Yeni Güvenlik Önerileri Meclis Divan Üyelerini Kızdırdı

Yeni güvenlik önlemleri kapsamında, TBMM Genel Sekreterliği tarafından hazırlanan, “Milletvekilleri araçları da aransın, milletvekili araçlarında gelen ziyaretçiler de aranarak giriş kartı alsın” şeklindeki öneriler tepki çekti. TBMM Başkanlık Divanı’nda tartışılan yeni güvenlik önlemleri idare amirleri tarafından yeniden ele alınacak.

TBMM Başkanlık Divanı Meclis Başkanı İsmail Kahraman Başkanlığı’nda toplandı.Toplantıda Meclis’te alınacak yeni güvenlik önlemleri tartışıldı. TBMM Genel Sekreterliği’nin, Emniyet'e danışarak aldığı yeni güvenlik önerileri masaya yatırıldı. 10 maddelik yeni güvenlik önerileri başta muhalefet partili üyeler olmak üzere Divan üyelerinin tepkisini çekti.

-MİLLETVEKİLİ ARAÇLARI ARANSIN-

ANKA’nın edindiği bilgiye göre; TBMM Genel Sekreterliği’nin hazırladığı ve Başkanlık Divanı üyelerinin karşı çıktığı, “Milletvekili araçları da aransın, Milletvekili yanında gelen ziyaritçiler de aranarak ziyaretçi giriş kartı alsın” gibi öneriler Meclis İdare Amirleri tarafından yeniden değerlendirilecek. Divan üyelerinin bu önerilere, “Milletvekillerinin itibarı sarsılır” diyerek, karşı çıktıkları öğrenildi.

Öte yandan öneriler kapsamında ayrıca şu öneriler de getirildi:

“Bakan korumaları Meclis’te silah taşımasın, Meclis’e gelen ziyaretçiler GBT’den geçsin, Meclis’e giren araçlar kontrol edilsin. Saat 18.00’den sonra Meclis’e ziyaretçi alınmasın. Kulislere hiçbir şekilde ziyaretçi alınmasın. Grup toplantılarına geçici bir süre ziyaretçi alınmasın. Basın toplantı salonlarına ziyaretçi alınmasın. Bakanlara eşlik eden araçlar Meclis’e alınmasın. Meclis servis araçları kaldırılarak, personele toplu taşıma kartı verilsin.”

Ayrıca Meclis çevresinin, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde olduğu gibi yüksek demirlerle çevrilmesi, ana giriş kapılarına aracın içeresini gösterecek cihazların konulması da yeni güvenlik önerileri olarak sunuldu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.