Öne Çıkanlar tesk genel başkanı bendevi palandöken kılıçdaroğlu palandöken fetö şehit abd adana tesk yunanistan tüik Pandemi Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel

Yıldırım: "Siyasi Misafirlerimiz Üzerinden Sosyal Demokrasiye Yakışmayan İfadeler Getiriliyor"

Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti Genel Merkezi’nde partisinin genişletilmiş il başkanları toplantısında konuştu ve gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Yıldırım, ülkelerini yaşanan iç savaş nedeni ile terk etmek zorunda kalan Suriyeli göçmenleri “siyasi misafirler” olarak niteledi.

Yıldırım’ın konuşmasında, Suriyeli göçmenler, terörle mücadele ve dokunulmazlıkların kaldırılması da konu başlıkları arasındaydı.

“Nefret Tohumlarını Ekmeye Devam Ediyor”

AK Parti’nin il başkanları ile buluşan Yıldırım, Türkiye siyasetinde bir süredir gündem olan Suriyeli göçmenlerin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması tartışmalarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Suriye’de büyük bir insanlık dramının yaşandığını belirten Yıldırım, oradan gelen göçmenlere vatandaşlık verilesi hakkındaki tartışmaların “utanç verici” tartışmalar olduğunu söyledi.

Parti genel başkanları tarafından yapılan ifadeleri, “Ne mazimize ne de halimize yakışmayacak ifadeler” olarak değerlendiren Yıldırım Suriyeli göçmenleri siyasi misafir olarak değerlendirirken, “Türkiye’deki siyasi misafirlerimiz üzerinden ne sosyal demokrasiye ne de milliyetperverliğe ne Müslümanlığa ne de Türklüğe yakışmayan ifadeler sürekli dile getiriliyor. Üzülerek söylüyorum ki birileri yine cumhurbaşkanımıza muhalefet edeceğim diye maalesef nefret tohumlarını ekmeye devam ediyor” ifadelerini kullandı.

“Vatansız, evsiz, barksız kalmış sığınacak güvenli liman arayan ölümden kaçan onurlu şerefli insanlara dönük maalesef bu merhametsizce suçlamalar, ifadeler Türk milletinin ne genlerinde ne de geleneğinde vardır” açıklamasında bulunan Yıldırım, “Biz eğer Suriyeliler başta olmak üzere bütün zorda kalmışların imdadına koştuysak bunu insanlığımızın bir gereği olarak yapıyoruz" dedi.

“Beyin Göçünü Geri Çevirmek İçin Kanun Çıkarıyoruz”
 
Yıldırım, Suriyeli göçmenlere verilmesi planlanan, “vatandaşlık” projesinin, “yerli yersiz” tartışıldığını söyledi.  Vatandaşlığın kendilerinin keşfettiği bir şey olmadığını belirten Yıldırım, vatandaşlığa kabul edilmenin, vatandaşlıktan çıkarılmanın yıllardır var olan bir şey olduğunu söyledi.

Bunun kuralları, standartları ve şartları olduğunu söyleyen Yıldırım sözlerini şöyle sürdürdü:

“Elbette ki bu şartları sağlayan herkes vatandaşlığa alınır. Ancak belirli suçlara karışmış, terör suçuna karışmış, kanun dışı işlemleri olanların asla ve asla vatandaşlığa alınması söz konusu olmaz. Vatandaşlığa almak demek, o ülkenin insan gücüne değer katmak demek. Eğer Türkiye’nin değerine değer katacaksa, Türkiye’nin ekmeğini büyütecekse, alın terine ilave bir değer getirecekse tabi ki sadece Suriyelileri değil, bu ülkeye katkı sağlayacak herkesi seve seve vatandaş yaparız.”
 
Vatandaşlık için kanun çıkaracaklarını da anlatan Yıldırım, “Beyin göçünü geri çevirmek için kanun çıkarıyoruz. Turkuaz kart veriyoruz, pasaport veriyoruz. Oturma izni veriyoruz. Sanki Suriyeliler dün gelmiş gibi, bir kaşık suda fırtına kopardı” ifadelerini kullandı.
 
“Devlet Şefkatiyle, Gücüyle, İnisiyatifi Ele Almıştır”

Terörün çözümü noktasında muhalefet partilerine seslenen Başbakan Binali Yıldırım, “Türkiye’nin kardeşliğini, birliğini, beraberliğini siz de orada yüksek sesle haykırın, bayrağınızı saklamayın. Bayrağı artık çıkarın, Cudi’nin dağında dalgalandırın, ay yıldızlı bayrağı. Türkiye’nin buna ihtiyacı var. Bu mesele, AK Partinin meselesi değildir. Bu mesele CHP’nin de meselesidir. Bu mesele MHP’nin de meselesidir” dedi.
 
