Öne Çıkanlar CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin chp niğde milletvekili ömer fethi gürer türkiye istatistik kurumu beşiktaş Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan recep tayyip erdoğan palandöken cumhurbaşkanı erdoğan erdoğan Shanghai Astronomi Müzesi Kalp Krizi Sebepleri Yeşim Arı Kimdir

Yıldırım: Zaman Mağdur Edebiyatı Yapma Zamanı Değil

Başbakan Binali Yıldırım, “FETÖ'nün sözcülüğünü yapanlar nasıl 15 Temmuz akşamında nasıl mahçup oldularsa bugün de, yarın da mahçup olmaya mecbur olacaklar. Şimdi zaman mağdur edebiyatı yapma zamanı değil, ülkenin geleceğini inşa etme zamanıdır. AK Parti, içinde hiçbir hain, hiçbir terörist barındırmaz. ” dedi.
 
 
Başbakan Yıldırım, Meclis’te AK Parti Grup toplantısında konuştu.
 
-"BİZE HERGÜN KERBELA’YI YAŞATIYORLAR"-
 
Yıldırım, konuşmasında Muharrem Ayı nedeniyle Kerbela’yı anlatırken, “Kerbela bizim için acıdır, hüzündür. Kerbela bizim için derstir. Bu coğrafyanın içinden çıkan ama bu coğrafya insanını öldüren ahir zaman yezitleri bize her gün Kerbela'yı yaşatıyorlar” ifadelerini kullandı.
 
 
-"TÜRKİYE’YE BÜYÜK PROJELER YAKIŞIR"-
 
15 Temmuz askeri darbe girişimi nedeniyle bazı projelerin açılışını ertelediklerini anımsatan Başbakan Binali Yıldırım, “Artık hizmet zamanıdır” dedi.
 
Başbakan konuşmasını şöyle sürdürdü: 
 
“Her zaman milletin beklentilerine öncelik vereceğiz. Her kesimin yanında olmaya çalışacağız. Her zaman en ideal çözümü üretme gayretindeyiz. 15 Temmuz gecesi sebebiyle planladığımız bazı açılışları yapamadık. Biz bahane üreten bir iktidar değiliz. Şartlar ne olursa olsun, hizmet devam edecek. Hafta sonu Tuzla tersanelerinde inşa edilen gemiyi törenle denize indirdik. Bir proje bitmeden yenisini konuşmaya başlıyoruz. İnsanlar daha Yavuz Sultan Selim köprüsünü konuşurken biz Avrasya Tünelini bitirdik. Milletimize bir gurur daha yaşatacağız. Bu proje dünyada deniz altından geçen en derin tünel. 20 Aralık'ta açılışı hep birlikte yapacağız. Bu proje dünyada deniz altından geçen en derin tünel. İkincisi 62 metre derinden geçiyor. Üçüncüsü ABD'de 44 metreden geçiyor. İşte Türkiye'nin farkı. Zor, büyük projeler AK Parti iktidarında sıradan hale geldi. Bir yandan ülkemizin geleceğini karartan alçak terör örgütleriyle amansız mücadele yaparken, bir yandan da dünyaya parmak ısırttıracak büyük projeleri milletimiz için yapıyoruz. Dünyanın en büyük havalimanı, en geniş köprüsü, en derin tünellerini yapıyoruz. Türkiye'ye bunlar yakışır. Kapı kapı dolaşıp bu milleti yabancılara şikayet etmek yakışmaz.”
 
-TERÖR SALDIRILARI-
 
PKK terör örgütünün bugünlerde AK Parti teşkilatlarına yöneldiğini kaydeden Başbakan Yıldırım, “Hainler şunu iyi bilmelidir. AK Parti sizin yaptıklarınıza pabuç bırakacak bir parti değildir. Sizin tehditleriniz bu millete sökmez” diye konuştu.
 
Vatandaşın yurdun her köşesinde istedikleri gibi yaşayabilmeleri için teröre yönelik operasyonların sonuna kadar devam edeceğini vurgulayan Başbakan Yıldırım, “Yıllardır girilemeyen inlere girildi, yuvaları dağıtıldı. Kızgınlıklarının, saldırmalarının nedeni de budur. Ne doğunun ne güneydoğunun, ne de vatan toprağının hiçbir karışını bu alçak terör örgütlerine bırakacak değiliz” dedi.
 
