Öne Çıkanlar Kuşadası Belediyesi deprem kuşadası çukurova belediyesi recep tayyip erdoğan HAVA HAREKATI erdoğan başbakan binali yıldırım Hakkari atatürk yapı kredi operasyon

“Yeni Doğan Çocuktan En Yaşlımıza Kadar, İstanbul Her Şeyiyle Çok Güzel Olacak”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile birlikte Kemerburgaz Kent Ormanı’nın açılışını gerçekleştirdi. Törende konuşan Kılıçdaroğlu, “Görüyorsunuz; genç, dinamik, tuttuğunu koparan, sorunlara kilitlenmiş ve ‘Ben bu sorunları aşacağım’ diyen bir kişi. Güzel şeyler yapacağız. Ne dedik? ‘Her şey çok güzel olacak’ dedik. Kimin için? Hepimiz için. Yeni doğan çocuktan en yaşlımıza kadar, İstanbul her şeyiyle çok güzel olacak. İstanbul, 3 büyük imparatorluğu başkentlik yapmış. İstanbul, dünyanın en kadim kentlerinden biri. Boğazı ile minareleri ile tarihi eserleri ile doğasıyla ve güzel insanlarıyla bir kadim kent olan İstanbul. İstanbul’a Ekrem başkan yakışıyor. Dolayısıyla Ekrem Başkan’ın da görevi size hizmet etmek” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, eski İBB başkanları Nurettin Sözen, Ali Müfit Gürtuna ve çok sayıda milletvekili, ilçe belediye başkanı ve belediye meclis üyeleri ile birlikte Kemerburgaz Kent Ormanı’nın açılışını yaptı.

“İNSANA HİZMET ETMEK HAKKA HİZMET ETMEKTİR”

Kürsüye gelen Kılıçdaroğlu, sözlerine, “Bu ülkenin insanlarına kim hizmet ediyorsa bugün ve dün kim hizmet ettiyse onları her yerde baş tacı etmek benim görevim” cümlesiyle başladı. Kılıçdaroğlu, konuşmasına şöyle devam etti:


“Çünkü insana hizmet etmek, hakka hizmet etmektir. Başkan’ı hep birlikte dinledik. Şuna hep beraber tanık olduk. İstanbul'u çok iyi biliyor. İstanbul'un sorunlarını çok iyi biliyor. İstanbullunun beklentilerini biliyor ve o beklentilere uygun, İstanbul'un dokusunu bozmadan, tarihini, kültürünü öne çıkararak, yeşillerini öne çıkararak hizmet etmek istiyor. Dolayısıyla huzurunuzda, sayın İBB Başkan’ımızı yürekten kutluyorum. Burası açıldı, güzel şeyler yapılıyor. ‘2 yıldır bu alan niye açılmadı’ diye Ekrem Başkan’ımızın sorduğu bir soru var. Sayın Başkan, kimse duymasın, bir sır vereyim: 2 yıldır benimle uğraşıyorlardı. Acaba Kılıçdaroğlu ne olacak? Kılıçdaroğlu ne yapacak? Kardeşim, benimle uğraşmaktan vazgeçin, İstanbul’la uğraşın. İstanbul'u, İstanbul yapın. Eğer burası 8 yıllığına İBB’ye verilmişse ve bunun 6 yılı...Yazık, günahtır. Buraya 6 yıl niçin gelmedik? Çocuklarımızla, yaşlılarımızla, annelerimizle, babalarımızla, ninelerimizle, dedelerimizle niye buraya gelmedik? Buraya gelebilirdik, oturabilirdik, oynayabilirdik, koşabilirdik, yeşil alanı teneffüs edebilirdik. Başkan, ‘Mesele öncelik’ dedi. Öncelik insandır bizim felsefemizde. Her şey insan için olmalı.”

