Öne Çıkanlar bahçeli kasımpaşa Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı MUHAMMED DEMİR dışişleri bakanı mevlüt çavuşoğlu erhan çelik YDG-H güney kore mevlüt çavuşoğlu akdeniz üniversitesi gölbaşı ankara

Yıldırım: Bunun Anlamı Terör Örgütünün Arkasından Nişan Alarak Türkiye'ye Düşmanlık Etmek

Başbakan Binali Yıldırım, “NATO içindeki bir üye, Türkiye'nin sınırlarını koruyacağı yerde, bunun için tedbir alacağı yerde, öbür tarafta terör örgütüyle bir oluyor, oraya askeri bir örgüt kuruyor, bir güvenlik kuvveti oluşturuyor. Bunun anlamı nedir? Bunun anlamı, terör örgütünün arkasından nişan alarak Türkiye'ye düşmanlık etmektir. Bunun başka bir adı yoktur. Amerika bunu görmeli ve bu yanlıştan vazgeçmeli” dedi.

Başbakan Yıldırım, Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Hizmet Binası’nda Türkiye Esnaf Buluşması programında konuştu. Yıldırım, ABD öncülüğündeki koalisyonun, PYD/YPG ağırlığındaki Suriye Demokratik Güçleriyle “sınır gücü” kurma kararına ilişkin şunları kaydetti:

“Terör örgütlerine, bölgede emperyalist emelleri olan ülkeler aleni destek veriyorlar. Kime karşı? Türkiye'ye karşı. Amaç Türkiye'nin istikrarı, büyümesi geciktirilsin, Türkiye'nin bölgedeki sorunları çözmede ortaya koyduğu kabiliyet ortadan kaldırılsın. Bugün Amerika Birleşik Devletleri, NATO’da bizimle müttefik değil? Biz de NATO üyesiyiz, NATO’nun sınırları neresi, Türkiye’nin sınırları. Türkiye’nin Suriye ile Irak’la İran’la olan sınırları tamamı NATO’nun sınırları.

“Amerika Bu Yanlıştan Vazgeçmeli”

NATO içindeki bir üye, Türkiye'nin sınırlarını koruyacağı yerde, bunun için tedbir alacağı yerde, öbür tarafta terör örgütüyle bir oluyor, oraya askeri bir örgüt kuruyor, bir güvenlik kuvveti oluşturuyor. Bunun anlamı nedir? Bunun anlamı, terör örgütünün arkasından nişan alarak Türkiye'ye düşmanlık etmektir. Bunun başka bir adı yoktur. Amerika bunu görmeli ve bu yanlıştan vazgeçmeli. Bu topraklar şehitlerimizin kanlarıyla sulanmış topraklardır. Onun için karşımızdaki tehdit, adı ne olursa olsun, kimden gelirse gelsin kanımızın son damlasına kadar ülkemizi savunacağız. Bağımsızlığımıza, istiklalimize kasteden hiçbir oluşuma asla fırsat vermeyeceğiz.”

“Bu Tacizlere, Saldırılara Pabuç Bırakacak Değiliz”

Başbakan Yıldırım, Fırat Kalkanı Harekatı ile sınır ötesinde güvenli bir alan oluşturulduğunu da belirterek, “Ama bu terör örgütleri arkalarına birilerini alarak boş durmuyorlar, şimdi de işte Kobani, Afrin tarafından aynı şekilde taciz atışları, saldırılar devam ediyor. Ama hiç merak etmeyin biz bu tacizlere, saldırılara pabuç bırakacak değiliz” dedi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.