Öne Çıkanlar galatasaray Koronavirüs Covid19 Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar terörist rusya chp enflasyon bugünün gündemi AİLE gündem özeti cumhurbaşkanı erdoğan

"Yasa Değiştirilsin, Tarımda İthalat Yasaklansın"

CHP Adana Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köy İşleri Komisyonu Üyesi Ayhan Barut, Meclis'te Hal Yasası'nın değiştirilmesi için çağrı yaptı. Tarımda ithalatın yasaklanıp ihracatın önünün açılmasını isteyen Barut, yasa değişikliği yapılıp çiftçiye destek verilerek üreten ve tüketenin zarar etmediği bir sistem kurulmasını talep etti.



"BU SİSTEM BÖYLE YÜRÜMEZ"

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda konuşan CHP Adana Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köy İşleri Komisyonu Üyesi Ayhan Barut, "Son 10 yılda üretici ürününü üretirken elektrikten mazota, gübreden tohuma kadar tüm girdiler en az 3 kat arttı. Üreten çiftçi kazanamıyor, tüketici de pahalıya almak zorunda kalıyor. Bu sistem böyle yürümez, bu sistem sıkıntılı. Hem Hal Yasası değişmeli hem de üretici desteklenmelidir" dedi.

"ÜRETİCİ KAZANMIYOR, TÜKETİCİ 5-6 KAT YÜKSEK FİYATLA ALIYOR"

Tarımsal üretimde çiftçilerin sorunları ve tüketicilerin yaşadığı problemleri sıralayarak çözüm önerilerini paylaşan Ayhan Barut, "Hasat zamanı yapılan ithalat tarımı ve üretimi, hem de hal esnafını olumsuz etkiliyor. Üreticiye darbe vuran, tarımsal üretimi çok olumsuz etkileyen ithalatın kesinlikle yasaklanması gerekiyor. Salgın nedeniyle arz ve talep dengesi bozulduğu için yaz meyve-sebzeleri halde kaldı. İthalat yasaklanırken ihracatın da önünün açılması gerekiyor. Üretim maliyetleri fahiş oranda artarken ürününü satamayan çiftçi zarar ediyor ve kan ağlıyor. Hal esnafı ve tüketicinin de yüzü gülmüyor. Bu duruma rağmen ne hikmetse tüketiciye ürünler 5-6 kat yüksek fiyatla satılıyor. Hal Yasası ile birlikte üreten ve tüketenin zarar ettiği bu sistemin artık değişmesi gerekiyor. Herkesi bu çağrımıza destek vermeye çağırıyoruz." dedi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.