Bir kez daha “terör belasını” çözeceklerini anlatan Yıldırım, Doğuda ve Güneydoğu’da terörle amansız bir mücadele verdiklerini anlattı. “Devlet şefkatiyle, gücüyle, bütün güvenlik yönüyle, her bakımdan inisiyatifi ele almıştır. Terör örgütünün şehirlerdeki varlığı sona erdirilmiştir” ifadelerini kullanan Yıldırı, Şimdi şehirler dışında kırsal alanda da tek bir terör örgütü hadisesi olmayıncaya kadar güvenlik güçlerimiz her köşeyi didik didik arayacak, milleti rahatsız eden, can ve mal güvenliği tehdit eden bu şer odaklarının bütün yuvalarını yıkacak. Bunda kararlılığımız tam” diyerek sözlerini sürdürdü.
 
“Sizin Siyaset Alanınız Ankara’nın Batısı Mı?”
 
Terörün çözümü noktasında muhalefet partilerine çağrı yapan Binali Yıldırım, “madem Türkiye’nin milletiyle bölünmez bütünlüğünü, sınırlarının değişmezliğini her fırsatta anlatıyorsunuz. Peki, Doğu ve Güneydoğu’da Türkiye’yi bir ve beraber tutmak sadece AK Parti’nin işi mi? Sizin siyaset alanınız Ankara’nın batısı mı?” diye sordu.
 
HDP’nin bir Türkiye partisi olması için Türk milletinden gerekli onayı alması için dimdik terörün her türlüsüne karşı açıkça karşı olması gerektiğini söyleyen Yıldırım şu ifadeleri kullandı:
“Bunu da milletin huzurunda milletle paylaşması lazım. Onlarca masum insanın hayatına kasteden kahpece öldüren teröristin cenazesine gitmeye devam ederseniz, Türkiye’de Türk milleti de size hakkettiğiniz cevabı verecektir. Parlamento Meclis milletin sesinin yeridir. Oradaki ses asla terörün sesi olamaz. Bundan yol yakınken bu arkadaşlarımız vazgeçsin. Milletin sessizliğini yanlış okumasın. Milletin sessizliği adeta sonunda önünde durulamayacak tufana dönüşür. Bizim isteğimiz şudur ülkemizde bir olalım beraber olalım farklılıklarımız  zenginlik olarak görelim. Ortak yönlerimizi daha fazla ön plana çıkaralım.”
 
“Her Yerde AK Parti Bayrağı Var”
 
Başbakan Yıldırım, Türkiye’nin artık her yerinde AK Parti’nin bayrağının olduğunu dile getirerek,  “Şimdi artık diyoruz ki bunun yanına diğer muhalefet parti bayrakları da asılsın. Bu Türkiye’nin birliğinin beraberliğinin ortak geleceğinin göstergesi olacaktır” diye konuştu. Başbakan Binali Yıldırım muhalefet partilerine şu öneride bulundu:
 
“Siyasi partilere, muhalefet patilerine bu konuda her türlü desteği vermeye hazırız. Yeter ki gelin Güney ve Doğuda da siyaset yapın .Böylece terörle mücadelemiz daha da kolaylaşacak. Milletin birliği beraberliği konusunda çok daha güçlü olacağız. Belki geçmişte gitmemenizin sebepleri vardır ama bugün bu sebepler ortadan kalkmıştır. Bir siyasi parti olarak rakiplerini açık ara farkla siyaset yaptığım bölgeye davet etmek, belki siyaseten çok uygun düşmeyebilir. Ama biz siyaset için değil, gelecek için, Türkiye’nin birliği beraberliği ve kardeşliği için çalışıyoruz, rakiplerimize de böyle bir daveti yapıyoruz.”
 
 
“Hukuka Herkesin Saygı Göstermesi Lazım”
 
Dokunulmazlığı kaldırılan milletvekillerinin ifadeye çağrılmasını da değerlendiren Binali Yıldırım, HDP’lilerin aksine ifadeye gidecek olan MHP Lideri Devlet Bahçeli’yi tebrik etti. Yıldırım şöyle devam etti:
 
“Hukuka herkesin saygı göstermesi lazım, Türkiye bir hukuk devleti ve hukuk devletinde geçiş üstünlüğü olmaz. Bu kabul edilemez. Herkes hukukun önünde gidecek, hesabını gösterecek. Sayın Bahçeli'yi tebrik ediyorum. Daveti aldı, bugün gitti savcıya ifadesini veriyor. Örnek davranış. Afra tafra yapan, milleti sokağa çağıran diğer muhalefet liderlerine de sesleniyorum hukuktan korkmayın. Türk adaletinden korkmayın. Haklıysanız sonunda istediğiniz olacak. Hukuka meydan okuyarak sokağa davetiye çıkararak ülkeye örnek olamazsınız. İktidar alternatifi olamazsınız. Eğer Türkiye bir hukuk devleti olacaksa, demokrasiyi daha da ileriye götürecekse en önce siz örnek olacaksınız. Gideceksiniz, davet edilen yerde gidip savunmanızı vereceksiniz, ifadenizi vereceksiniz, ondan sonra da sen sağ ben selamet.”
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.