Öne Çıkanlar cumhurbaşkanı erdoğan merkez bankası amerika çin transfer cumhurbaşkanı TÜRKPA Anıl İlter Savcı Oluyor Avrasya Hastanesi İzmir depremi Ferhat Pişmaf Maske Production

Yarkadaş: Kapatılan Yayınevlerinden 2002-2016 Yılları Arasında Ne Kadar Kitap Alındı?

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’a “FETÖ soruşturması kapsamında kapatılan yayınevlerinden 2002-2016 yılları arasında ne kadar kitap alınmıştır?” diye sordu.
 
CHP’li Yarkadaş, Bakan Yılmaz’ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde şöyle dedi:
 
“FETÖ soruşturması kapsamında kapatılan yayınevlerinden 2002-2016 yılları arasında ne kadar kitap alınmıştır? Kitaplar karşısında ne kadar ödeme yapılmıştır?
17-25 Aralık 2013’ten sonra ilgili yayınevlerinden kitap alınmış mıdır?
Sorun tespit edilen ve yeniden basılan 58 kitap kaç öğrenciye dağıtılacaktır?
15 Temmuz hain darbe girişimi öncesi ve sonrası basılan kitaplarda hangi bilimsel ve teknik kriterler göz önüne alınmıştır?
Sorun tespit edilen kitaplar arasında eski futbolcu Hakan Şükür’ün adının geçtiği bir ders kitabı olduğu doğru mudur? Hakan Şükür’ün adının geçtiği kitap basıldıktan sonra toplatılmış mıdır? Toplatıldıysa bunun kamuya verdiği zarar ne kadardır? Konu kitaptan kaç adet basılmıştır?
Sorun tespit edilen kitapların bütçeye maliyeti ne kadardır? Bu zararı vatandaşın sırtına yükleyen sorumlular açıklanacak mıdır?”
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.