamu bankası yıl sonuna kadar icra işlemi yapmayacak deniyor ama çiftçileri kapsıyormı bilmiyoruz çiftçiler gene unutulmuş anlaşılan vekilimiz haklı onlarada ek kredi ve ödemelerini 1 yıl erteleyelim unutmayalimki tarım hayatı derecede stratejik öneme sahip bir konudur.