Yeni Anayasada Son Kararı Liderler Verecek

Yeni anayasada son kararı liderler verecek. Meclis’te mini anayasa paketi için oluşturulan komisyon 7 maddede uzlaşma sağladı. Uzlaşılan maddeler genel başkanlara iletilecek ve son şeklini alacak.
Meclis’te mini anayasa paketi için AK Parti Genel Sekreteri Abdulhamit Gül, CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak’tan oluşan komisyon çalışmalarını tamamladı. 9 toplantı gerçekleştiren komisyon 7 maddede uzlaşma sağladı.
Komisyonun uzlaştığı 7 madde liderlere sunulacak. Liderlerin masasında söz konusu 7 madde birkaç madde daha artabilir ya da farklı değişiklikler de olabilir. Bunların kararını liderler verecek.
Mini anayasa paketi konusunda liderlerin bir araya gelmeside bekleniyor.Liderlerin yapacağı görüşmenin ardından mini anayasa paketinin kaderi belli olacak.
Liderler de anlaşmaya varırsa mini anayasa paketi önce Meclis Anayasa Komisyonunda ele alınacak. Ardından jet hızıyla Meclis Genel Kurulu'na gelecek

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.