Öne Çıkanlar çin MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli vakıfbank ak parti chp Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener İyi Parti tsk abd Koronavirüs Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar

Yeneroğlu: “1.4 Milyon Katılıma Dayandık”

AK Parti İstanbul Milletvekili ve Yurt Dışı Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanı Mustafa Yeneroğlu yurt dışındaki seçimlerin son gününde katılıma ilişkin, “24 Haziran seçimleri yurt dışındaki vatandaşlarımızın sandığa ilgisini gösteren yeni bir rekorun habercisidir. Henüz oyunu kullanmamış vatandaşlarımızı da hassasiyet göstererek sandığa gitmeye davet ediyorum.” değerlendirmesinde bulundu.

Yeneroğlu şunları kaydetti:


“Yurt dışındaki vatandaşlarımız 16 Nisan halk oylamasında yüzde 48’lik katılım oranıyla dünya diasporaları arasında yüzde 31 ile en fazla oy kullanan İtalyan diasporasını geçerek örnek bir katılım göstermişlerdi. 24 Haziran seçimleri yurt dışı seçmenlerin sandığa artan ilgisini gösteren yeni bir dönüm noktası olarak kayıtlara geçecektir. Zira dün itibarıyla 1 milyon 380 bin yurt dışı seçmen oyunu kullanmıştır. Birçok ülkede oy kullanımı tamamlanmış olmakla birlikte seçmenlerimizin çoğunluğunun yaşadığı Almanya, Avusturya, Belçika, Birleşik Krallık, Bulgaristan, Danimarka, Fransa, Hollanda, İsviçre, Kanada, KKTC ve Norveç’te oy kullanımı devam etmektedir. Bugün bu ülkelerde son gün olması nedeniyle de ciddi bir katılım beklenmektedir.


Öte yandan Almanya’da Hessen, Rheinland-Pfalz ve Saarland eyaletlerinde okul tatillerinin başlamasıyla önemli bir kitle Türkiye’ye akın edecektir. İznini ana vatanda geçirecek çalışan veya uzun süre Türkiye’de kalacak emekli vatandaşlarımız 24 Haziran’a kadar kara, hava ve deniz gümrük kapılarında oylarını kullanabileceklerdir. Böylelikle yurt dışından katılım inşallah 1,5 milyonu aşacaktır.

"Seçimlere katılım, ana vatana yönelik hassasiyetin bir tezahürüdür"


Her seçim döneminde sandıklara giderek artan ilgi, vatandaşlarımızın yaşadıkları yerlerde sandıkların kurulmasının ne kadar doğru bir adım olduğunu göstermektedir. Seçimlere katılım, ana vatana yönelik hassasiyetin bir tezahürüdür. ‘Biz Türkiye’ye emanetiz, Türkiye bize emanet!’ mesajıdır. Bu mesajın daha güçlü bir şekilde verilmesi için oyunu henüz kullanmamış tüm vatandaşlarımızı bugün son fırsatı değerlendirmeye davet ediyorum.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.