Öne Çıkanlar terörist Covid19 cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan cumhurbaşkanı erdoğan Koronavirüs suriye Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar türkiye yunanistan ak parti abd vakıfbank

Yeni Yasama Yılı Başladı

TBMM 26. Dönem 3. Yasama Yılı bugün başladı. Meclis’in açılışında Genel Kurul’a girerken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı AK Partili milletvekilleri ayakta ve alkışlarla karşıladı. CHP milletvekilleri ayağa kalkmadı. MHP milletvekilleri ise ayağa kalktı. HDP’li milletvekilleri Genel Kurul’a katılmadı.

 TBMM 26. Dönem 3. Yasama Yılı bugün başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Meclis Genel Kurul Salonu’na girerken AK Partili milletvekilleri ayağa kalktı ve alkışladı. CHP milletvekilleri ise ayağa kalkmadı. MHP’li milletvekilleri ayağa kalktı ancak alkışlamadı.

Yeni yasama yılı nedeniyle milletvekili masalarına saksı içerisinde sukulent çiçeği bırakıldı.

İLK GELEN LİDER BAHÇELİ OLDU

Meclis Genel Kurul Salonu’na ilk gelen lider MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli oldu. Bahçeli, Genel Kurul Salonu’na saat 13.51’de geldi. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ise saat 13.58’de Genel Kurul’a giriş yaptı. CHP lideri yerine oturduktan sonra Bahçeli ile yerinden selamlaştı.

Başbakan Binali Yıldırım da saat 14.00’te Genel Kurul Salonu’na geldi. AK Partili milletvekilleri Başbakan’ı ayakta alkışladı.

Genelkurmay Başkanı ve Kuvvet Komutanları da kendilerine ayrılan locodan Genel Kurul’u izledi.

GENEL KURUL TOPLANDI

TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkanı İsmail Kahraman’ın başkanlığında saat 14.00’te toplandı. Meclis Başkanı birleşimi açtıktan sonra AK Parti Gaziantep Milletvekili Abdulkadir Yüksel’in 6 gün önce vefat ettiğini belirterek, “Meclisimizin teamülüne uygun olarak sizleri saygı duruşuna ve Fatiha okumaya davet ediyorum” dedi.

TBMM Başkanı sunuş konuşmasını yaptıktan sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı Genel Kurul’a takdim etti. TBMM Başkanı, “Yasama yılının açılış konuşmasını yapmak üzere muhterem Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan şu anda Genel Kurul Salonuna teşrif etmektedirler. Kendilerine Meclisimiz adına hoş geldiniz diyorum” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Genel Kurul Salonu’na girerken AK Partili milletvekilleri ayağa kalktı ve alkışladı. CHP milletvekilleri ayağa kalkmadı. MHP’li milletvekilleri ayağa kalktı ancak alkışlamadı.

Cumhurbaşkanının salona girişinin ardından İstiklal Marşı okundu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.