Öne Çıkanlar deprem meclis KENAN DOĞULU gülben ergen zorlu psm tarkan İrem Derici Ebru Gündeş Hadise kıbrıs ambulans muş

“Yaptığımız Yatırımlarla Şehirlerimizi Kalkındırıyoruz”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ereğli mitinginde yaptığı konuşmada, “Bir yandan ülkemizin ve milletimizin beka mücadelesini verirken, diğer yandan da yaptığımız yatırımlarla şehirlerimizi kalkındırıyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart Mahallî İdareler Seçimleri kampanyası kapsamında Ereğli mitingine katıldı. Eski terminal alanında yapılan mitingde Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir konuşma yaptı.

“2023 HEDEFLERİMİZE ULAŞMAMIZI HİÇ KİMSE ENGELLEYEMEYECEKTİR”

AK Parti’nin 17 yıldır bu ülkeyi hep daha ileri taşımanın gayreti içinde olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, milletle birlikte nice badireleri atlatarak kalkınma yolculuğunu kesintisiz devam ettirdiklerini söyledi.

Türkiye’nin önünü terör örgütleriyle, gizli, açık nice tuzaklarla, oyunlarla kesemeyeceklerini görenlerin, son olarak doğrudan milletin işine, aşına saldırdığını; ancak bu saldırıyı da püskürttüklerini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye’yi dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri hâline getirmek için mücadele ettiğimiz 2023 hedeflerimize ulaşmamızı hiç kimse engelleyemeyecektir” dedi.

İstikrar ve güven ortamına sahip çıkıldığı müddetçe bu tür sarsıntıların Türkiye’yi durduramayacağını ve yıldıramayacağını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Allah’ın izniyle ülkemizi Gazi Mustafa Kemal’in vasiyeti olan muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkarmakta kararlıyız” diye ekledi.

Cumhuriyetin kurucu partisi olmakla övünen CHP’nin bir terör örgütünün emrindeki partiyle ittifak kurduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Aynı şekilde adı İyi ama kendisi karışık parti de bu örtülü ittifakı güle, oynaya kabul etti. Kendileri her ne kadar inkâr etseler de, bölücü örgütün emrindeki partinin eş başkanı çıktı, her şeyi açıkça ifade etti” şeklinde konuştu.

“TÜRKİYE BU SEÇİMDE BELEDİYE BAŞKANLARIYLA BİRLİKTE GELECEĞİNE DE KARAR VERECEK”

Söz konusu parti eş başkanının; bir TV programında, millet ittifakının Ankara ve İstanbul adaylarının, HDP oylarıyla seçileceğini bilmeleri gerektiği yönündeki ifadelerinin video görüntüsünü meydandaki ekrandan vatandaşlara izleten Cumhurbaşkanı Erdoğan, devamında şunları ekledi: “Eskiler ‘Güneş çarığı sıkar, çarık ayağı sıkar’ derler. Bölücü örgütün emrindeki parti oynanan oyunu ifşa edip bunları sıkmaya başlayınca, bunlar da kendi tabanlarını sıkıyor. Ama bu iş böyle gitmez, artık bu maskeli balonun, bu matruşka oyununun, bu bukalemun siyasetinin sonu gelmiştir. CHP, adı İyi, kendi karışık partiye, ardından adından başka saadeti kalmamış olan partiye oy veren kardeşlerimin böylesine istismar edilmesine rıza göstermeyeceklerine inanıyorum.”

Söz konusu ittifak partilerinin, bu işi çözemeyeceklerini anlayınca kabahatlerini örtmek için konuyu basitleştirmeye, hatta sulandırmaya çalıştığını kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye’nin bu seçimde belediye başkanlarıyla birlikte geleceğinin de kararını vereceği gerçeğini gözlerden uzak tutmak için her yolu deniyorlar. Onlar ne kadar gizlemeye çalışsalar da; elin oğlu çıkıyor ta Yeni Zelanda’da medeniyetimize, tarihimize, kültürümüze olan düşmanlığını hem de en kanlı bir şekilde ortaya seriyor” şeklinde konuştu.

