Öne Çıkanlar çin galatasaray MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli vakıfbank beşiktaş chp Koronavirüs Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener AİLE chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu

Vize Kriterleri Türkiye İçin Hafifletilmeyecek

Avrupa Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker,  Türkiye'nin  Avrupa Birliği'ne (AB) vizesiz seyahat için gerekli olan tüm kriterleri yerine getirmesi gerektiğini ve bu kriterlerin  Türkiye için "hafifletilmeyeceğini" dile getirdi.

 

 

ANLAŞMA MEYVELERİNİ VERMEYE BAŞLADI

AB,  Avrupa'ya gelen mülteci akışını azaltabilmek için  Türkiye ile bir anlaşma yaparken, Juncker bu anlaşmanın şimdiden meyvelerini vermeye başladığının altını çizdi.

Fakat  Ankara dün yaptığı bir açıklamada AB'nin Mart anlaşmasında verdiği sözleri, özellikle de Türklerin vizesiz olarak AB'ye seyahat etmesine dair sözünü tutmaması durumunda anlaşmayı terk edeceğini söyledi.

 

 

"ŞARTLAR TÜRKİYE İÇİN HAFİFLETİLMEYECEK"

Juncker bugün  Avrupa'nın önde gelen insan hakları kuruluşu  Avrupa Konseyi Parlamenter Asamblesi'nde yaptığı konuşmada, "Türkiye, Komisyon'un vizesiz seyahat konusunda verdiği sözü önümüzdeki aylarda hayata geçirebilmesi için, geriye kalan bütün şartları yerine getirmeli" dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.