Öne Çıkanlar MSB Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş gündem özeti Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu cumhurbaşkanı erdoğan terörist chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu Kovid19 cumhurbaşkanı Türkiyede Koronavirüsten hayatını kaybedenlerin sayısı Türkiyede koronavirüs kaynaklı Toplam Vaka Sayısı KDV

“Yeni Projelerimizle İstanbullunun Hizmetinde Olmaya Devam Edeceğiz”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Büyükçekmece mitinginde yaptığı konuşmada, “25 yılda nasıl bu şehrin asırlık sıkıntılarını çözmüşsek inşallah önümüzdeki beş yılda da çok daha büyük başarılara imza atacağız. Trafik, otopark, çevre meseleleri başta olmak üzere yeni projelerimizle İstanbullunun hizmetinde olmaya devam edeceğiz” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beylikdüzü mitinginin ardından Büyükçekmece’de Fatih Mahallesi Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen mitingde vatandaşlarla bir araya geldi.

“BİZİM REFERANSIMIZ, SON 25 YILDA BU ŞEHRE KAZANDIRDIKLARIMIZDIR”

Büyükçekmece’yi CHP’li belediye yönetiminden kurtarmak için vatandaşlardan AK Parti’ye destek isteyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Büyükçekmece’yi iki yıl önce ziyaret ettiğini ve toplam bedeli 23,5 milyar lirayı bulan yatırımların resmî açılışını gerçekleştirdiğini anımsattı.

İstanbul’daki hizmet yolculuğuna 31 Mart’tan sonra ivme kazandıracaklarını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “25 yılda nasıl bu şehrin asırlık sıkıntılarını çözmüşsek, inşallah önümüzdeki beş yılda da çok daha büyük başarılara imza atacağız. Trafik, otopark, çevre meseleleri başta olmak üzere yeni projelerimizle İstanbullunun hizmetinde olmaya devam edeceğiz. Her zaman söylediğim gibi belediyecilik vizyon işidir, proje işidir, gönül işidir” diye konuştu.

Belediyeciliğin birikim ve dinamizmi bir araya getirme becerisi gerektirdiğini, tecrübe ile heyecanı buluşturma sanatı olduğunu anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, belediyeciliğin her şeyden önce meydanlarda verdiği sözü tutma yani sözünün eri olabilmeyi gerektirdiğini vurguladı.

“Bizim referansımız, son 25 yılda bu şehre kazandırdıklarımızdır” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Marmaray, Avrasya Tüneli, Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Osmangazi Köprüleri’nin Türkiye ve İstanbul’a kazandırdıkları büyük eserler olduğunu belirterek bu eserlerin hepsinde AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım’ın da imzasının bulunduğunu söyledi.

“SİYASETE MENFAAT KAPISI OLARAK DEĞİL, MİLLETE HİZMET VASITASI OLARAK BAKIYORUZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, siyasete muhalefet gibi rant aracı, menfaat kapısı olarak değil, millete hizmet vasıtası olarak baktıklarının altını çizerek CHP’nin yerel yönetimleri rant kapısı olarak gördüğünü hatta bir CHP’li belediye başkanının ‘Seçim dönemlerinde attık tuttuk, sonra da yapamadık’ itirafında bulunduğunu anlattı.

Hatay’ın CHP’li büyükşehir belediye başkanının da kendinden yol isteyen kadın seçmenleri, ‘Oy yoksa yol da yok’ diyerek tehdit ettiğini hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Balıkesir’deki bir başka CHP’linin de ‘Bu sefer oylarımız şuraya’ diyerek bölücülerin ağzıyla konuştuğunu kaydetti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP’nin terör örgütüyle beraber, kol kola yürüdüğünü, Türk Bayrağını yakanlarla birlikte hareket ettiğini söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bay Kemal, bizim bayrağımızı yakanlarla sen nasıl beraber olursun? Hani sen Atatürk’ün partisiydin? Atatürk mezardan kalksa ilk önce senin ipini çeker, senin” şeklinde konuştu.

Cumhur İttifakı’nın 15 Temmuz darbe teşebbüsüne karşı meydanlarda verilen mücadele sırasında kurulduğunu, o gece kendisinin Atatürk Havalimanı’nda on binlerle beraber darbeye karşı durduğunu anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun ise darbe gecesi yaşananları Bakırköy Belediyesinde kahvesini içerek seyrettiğini hatırlattı.

“Bizi seyredenlere sandıkta gelin bir Osmanlı tokadı atalım” diyen Erdoğan, şöyle konuştu: “CHP’nin İstanbul Büyükşehir adayı ise İstanbul sanki babasının tapulu mülküymüş gibi ‘Onları İstanbul’dan kovacağız’ diyor. Bizim bir şey dememize, bir şey yapmamıza gerek yok, CHP’li belediye başkanları kendi beceriksizliklerini artık kendileri söylüyor. Millete nasıl baktıklarını,  insanımızın değerlerini nasıl umursamadıklarını, bu milleti nasıl hor, hakir gördüklerini bizzat kendileri ifşa ediyor. İstanbul’da daha geçen haftaya kadar Şişli gibi bir ilçede günlerce çöpleri toplayamadılar. 1994’den beri İstanbul’un unuttuğu o kötü görüntüleri 2019 senesinde bu millete tekrar yaşattılar. İstanbulluya CHP belediyeciliğinin çöp, çamur, çukur demek olduğunu yıllar sonra yine bizzat kendileri hatırlattılar.”

“ÖNÜMÜZDEKİ DÖNEMDE 25 DEV PROJEYİ BÜYÜKÇEKMECE’DE HAYATA GEÇİRECEĞİZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’ndan, kendisine yönelik iftiraları nedeniyle 2,5 milyon lira tazminat kazandığını ve bu parayı Mehmetçik Vakfına bağışladığını yineleyerek, dün Şırnak’tan Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar ile döndüğünü, Akar’ın da Kılıçdaroğlu aleyhine 500 bin liralık tazminat davası açtığını, kazanması durumunda Akar’ın da bu parayı Mehmetçik Vakfına bağışlayacağını söylediğini aktardı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Büyükçekmece’ye dair projeleri anlatarak, Büyükçekmece Mimar Sinan ve Kumburgaz Mahallelerine kapalı yüzme havuzları inşa edeceklerini, Yenikapı Metrosu’nu Büyükçekmece’ye kadar uzatacaklarını ve Metrobüsü de Büyükçekmece’ye kadar getireceklerini açıkladı.

Bu projeler için 2019 yazından itibaren çalışmalara başlayacakları bilgisini paylaşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Yeşil koridorlarla İstanbul’a 37 milyon 240 bin metrekare yeni yeşil alan kazandıracağız. Büyükçekmece Bahçelievler Mahallesi de bu projemizi uygulayacağımız yerler arasında bulunuyor. Büyükçekmece’de de 12,5 kilometre uzunluğa sahip bir yeşil koridor olacak. Belediyecilikte Büyükçekmece’nin 25 yıllık hizmet açığını kapatacak, ilçemizi hak ettiği konuma taşıyacak 25 dev projeyi önümüzdeki dönemde hayata geçireceğiz” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Büyükçekmece’de hitap ettiği vatandaşlardan AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım ve Büyükçekmece Belediye Başkan adayı Mevlüt Uysal’a desteklerini istedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.