Yeni Zelanda’da 50 Müslümanın şehadetiyle sonuçlanan terörist saldırıya ilişkin Yeni Zelanda'daki bir senatörün saldırının sorumluluğunu İslam'a ve Müslümanlara yükleyen ifadeleri ile CHP Genel Başkanı’nın ‘İslam dünyasından kaynaklanan terör, bütün dünyada farklı yorumlara yol açtı. İslam dünyasının da oturup düşünmesi gerekiyor’ şeklindeki açıklamalarının benzerliğine dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu değerlendirmelere yer verdi: “Bu ırkçı senatörden senin ne farkın var Bay Kemal? Aynı ifadeleri bu da kullanıyor, Bay Kemal de kullanıyor. Allah aşkına söylüyorum; CHP’ye gönül veren kardeşlerim, bu adamın peşinden daha ne kadar gideceksiniz? Şunun söylediğine bak, ‘İslam dünyasından kaynaklanan terör’ diyor. Yahu sen Müslüman değil misin? Bir Müslüman kalkıp da İslam dünyasını terörün kaynağı olarak nasıl ifade eder, nasıl bu ifadeyi kullanır? Diyorum ki, şimdi 31 Mart işte bu adamların kullandığı bu ifadeler sebebiyle bir beka meselesidir.”

“İNSAN HAYATI BU KADAR UCUZ OLMAMALI”

50 Müslümanı ibadet hâlindeyken kalleşçe, adice, alçakça öldüren katilin bunun hesabı vereceğinin, hesabını Yeni Zelanda sormazsa, öyle veya böyle bunun da hesabını sormasını bildiklerinin altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yeni Zelanda’da yargısına göre söz konusu teröriste 15 yıl kadar bir mahkûmiyet kararının verileceği beklentisini hatırlattı ve insan hayatının bu kadar ucuz olmadığını, Yeni Zelanda’nın yeni yasal düzenleme yaparak bu tür katillere hayat hakkı tanımaması gerektiğini vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle konuştu: “Biz örneğin bir yanlış yaptık, idamı kaldırdık, bana göre yanlış yaptık. Niye? Zira 15 Temmuz gecesi 251 vatandaşımızı, askerimi, polisimi şehit edenlerin ağırlaştırılmış da olsa, müebbet de olsa cezaevinde onları beslemek bile bana ağır geliyor.  Ve hep söyledim, yine söylüyorum, eğer bizim Parlamentomuz bununla ilgili böyle bir karar verirse ben bunu onaylarım. Yeni Zelanda Parlamentosu eğer kalkıp da bu adamla ilgili karar vermiyorsa, ben de Yeni Zelanda yönetimiyle bunu sürekli olarak tartışırım. Zira bu iş bu kadar ucuz değil, gereğinin yapılması gerekir.”

                         

“BU MİLLET BİN YILDIR NİCE SALDIRILARA GÖĞÜS GEREREK BU TOPRAKLARI VATAN YAPTI”

Söz konusu teröristin silahındaki her ifadenin, Türkiye üzerinde yapılan hesapların itirafı gibi olduğunu kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Sınırlarımızın dibinde terör koridoru oluşturmaya çalışanların amacı da aynı. Güney Asya’da ve Afrika’da çeşitli isimlerdeki terör örgütleriyle Müslüman kanı dökenlerin, masum insanlara zulmedenleri sahaya sürenlerin de hedefi aynı” ifadelerini kullandı.

DEAŞ bahanesiyle bölgeyi kana ve ateşe bulayanların da gayesinin aynı olduğunu sözlerin ekleyerek bu milletin bin yıldır nice saldırılara göğüs gererek bu toprakları vatan yaptığını, bundan sonra hiçbir oyunun, hiçbir senaryonun bu milleti vatanından vazgeçiremeyeceğini kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İşte bunun için Rabia’mıza sık sıkıya sarılıyoruz” dedi ve ‘tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet’ vurgusunda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasının devamında, “Bir yandan ülkemizin ve milletimizin beka mücadelesini verirken, diğer yandan da yaptığımız yatırımlarla şehirlerimizi kalkındırıyoruz” dedi.

