Öne Çıkanlar İyi Parti ak parti sözcüsü ömer çelik çin ak parti Afrin İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Akşener Hakkari AİLE kosgeb Argylle: Gizli Casus Op. Dr. Volkan Erdoğan

Yıldırım: Yıl Sonuna Kadar Asgari Ücret Bin 300 Liranın Altında Düşmeyecek

Başbakan Binali Yıldırım, asgari ücretin önümüzdeki ay vergi diliminin değişmesinden sonra bin 300 liranın altına düşme ihtimaline ilişkin, “Yıl sonuna kadar vergi dilimi ne olursa olsun bin 300 liranın altında asgari ücret ödemesi olmayacak” dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, İstanbul'da gazetecilerin sorularını yanıtladı. Yıldırım, 26 Ocak’tan itibaren uygulanmaya başlanan asgari ücretin, önümüzdeki ay vergi diliminin değişmesinden sonra bin 300 liranın altına düşmemesi için Maliye Bakanlığı’nın bir çalışma yaptığını ifade etti. Yıldırım, yapılan çalışma sonucunda, “Yıl sonuna kadar vergi dilimi ne olursa olsun bin 300 liranın altında asgari ücret ödemesi olmayacak. Aradaki farklı maliye bakanlığı karşılamış olacak. Çalışanlar aynı ücreti yıl sonuna kadar almaya devam edecekler. Vergiden dolayı kayıpları olmayacak” ifadelerini kullandı.

“Eğer Bir Haksızlık Yapılmışsa Eski Haline Döndürülecek”

Başbakan Yıldırım, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra yapılan görevden almalar ve açığa almalarda oluşan mağduriyetler için şunları söyledi:
“15 Temmuz darbe girişiminden sonra FETÖ örgütüyle ilişkili olanların tespiti ve bunların yargının önüne çıkarılması çalışmaları Olağanüstü Hal kapsamında devam ediyor. Ancak bu sırada mağduriyete uğradığını söyleyen memurlar, vatandaşlar, iş aleminden, bürokrasiden, yargıdan, ordudan kişiler var. Bütün bunların bir kez daha gözden geçirilmesi için bakanlıklarımız, valiliklerimiz, merkezde ve taşrada bütün teşkilatlar bir birim oluşturdular. O birimlere müracaatlar yapılacak. Buradaki bütün müracaatlar tamamlandıktan sonra tek tek üzerinden gidilerek kontrol edilecek. Hakikaten böyle bir mağduriyet söz konusu mu değil mi? Bunlar ortaya çıktıktan sonra işlem yapılacak. Eğer bir haksızlık yapılmışsa, eski haline döndürülecek. Değilse yapılmış olan uygulama geçerli sayılacak.” 
 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.