Öne Çıkanlar Afrin Hakkari çin pkk İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener İyi Parti A Milli Kadın Voleybol Takımı ak parti sözcüsü ömer çelik ak parti Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk Übeyd Adıyaman

Yeneroğlu: "Milletin Tehdit Olarak Görüldüğü Dönemler İlelebet Kapanmıştır"

AK Parti İstanbul Milletvekili ve TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Mustafa Yeneroğlu, “28 Şubat’tan bugünlere baktığımızda Türkiye’de demokratik kültürün gelişme seyri açısından büyük mesafeler katledilmiş, milletin kendisinin tehdit olarak ilan edildiği dönemler kapanmıştır.” dedi.

Yeneroğlu, 28 Şubat postmodern darbesinin 20.yılı vesilesiyle bir basın açıklaması yaptı. Yeneroğlu, açıklamasında şunları kaydetti:
 
“Türkiye siyasal hayatının kırılma noktalarından biri olan 28 Şubat’ın üzerinden 20 yıl geçti. Askerin siyasete ve millete yaptığı her müdahale Türkiye’deki demokratik kültürü aşındırmış ve beraberinde birçok sıkıntıyı getirmiştir. 28 Şubat sürecinde pek çok haksızlık yaşanmıştır. İnanç özgürlüğü ve ifade hürriyeti gibi temel insan hakları ayaklar altına alınmıştır. Tüm bu hak ihlallerinin giderilmesi, toplumsal yarayı hafifletmek adına önem arz etmektedir.
 
Tarihimize “postmodern darbe” olarak geçen 28 Şubat sürecinden bugünlere demokratikleşme ve millet iradesinin hâkim kılınması noktasında Türkiye bir hayli yol kat etmiş, o dönem yaşatılan hayal kırıklığının tamiri noktasında ciddi adımlar atılmıştır. Demokrasi ve özgürlükler hususunda Türkiye’nin geldiği yeri anlamak için AK Parti döneminde elde edilen kazanımlara bakmak yeterlidir. Bu çerçevede 28 Şubat mağduriyetleri, TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu gündeminde de yerini almıştır. “28 Şubat Sürecinde Gerçekleşen Hak İhlalleri ve Mağduriyetlerin İncelenmesi Alt Komisyonu” haksızlıkların gün yüzüne çıkarılmasına ve giderilmesine katkıda bulunmayı hedeflemektedir.
 
AK Parti iktidarı ile birlikte milletin kendisinin tehdit olarak ilan edildiği dönemler kapanmış, vatandaşın devletine, devletin de vatandaşına güvendiği bir dönemin kapısı aralanmıştır. 15 Temmuz gecesinde de bir kez daha görülmüştür ki, Türkiye Cumhuriyeti devleti ve milleti darbe zihniyetini ret etmiş, sokaklara çıkarak Cumhuriyetin temellerinden olan demokrasi ve hukukun üstünlüğünü canı pahasına müdafaa etmiştir. Bizlere düşen görev de milletimizin canı pahasına koruduğu demokrasi, hukuk ve insan haklarını daha iyi bir seviyeye getirmek, daha özgürlükçü ve müreffeh bir Türkiye için çalışmaktır. Bu noktada bugün milletin iradesinin daha iyi tecelli etmesi noktasında anayasal değişikliği öngören halk oylaması sürecine gelinmiştir. Türkiye’de demokratik kültürün gelişme seyri açısından büyük önem taşıyan halk oylaması sürecinde milletimizin, millî iradenin hâkimiyetinde bir Türkiye için sorumluluğunu yerine getirmesi gerekmektedir. Türkiye’mizin önünün açık olduğundan kimsenin şüphesi olmasın.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.