Öne Çıkanlar AİLE bahçeli kasımpaşa Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı merhum Alparslan Türkeş Hoşgör Sen Sıkıntı Tarot Filmi ne zaman vizyona girecek 2024 Yılı Alan Değişikliğine Bağlı Yer Değişikliği Atama sonuçları Aile Hekimliği Çalışanları Sendikası İYİ Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı TOBB Türkiye LPG Meclisi Başkanlığına kim seçildi

Yeneroğlu: Hiçbir Emekli Vatandaşımızın Aracı Gümrükten Geri Çevrilmeyecek

AK Parti İstanbul Milletvekili ve TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Mustafa Yeneroğlu, “Yurt dışından araç getiren emekliler için yeni düzenleme uygulamaya girmiştir” dedi.

AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, yurt dışından araç getiren emekliler için uygulanacak yeni düzenlemeyle ilgili açıklamada bulundu. Yeneroğlu,‘‘Aracını Türkiye’ye getirmede 185 gün şartı nedeniyle sorun yaşayan yurt dışından emekli vatandaşlarımızın mağduriyetini gidermeye yönelik kararname bugün Resmi Gazete’de yayımlanmıştır. Hiçbir emekli vatandaşımızın aracının gümrükten geri çevrilmeyeceğine ilişkin taahhüdümüz böylelikle uygulamaya geçmiştir” dedi.

Resmi Gazete yayımlanan kararname ile ilgili Yeneroğlu, “Yurt dışında emekli olduktan sonra Türkiye’ye ilk defa araç getirecek kişilerde yurt dışında yerleşik olma şartının tezahürü olan 185 gün ilgili ülkede yaşama şartı aranmayacaktır. Aynı şekilde aracı için aldığı 24 aylık izin süresinin tamamını kullanmadan aracıyla yurt dışına çıkan emekli bir vatandaşımızın geri kalan sürelerini kullanmak üzere taşıtıyla yeniden Türkiye’ye giriş yapması durumunda da 185 gün şartı dikkate alınmayacaktır. Bu kişinin aracına, aracın sahip olduğu geri kalan izin süresi verilecektir” ifadelerini kullandı.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.