Yıldırım konuşmasına şöyle devam etti:
 
“‘Türkiye'de güvenlik problemi var, terör var’ diyenlere söylüyorum. Türkiye iki hafta içinde büyük uluslararası organizasyon gerçekleştirdi. Posta Birliği Kongresi yapıldı. 2 bin 500 kişi 10 gün boyunca Türkiye'yi konuştu, 2020 Posta Birliği'nin vizyon belgesini hazırladı, İstanbul stratejisini kabul etti. Arkasından dün Dünya Enerji Kongresi'nin açılışı gerçekleşti. Devlet başkanları Rusya, Azerbaycan, Venezuela, başbakanlar, 250 civarında bakan ve 2 bin 500'ün üzerinde uzman İstanbul'a geldi ve enerji politikalarını, dünyanın enerjiye olan ihtiyacını konuştular. Biz de Türkiye olarak enerjideki hedeflerimizi paylaştık. Enerji alanında AK Parti hükümeti çok büyük hamleler gerçekleştirdi. Son 10 yılda kurulu kapasitemizi tam 2 katına çıkardık. Enerji artışının, ihtiyacının en fazla olduğu ülkelerin başında Türkiye geliyor. Çin'den sonra enerji yatırımlarında en fazla yatırım yapan ülke Türkiye. Enerji bakımından Türkiye stratejik bir konumda yer alıyor. Türkiye enerji üreten bir ülke değil, ancak Türkiye tüketen ve ihtiyaç duyan ülkelere taşımaya vasıta olan bir ülke niteliğinde. Tedarikçi olmamakla beraber, Türkiye'nin enerji koridorunda yer alması ülkeyi stratejik konuma getiriyor.”
 
-"TUZAKLARA DİKKAT EDİN"-
 
15 Temmuz'un ardından yatırımlar devam ederken, terörle mücadelenin de kararlılıkla devam edeceğine işaret eden Yıldırım, ağır darbe alan FETÖ ile mücadelenin de bundan böyle devam edeceğini söyledi. FETÖ ile mücadele ederken bazı hataların da olabileceğine dikkat çeken Başbakan, bu kadar büyük bir operasyonda şüphesiz ufak tefek yanlışların olabileceğini belirtti. Bu mücadele devam ederken, AK Parti’ye yönelik bu örgüt tarafından tuzaklar kurulacağına işaret eden Başbakan Yıldırım partilileri dikkat olmaya çağırdı. Başbakan Yıldırım konuşmasını şöyle sürdürdü:
 
"Kılı kırk yaracağız, yaşla kurunun yanmasını önleyeceğiz, adaletle muamele edeceğiz, duygusal davranmayacağız. Ama buna rağmen uygulamada hatalar olabilir. Ancak bizim tek bir hataya tek bir yanlışa tahammülümüz olamaz. Bir tek vatandaşımızın bile mağdur edilmesine asla rıza gösteremeyiz. İtirazlar, objektif bir şekilde değerlendirilecek, bakanlıklardaki itiraz komisyonları bunları karara bağlayacak. İtirazlarda heyeti de değiştirdik. Bakan yardımcılarını heyet başkanı yaptık, heyetleri de teşhir ettik. En hızlı şekilde, varsa bu mağduriyetleri gidereceğiz. Ancak tuzaklara karşı da son derece dikkatli olmamız gerekli. Mağdur edebiyatının tehlikeyi gölgelemesine izin vermeyelim. Bu hususta, hepinizin dikkatli olmasını istiyorum.”
 
-CHP’YE UYARI: FATURASI ŞİŞKİN-
 
Başbakan Binali Yıldırım, bu süreçte özellikle Ana Muhalefet Partisi CHP’yi dikkatli olmaya davet ederken, CHP’nin 17-25 Aralık’tan sonra FETÖ’ye destek verdiğini kaydetti.
 
Yıldırım şöyle dedi:
 
“Bir süredir, ülkemizin 15 Temmuz'da atlattığı badireyi es geçmeye başladılar. Ülkenin içinde bulunduğu tehlikeyi es geçiyor. Sabah akşam mağduriyet üzerinden kafa karıştırmaya devam ediyorlar. Asıl mağdurlar şehit aileleri, gazilerimiz, asıl mağdur 79 milyon vatan evladıdır. Eğersiz bunları bir kenara bırakıp yüzde 1'i bile bulmayan tasfiye edilenleri dilinize dolarsanız bunun iyi niyetle alakası olmaz. Bu bilerek veya bilmeyerek FETÖ'ye destektir. CHP 17 Aralık 2015'ten sonra FETÖ'ye destek vererek büyük bir yanlış yapmıştır. Anamuhalefet partisinin faturası çok şişkindir. Mağdur edebiyatı yapacağına, ülkeyi uçurumdan döndüren Yenikapı Ruhuna sahip çıkılması gerekir. FETÖ'nün sözcülüğünü yapanlar nasıl 15 Temmuz akşamında nasıl mahçup oldularsa bugün de, yarın da mahçup olmaya mecbur olacaklar. Şimdi zaman mağdur edebiyatı yapma zamanı değil, ülkenin geleceğini inşa etme zamanıdır. AK Parti içinde hiçbir hain, hiçbir terörist barındırmaz. Diğerleri FETÖ ile, AK Parti mücadele ederken aynı şeyleri söylüyorlardı, onların avukatlığını yapıyorlardı.”
 
