Öne Çıkanlar çin MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli vakıfbank ak parti chp abd Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener İyi Parti tsk Koronavirüs Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar

Yabancılarla Evlilikle İlk Sıra İstanbul’un

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ülkemizde ikamet eden yabancıların Türk vatandaşlarıyla yaptığı evliliklerin ilk 5 ile göre dağılımını açıkladı. Bakan Soylu, "Ülkemizdeki yabancıların Türk vatandaşlarıyla evliliğinde ilk sırayı 2 bin 989 evlilikle İstanbul aldı." açıklamasında bulundu. 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in ülkemizde ikamet eden yabancıların, Türk vatandaşlarıyla gerçekleştirdiği evlilikler, bunların çalışma izinleri ve yabancılara verilen devlet destekleriyle ilgili verdiği soru önergesini yanıtladı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in soru önergesine verdiği yanıtta, “2017 ve 2018 yılının ilk 8 ayında ülkemizde ikamet eden yabancıların Türk vatandaşlarıyla yapmış oldukları evliliklerinin ilk 5 ile göre dağılımı; İstanbul 2989, Antalya 1079, Hatay 1029, Gaziantep 674 ve Şanlıurfa 655'dir” açıklamasında bulundu.

 

KENDİ ARALARINDAKİ EVLİLİKLERİN İSTATİSTİKİ BİLGİSİ YOK! 

 Bakan Soylu, yabancıların ülkemizde kendi aralarında yaptıkları evliliklere ilişkin istatistiki veri bulunmadığını açıkladı. 

 

YABANCILARLA EVLENENLERİN ÇALIŞMA İZNİ VERİSİ YOK!

 Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının çalışma izni başvuru sisteminde yabancıların evlendiği yere dair bir ayrım bulunmadığını belirten Bakan Soylu, “Yabancı ülke vatandaşlarından ülkemizde evlenenlerin kaçının çalışma izni bulunduğuna ilişkin olarak herhangi bir bilgi sunulamamaktadır” dedi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.