Öne Çıkanlar AİLE Covid19 gündem özeti CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk çiftçi binali yıldırım cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan Hüddam 3: Lamia Sebahat Aydın İrlandayı Avrupanın Bulut Merkezi Yapacak ClinicExpert

Yeneroğlu, “Kadınların Sosyal Ve Ekonomik Konumlarını Yükseltmek İçin Mücadelemiz Sürecek”

AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, “Ülkemizde yaşayan kadınların, bu ülkenin eşit sorumluluk ve fırsatlara sahip vatandaşları olmaları için partimiz öncülüğünde senelerdir yürütülen çalışmalar kararlılıkla sürdürülecektir. Daha iyi bir toplum düzeninin ancak kadınların toplumsal hayata katılımının önündeki engellerin kaldırmasıyla mümkün olduğu bilincini daha da yaygınlaştırmalıyız.” dedi.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle açıklama yapan Yeneroğlu, “Dünya Kadınlar Günü, kadınlara ilişkin sorunların çözüm yollarını daha yüksek sesle konuşmak için bir fırsat olarak değerlendirilmelidir. Eğitimden iş hayatına, siyasetten akademiye kadar birçok alanda kadınların potansiyellerini açığa çıkartmaları, yalnızca güçlü ve üretken bir ekonomi anlamına gelmez. Bu alanda sağlanacak eşitlik aynı zamanda toplumsal birlikteliği de sağlamlaştıran bir temel olacaktır. Bu nedenle kadınların toplumsal konumlarını iyileştiren her çalışma, toplumun bütününü kalkındıracak ve adaleti sağlamlaştıracak adımlar olarak görülmelidir." dedi.

Yeneroğlu, "Bu bilinçle geride bıraktığımız 15 yıla bakıldığında ülkemizde, AK Parti iktidarıyla birlikte yapılan reformlar ve yasal düzenlemelerle kadınların hak ettiği önemli kazanımların nihayet elde edildiği görülmektedir. Bu süreçte kadınların sosyal, ekonomik, siyaset ve iş dünyasındaki konumları güçlendirilerek, okullaşma, istihdama katılım ve kadın milletvekili oranı artırılmıştır. Öte yandan dünyanın farklı coğrafyalarındaki kadınlara da yardım eli uzatan ülkemiz, 1,5 milyonu aşkın Suriyeli kadına ev sahipliği yaparak, bu konuda dünyada benzeri olmayan bir irade ortaya koymuştur.

Atılan bu adımlar elbette ki önemlidir ancak bunları yeterli görmüyor ve bu konuda yapılacak daha çok şey olduğunun bilinciyle hareket ediyoruz. Bugün kadınların sorunlarını konuşurken, kız çocuklarımızın eğitiminden istihdama, kadınlara yönelik eşitsizliklerin ortadan kaldırılmasına, doğum ve annelik izni düzenlemelerinden kadına yönelik şiddete kadar birçok alanda toplumumuzun ihtiyaç duyduğu çalışmaları aynı kararlılıkla sürdüreceğimiz bilinmelidir.

"68 ilimizde Şiddet Önleme ve İzleme Merkezleri kurulmuştur"

Ülkemizde her 10 kadından 4’ünün şiddete maruz kaldığına dair veriler, bu alanda ivedilikle şiddeti önleyici tedbirlerin hazırlanması ihtiyacını ortaya koymaktadır. Bu bağlamda; Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımız tarafından kadının ekonomik, psikolojik, hukuki ve sosyal olarak güçlendirilmesi ve şiddet ile mücadele edilmesi amacıyla 68 ilimizde Şiddet Önleme ve İzleme Merkezleri kurulmuştur. 7/24 çalışarak hayati bir görevi yerine getiren bu merkezlerin, 81 ilimizde de yaygınlaştırılması amaçlanmaktadır. Hedefimiz, başta kadınlara olmak üzere, tüm bireylere ve canlılara karşı şiddetin ortadan kaldırılmasıdır.

Bu anlamlı günde dünyadaki bütün kadınların Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum. Bu günün kadın-erkek eşitliği, kadınların toplumsal hayata katılımının artırılması ve şiddetin önlenmesi için daha sağlam adımlar atılmasına vesile olmasını, bu konudaki tartışmanın ülkemizdeki tüm aktörlerle, ideolojiler üstü bir zeminde gerçekleştirebilmesini temenni ediyorum.” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.