-"269 EYLEMCİ ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ"-
 
Terörle mücadele kapsamında saldırıya hazırlanan 269 eylemciyi etkisiz hale getirdiklerini açıklayan Başbakan şöyle dedi:
 
“FETÖ ile birlikte PKK'ya, DEAŞ'e de ağır darbeler indirmeye devam edeceğiz. Sözde kurtarılmış alan dedikleri yeri, güvenlik güçlerimiz yerle bir etti. Bütün inlere girildi, gereken temizlik yapıldı. Önemli sığınaklar imha edildi, büyük miktarda silah uyuşturucu yok edildi. Terör örgütünün kırsal alandaki kabiliyeti büyük oranda sınırlandırıldı. Yapılan operasyonlar, alınan tedbirler sonucu birçok eylem girişimini engelledik. Bugüne kadar canlı bomba eylemi yapmak isteyen 269 eylemciyi etkisiz hale getirdik. Terör örgütü kanlı eylemlerini artırmak için intihar eylemine girişiyor. Çocuk yaşlı, sivil asker demeden şehit ediyorlar. En sonra pazar günü Şemdinli'de yol kontrolü yapan güvenlik güçlerimize 5 ton patlayıcıyla intihar saldırısı yapan teröristler askerlerimizin ve sivillerimizi şehit ettiler. Nereye, nasıl saldıracaklarını bilemiyorlar. Bölge halkı bu hainlerin planını her zaman bozdu, bundan sonra da bozmaya devam edecek.  Van'da 181 aşiret üyesi bir araya geldi ve teröre karşı açık tavır aldıklarını ilan ettiler. Bazı medya organlarında yapılan karalama kampanyasına da nokta koydular. Darbe çığırtkanlığı yapanlara karşı da Van’da en güzel cevabı verdi. Kürt kardeşlerime sesleniyorum, korkmayın devletimiz sizinle beraber.”
 
-"FIRAT’IN DOĞUSU İÇİN DE YAPARIZ"-
 
Türkiye’nin terörle mücadelesinin sınır ötesinde de devam ettiğini belirten Başbakan Binali Yıldırım, şöyle dedi:
 
“Fırat Kalkanı devam ediyor. Suriye ve Irak'ta köşeye sıkışan DAEŞ Türkiye'ye saldırarak kendisine alan açmaya çalışıyor. Bölgedeki vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini sağladık ve ülkemizde intihar eylemleri yapmasını kontrol altına aldık. Irak'ın batısı diyoruz ama terör eylemleri Fırat'ın doğusu içinde devam ederse orası için de gereğini yaparız. 911 kilometre Suriye ile hududumuz var. Bu hududun her karşısını güvenli hale getirmek bizim boynumuzun borcudur. Bizim oradaki varlığımızla laf edenler abesle iştigal ediyorlar. Ülke güvenliğimizi, milletin can ve mal emniyetini tehlikeye atacak hiçbir oluşuma izin vermeyeceğiz. Musul'da planlanan operasyonların, DAEŞ'in Musul'dan çıkarılmasıyla sınırlı olması gerektiğini dostlarımıza anlattık. Siz DAEŞ'i çıkardıktan sonra Musul'da demografik yapıyı değiştirmeye kalkarsanız çok büyük mezhep savaşının fitilini de ateşlemiş olursunuz. Bizim Başika'da varlık sebebimiz budur.”
 
-CLİNTON'A TEPKİ-
 
ABD'de başkanlık seçimlerini anımsatan Yıldırım, adaylardan Clinton’un, “Bölgedeki Kürtleri terör örgütlerine silah dağıtarak” destekleyeceklerine yönelik sözlerine tepki gösterdi.
 
“Bu ne anlama geliyor?” diye soran Başbakan Yıldırım, “ABD bizim müttefikimiz değil mi, NATO'da, bölgede müttefikimiz değil mi? Silahla desteklemek ne demek oluyor? Zaten uzun süreden beri PKK'nın uzantısı YPG ve PYD'ye silah vererek sözde DAEŞ'le mücadele ediyor. Bir terör örgütüyle başka terör örgüyle mücadele etmek ne kadar ahlaki, ne kadar etik, ne kadar doğrudur. Bizim endişelerimizin ne kadar haklı olduğu bir kez daha ortaya çıktı” diye konuştu.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.