Öne Çıkanlar CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin chp haberleri ORDU erdoğan tüik izmir fatih duruay çin David Dastmalchian tamer hassan filmleri cumhurbaşkanı erdoğan rusya

Yeneroğlu: “Anadolu Hafta Sonu Okulları Proje Destek Programı Yurt Dışındaki STK’larımız İçin Önemli Bir Fırsat!”

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) yurt dışında yaşayan Türk çocuk ve gençlerinin ana dillerinde yetkinlik kazanmaları amacıyla "Anadolu Hafta Sonu Okulları Proje Destek Programı"nı ilan etti. AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu projeyle ilgili, “Program, yurt dışında yaşayan çocuklarımız ve gençlerimizin ana dil ve kültürlerini geliştirmeye yönelik proje geliştiren STK’larımız için önemli bir fırsat sunuyor. Tüm STK’larımızı bu fırsatı değerlendirmeye davet ediyorum.” dedi.

Yeneroğlu açıklamasında şunları kaydetti:


“Yurt dışında yaşayan insanlarımızın ana diliyle olan bağlarının muhafaza edilmesi, çocuklarımızın ve gençlerimizin ana diline hâkimiyetinden geçmektedir. Bu noktada yabancı bir ülkede doğup büyüyen her bir çocuğumuzun, gencimizin Türkçe ana dilini yeterli düzeyde konuşması ve yazabilmesi anavatan ile olan bağının mihenk taşıdır. Yurt dışındaki STK’ların bu hedef doğrultusunda yürüttükleri çalışmaları artırmaları elzemdir.


Bu alanda çalışma yapmak isteyen STK’larımız için Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığımızın (YTB) başlattığı yeni proje destek programı önemli bir imkân sunuyor.  YTB tarafından geliştirilen "Anadolu Hafta Sonu Okulları Proje Destek Programı" yurt dışında yaşayan çocuk ve gençlerimizin ana dilinde yetkinlik kazanmalarını hedefliyor. Proje Destek Programı aynı zamanda gençlerin sosyal, kültürel ve entelektüel gelişimlerine katkı sağlamayı, Türkiye ile bağlarını güçlendirmeyi ve yaşadıkları ülkelerde başarılı bireyler olmalarını amaçlıyor.


Söz konusu program çerçevesinde yurt dışındaki sivil toplum kuruluşlarımız ve kâr amacı gütmeyen eğitim kurumlarımız 30 Haziran 2018 tarihine kadar proje başvurusunda bulunabilirler. Tüm STK ve kurumlarımızı bu fırsatı değerlendirmeye davet ediyorum.” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.