Öne Çıkanlar Arap Çin Büyükelçiliği Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi Çin Eximbanktan 300 Milyon Dolar Kredi Sağladı Çin Devlet Konseyi Gümrük Tarifesi Komisyonu Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan galataport uyuşturucu seçim BM Turizm EKütüphanesi Çelebi Havacılık

"Yeni Planlamalar Türkiye’nin Bölgedeki Teminat Gücünü Zayıflatmaya Yönelik Planlamalardır"

Başbakan Binali Yıldırım, “Bugünlerde gerçek dost ve gerçek dost olmayanlar belli oluyor. Emperyalist özlemler, hedefler bölgede yeni planlamalar, peşindeler. Yeni planlamalar Türkiye’nin bölgedeki teminat gücünü zayıflatmaya yönelik planlamalardır” dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, Anadolu Yayıncılar Derneği tarafından düzenlenen 3. Anadolu Medya Ödülleri törenine katıldı. Törende bir konuşma yapan Yıldırım, Türkiye’nin bugünlerde milli ve yerli her türlü çıkışa ihtiyacı olduğunu ifade etti. Buna sebep olarak ise “Etrafta her gün yeni bir plan, yeni bir tezgah” olduğunu söyleyen Yıldırım, “ Bir yandan Suriye’de Irak’ta işleri yoluna koyalım derken dost bildiğimiz bazı ülkeler hem de NATO içinde bizimle beraber aynı masa etrafında oturanlar bize karşı alenen terör faaliyeti yürütenlerle bir olup, bir ordu kuruyorlar” dedi.

“BUGÜNE KADAR EGEMENLİK HAKLARIMIZDAN ŞARTLAR NE OLURSA OLSUN TAVİZ VERMEDİK”

NATO’nun sınırlarının Türkiye’nin güney sınırı olduğunu dile getiren Başbakan Yıldırım, “NATO’nun sınırlarını korumak terör gruplarına mı kaldı?” ifadelerini kullandı. Yıldırım’ın konuşması şöyle devam etti:

“Biz kendi sınırlarımızı koruruz. Her türlü ülkemize yönelecek bu terör faaliyetlerinde üstesinden gelmesini biliriz. Fırat Kalkanı’nda bunu yaptık, icap ederse yeni alanlarda da bunu en güzel şekilde yerine getiririz. Ancak bugünlerde gerçek dost ve gerçek dost olmayanlar belli oluyor. Emperyalist özlemler, hedefler bölgede yeni planlamalar peşindeler. Yeni planlamalar, Türkiye’nin bölgedeki teminat gücünü zayıflatmaya yönelik planlamalardır. Biz müttefiklerimize açık bir çağrı yapıyoruz. Niyetinizi açıkça ortaya koyun, siz tabi olduğunuz müttefikliğe, NATO üyeliğinin getirdiği vecibelere uygun olarak hareket edecek misiniz yoksa Türkiye’nin içeride ve dışarıda başını ağrıtan çapulcularla iş tutmaya devam edecek misiniz? Bu kararın verilmesi bizim açımızdan hayati önem taşıyor. Bugüne kadar egemenlik haklarımızdan şartlar ne olursa olsun zerre kadar taviz vermedik, bundan sonrada hiçbir şekilde hiçbir güç şu ay yıldızlı bayrağı indiremez, bu ezanları dindiremez, bu milleti bölemez, ayrıştıramaz.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.