EREĞLİ’YE YAPILAN YATIRIMLAR

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçen 17 yılda eğitimde Ereğli’ye 667 derslikli 47 okul inşa ederek derslik başına düşen öğrenci sayısını ilköğretimde 29’dan 19’a, ortaöğretimde 33’ten 21’e düşürdüklerini, Fatih projesiyle ilçedeki öğrencilere 3 bin 357 tablet bilgisayar dağıtıp bin 51 adet akıllı tahta kurduklarını, ilçeye 941 öğretmen ataması yaptıklarını, gençlik merkezi ve bin kişilik spor salonu inşa ettiklerini, yükseköğrenim öğrencileri için 670 kişi kapasiteli bir yurt açtıklarını hatırlattı.

Sağlıkta 550 yataklı Ereğli Devlet Hastanesi’ni ilçeye kazandırdıklarını, 30 ünitelik bir ağız ve diş sağlığı merkezi ve sağlıklı yaşam merkezi yapmak için de çalışmalara başladıklarını aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, ulaşımda Alaplı-Ereğli bölünmüş yolunu tamamladıklarını, Zonguldak-Ereğli yolu ile Ereğli-Devrek yolunun da iki yıla kadar tamamlanacağını söyledi.

“KARADENİZ TİCARETİNDE YENİ BİR DÖNEM BAŞLATACAK FİLYOS LİMANI’NIN ALTYAPI İNŞAATINI SENEYE TAMAMLIYORUZ”

Türkiye’nin 150 yıllık bir projesi olan ve bölgenin kaderini değiştirecek Filyos Limanı altyapı inşaatında yarıya geldiklerini, bu projeyle bölgenin tüm Karadeniz’in ana ihracat merkezi hâline geleceğini sözlerine ekleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, proje ile ilgili şu açıklamaları yaptı: “Karadeniz’in çıkış kapısı olacak Filyos Limanı Marmara Limanlarının ve boğazların yükünü de hafifletecektir. Bunun yanında Orta Asya ve Karadeniz kaynaklı dış ticaretin demir yolu ağımız üzerinden güneye ve Orta Doğu’ya ulaşmasını da sağlayacaktır. Karadeniz ticaretinde yeni bir dönem başlatacak Filyos Limanı’nın altyapı inşaatını seneye tamamlıyoruz. Üst yapı inşasına ise 2021 yılında başlayıp, inşallah Filyos Limanını 2023 yılına yetiştirerek hizmete sunacağız.”

Ereğli’nin tersaneler bölgesinde inşa ettikleri limanla ilçenin tersanelerini yeniden Türkiye’nin ve bölgenin en önemli gemi üretim merkezlerinden biri hâline getirmek için her türlü desteği sağlayacaklarını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ereğli Demir Çelik Fabrikalarının 1 milyar dolarlık yeni bir yatırım kararı aldığını hatırlatarak fabrikanın üretim kapasitesinin artacağını ve Ereğli’den bin kişiye ilave istihdam imkânının doğacağını açıkladı.

“HER GÖREV GİBİ BELEDİYE BAŞKANLIĞI DA BİR BAYRAK YARIŞIDIR”

İlçeye yapılan ve yapılacak olan diğer yatırım ve hizmetlerden de örnekler veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti’nin kapılarının, ülkesine ve şehrine hizmet etmek isteyen herkese açık olduğunu ifade etti sözlerini şöyle tamamladı: “Ama bu kapının dışına çıkıp da hâlâ AK Parti’nin gölgesinde yürümeye çalışanlara da hiç kusura bakmasınlar, en küçük bir muhabbetimiz olmaz. Her görev gibi belediye başkanlığı da bir bayrak yarışıdır. İsimler değişir, ama hedef ve yol değişmez. Ereğlili kardeşlerimin 31 Mart’ta en doğru kararı vereceklerine inanıyorum.”

Anahtar Kelimeler:
ChpCumhurbaşkanı Erdoğan
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.