KILIÇDAROĞLU: “EKREM BAŞKAN’IN GÖREVİ SİZE HİZMET ETMEK”

“Meclis grubunda iktidar kanadı belediye meclis üyelerinin de ‘Her alanı yeşil alan yapalım’ demesi büyük memnuniyet yaratmış. Bunu duymaktan ötürü ben de son derece mutlu oldum” diyen Kılıçdaroğlu, “Umarım İstanbul un her tarafı yemyeşil olur ve biz uçakla geldiğimizde bina değil, her tarafta ağaç görürüz, orman görürüz, park görürüz. Böyle bir imkanımız olursa, son derece mutlu olurum. Hiç meraklanmayın, İstanbul'u, İstanbullunun hak ettiği şekliyle yeniden ayağa kaldırmak zorundayız. Bu görevi üstlendi sayın Başkan. Görüyorsunuz; genç, dinamik, tuttuğunu koparan, sorunlara kilitlenmiş ve ‘Ben bu sorunları aşacağım’ diyen bir kişi. Güzel bu alkış geldiğine göre halletmişiz yani, gelecekte de halledeceğiz. Güzel şeyler yapacağız. Ne dedik? ‘Her şey çok güzel olacak’ dedik. Kimin için? Hepimiz için. Yeni doğan çocuktan en yaşlımıza kadar, İstanbul her şeyiyle çok güzel olacak. İstanbul, 3 büyük imparatorluğu başkentlik yapmış. İstanbul, dünyanın en kadim kentlerinden biri. Boğazı ile minareleri ile tarihi eserleri ile doğasıyla ve güzel insanlarıyla bir kadim kent olan İstanbul. İstanbul’a Ekrem başkan yakışıyor. Dolayısıyla Ekrem Başkan’ın da görevi size hizmet etmek” diye konuştu.

KILIÇDAROĞLU, SÖZEN VE GÜRTUNA’YI UNUTMADI

“Tabi hakkını yemeyelim 2 değerli belediye başkanımız da burada” diyen Kılıçdaroğlu, Sözen ve Gürtuna’ya, ayrı bir paragraf açtı: “Onlara da şükran borçluyuz. Geçmişte de buraya hizmet eden bütün belediye başkanlarına da elbette şükran borçluyuz. Biz, hizmet eden hiç kimsenin hizmetini göz ardı etmek istemeyiz. Ama bu bütün hizmet, rant için değil, halk için olmalı. Rant için değil, çocuklar için olmalı. Rant için değil, ağaçlar için olmalı. Rant için değil, bizimle beraber bu kentte yaşayan diğer canlılar için de olmalı. Dolayısıyla biz, hep beraber güzel bir kentte yaşamak isteriz. Bunu da birlikte sağlayacağız. Kararlılıkla yapacağız. Gülümseyerek, kin duymadan yapacağız. Bütün güzellikleri, İstanbul’dan tüm Türkiye sathına yayacağız. Buna yürekten inanıyorum.”

DERECEYE GİRENLER MADALYALARINI KILIÇDAROĞLU VE İMAMOĞLU’NDAN ALDI

Belgrad Ormanı’nın yaklaşık iki katı uzunluğunda bir yürüyüş parkuruna sahip olan Kemerburgaz Kent Ormanı'nda gerçekleştirilen Gazi Koşusu’nda dereceye giren sporcular, konuşmaların ardından düzenlenen törenle, madalyalarını ve kupalarını Kılıçdaroğlu ile İmamoğlu’nun ellerinden aldı. Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu, kadınlarda ilk 3’e giren Gamze Altunbaş, Ayça Kaya, Çığıl Uzun ile erkeklerde ilk 3 sırayı paylaşan Halil Yaşın, Gürkan Okul ve Fatih Korkunç’a, madalya ve kupalarını verdi. Madalya töreninin ardından Sözen, Gürtuna ve Kaftancıoğlu da sahneye davet edildi. Sahnedeki 5’li, bisiklet yarışının startını havalı kornalarla verdi. Daha sonra milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, İBB yöneticileri ve meclis üyelerinin katılımıyla açılış kurdelesi kesildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.